Neler yeni

Yardım Hangi laptopu seçmeliyim?

winpackmac

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Selam arkadaşlar.

URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
Legion 5 15IRX10 Intel Core I7 13650HX 32GB 1tb SSD Rtx 5060 (115W) 15.3" Wuxga (1920X1200)

ASUS Tuf Gaming A16 FA608PM-RV026 AMD Ryzen 9 8940HX 32GB 1TB SSD RTX5060-8GB 115W

HP Omen 16 Ryzen AI 9 365 32 GB 1 TB SSD 8 GB RTX5070 - 115W

Öncelikle aklımdaki cihaz HP Omen'e denk gelene kadar Legion 5 olmuştu ve Asus kafamı karıştırmıştı şimdide Omen rahat durmuyor. :)

Fiyat olarak hepsi aynı neredeyse.
Omen ekran kartı ile öne geçiyor.
Tercihimi ne yönde yapmalıyım siz dostlara danışmak istiyorum.
Chatgpt ye kalırsa HP Omen diyor :)

Kısaca planladığım rutinimden bahsedeyim.

Oyunlar gelelim ( PC tarafında 2013 den bu yana oyun oynamadım.)
PUBG / Pubg Mobile Emülatör üzerinden
Battlefield 6 REDSEC Battle Royal modu yeni çıktı ücretsiz.
Valorant - aim geliştirmek için tercihim.
LOL - boş vakitlerimde 3-5 maç.
GTA Five - satınalabilirim RP için.
Forza

Keyfi bir şekilde yayın açmak gibi bir niyetim var para kazanmak gibi ünlü olmak meselesi değil.

Mobil tarafta uzun yıllardır. Pubg mobile oynuyorum şu 1-2 aydır ara verdim cihazımı sattığım için.
LOL Wild Rift ile LOL'ü öğrenmiş oldum PC LoL daha zor onu fark ettim en azından benim için kontrol kombo vs.
Mobil cihazın laptop'a hdmi video card vs ile aktarıp mobil oyun yayınlarıda yapmayı düşünüyorum
İki tarafıda farklı platformlarda planlıyorum.
PC tarafı daha zor bu işte sohbet edebileceğim ekip olabileceğim eğlenceli bir şekilde zaman geçirmek için dostlara ihtiyaç olacak.

WesterN

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Selam arkadaşlar.

Legion 5 15IRX10 Intel Core I7 13650HX 32GB 1tb SSD Rtx 5060 (115W) 15.3" Wuxga (1920X1200)

ASUS Tuf Gaming A16 FA608PM-RV026 AMD Ryzen 9 8940HX 32GB 1TB SSD RTX5060-8GB 115W

HP Omen 16 Ryzen AI 9 365 32 GB 1 TB SSD 8 GB RTX5070 - 115W

Öncelikle aklımdaki cihaz HP Omen'e denk gelene kadar Legion 5 olmuştu ve Asus kafamı karıştırmıştı şimdide Omen rahat durmuyor. :)

Fiyat olarak hepsi aynı neredeyse.
Omen ekran kartı ile öne geçiyor.
Tercihimi ne yönde yapmalıyım siz dostlara danışmak istiyorum.
Chatgpt ye kalırsa HP Omen diyor :)

Kısaca planladığım rutinimden bahsedeyim.

Oyunlar gelelim ( PC tarafında 2013 den bu yana oyun oynamadım.)
PUBG / Pubg Mobile Emülatör üzerinden
Battlefield 6 REDSEC Battle Royal modu yeni çıktı ücretsiz.
Valorant - aim geliştirmek için tercihim.
LOL - boş vakitlerimde 3-5 maç.
GTA Five - satınalabilirim RP için.
Forza

Keyfi bir şekilde yayın açmak gibi bir niyetim var para kazanmak gibi ünlü olmak meselesi değil.

Mobil tarafta uzun yıllardır. Pubg mobile oynuyorum şu 1-2 aydır ara verdim cihazımı sattığım için.
LOL Wild Rift ile LOL'ü öğrenmiş oldum PC LoL daha zor onu fark ettim en azından benim için kontrol kombo vs.
Mobil cihazın laptop'a hdmi video card vs ile aktarıp mobil oyun yayınlarıda yapmayı düşünüyorum
İki tarafıda farklı platformlarda planlıyorum.
PC tarafı daha zor bu işte sohbet edebileceğim ekip olabileceğim eğlenceli bir şekilde zaman geçirmek için dostlara ihtiyaç olacak.
ASUS TUF Gaming A16 serisi, mevcut kronik sorunu olan bir model. Tavsiye etmem onu. Diğer iki modele gelindiğinde ise, burada ekran kartından dolayı direkt HP Omen derim. Çünkü, aynı paraya RTX 5070 var iken 5060 zayıf kalır 5070'nin yanında.

winpackmac

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
ASUS TUF Gaming A16 serisi, mevcut kronik sorunu olan bir model. Tavsiye etmem onu. Diğer iki modele gelindiğinde ise, burada ekran kartından dolayı direkt HP Omen derim. Çünkü, aynı paraya RTX 5070 var iken 5060 zayıf kalır 5070'nin yanında.
Asus tuf a16 yeni kasa değil mi? rtx5000 serisi olarak.
Ne gibi kronik sorunları var?
Gönlümden geçen Omen, Omenim benim :)

WesterN

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Asus tuf a16 yeni kasa değil mi? rtx5000 serisi olarak.
Ne gibi kronik sorunları var?
Gönlümden geçen Omen, Omenim benim :)
Yani TUF Gaming serisinde genel olarak ısınma sorunu oluyor. O yüzden TUF serisini pek önermiyorum. Omen'i al geç derim.

Alıntı. Technopat

Son düzenleme:

winpackmac

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Yani TUF Gaming serisinde genel olarak ısınma sorunu oluyor. O yüzden TUF serisini pek önermiyorum. Omen'i al geç derim.
Omen 1 tık daha ucuza geliyor zaten. Isınma sorunu hepsinde var bana göre hepside güçlü donanıma sahip 80-90 dereceleri görecek boşta bile 70-80 derece çalışabilirler bana göre ekstra olarak soğutucu fan almayıda planlıyorum ama dediğim gibi gönlüm omenden yana. Bu fiyata asusta 5070 kart olsa hiç düşünmezdim direk asus çekerdim şuam 71.099.10 tl omen 250tl de indirim kuponu var yarın bakalım ne olacak durum. Asus da 71.399 legionda çok iyi keşke 5070 olsaydı şuanki fiyatı 68.999

WesterN

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Omen 1 tık daha ucuza geliyor zaten. Isınma sorunu hepsinde var bana göre hepside güçlü donanıma sahip 80-90 dereceleri görecek boşta bile 70-80 derece çalışabilirler bana göre ekstra olarak soğutucu fan almayıda planlıyorum ama dediğim gibi gönlüm omenden yana. Bu fiyata asusta 5070 kart olsa hiç düşünmezdim direk asus çekerdim şuam 71.099.10 tl omen 250tl de indirim kuponu var yarın bakalım ne olacak durum. Asus da 71.399 legionda çok iyi keşke 5070 olsaydı şuanki fiyatı 68.999
Zaten husus notebook'a gelince illa ki ısınma sorunu oluyor ancak TUF Gaming serisi bir tık daha sıcak çalışıyor emsallerine göre. O yüzden TUF serisi hem ısınma sorunu hem de component olarak kalitesiz oluyor genel anlamda. Bunun üst segmentasyon olan Rog serisi satılması için bir tür satış politikası denilebilir.

Yine daha önceden de dediğim gibi 5070 var iken 5060'nın alınmaması yönündeyim oyun için. Hem zaten HP Omen bir tık daha ucuzmuş. Yapıştır gitsin.

winpackmac

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bakalım kasım indirimine girecek mi ekstra olarak göreceğiz 250tl indirim kuponu bugün son bakalım yarın ne ola :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.