❗7800x3d çıkınca tek CCD 8 çekirdek 3d varyantına geçilip 8000mhz cl36 kiti işlemciye uygun timinglere düşürüp çalıştırmak denenebilir.i9 13900K ve çıkınca i9 13900KS
2x16 7200mhz cl34 team group ram - i9 13900ks ile ise 8000mhz cl36 team group kiti
z790 apex
4090
Seasonic Prime TX 1600
360x2 Cpu için bakır radyatör + D5 pompa + 12 adet Noctua Ax25 Chromax
360x1 kalın radyatör gpu için + D5 pompa + 6 adet Noctua Ax25 Chromax
LianLi O11 XL
990 Pro 2TB x 4
^^
Sistem olarak
--
5.6 all P core oc ve headroom a göre daha da zorlanır 5.7 bazı corelarda 5.8 ve üzeri vesayre
i9 13900ks ise 6 ghz oc
e core lar devre dışı veya 4.2 üzeri herhangi bir oc
^^
İşlemci OC olarak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Konu ne olursa olsun şuan bir oyun için kullanılcak en yüksek sistem budur.
Alternatif: DDR4 4000MHZ CL14 2x16 ram kiti ile değiştirilebilir. 14 34 34 34 olan G Skill kitler mesela...
Nasıl kullanacağına göre değişir tasarımcı mısın yazılımcı mı oyuncu mu yoksa çok paran varda göşteriş mi yapacaksın? Bu önemli dünyanın en iyi işlemcisini de alsan tam ihtiyaçlarını karşılaman konusunda seçim yaparsan daha doğru bir yaklaşım olur zaten mantıkta bunu gerektiriyor.
Kuruluyor ancak tavsiye edilmiyor 12. nesil üstünde 11 kurulması öneriliyor. Aslında bu İntel'e özel bir durum değil her zaman en güncel yazılım kullanılmalı.Hocam benim kendi tercihim amd'den yana olurdu Intelde Benim bildiğim 12000 serisinde windows 11 altında işletim sistemi kurulamıyor diye biliyorum yanlış bilgide vermek istemem
Kurulabiliyor ama E coreların hibrit sistemi 11 de düzgün çalışıyor.Hocam benim kendi tercihim amd'den yana olurdu Intelde Benim bildiğim 12000 serisinde windows 11 altında işletim sistemi kurulamıyor diye biliyorum yanlış bilgide vermek istemem
Kim diyor Windows 10 kurulamaz diye kuruluyor sıkıntı yok sadece işlemciden tam performans alamıyorsun sorun bu sadece.Hocam benim kendi tercihim AMD'den yana olurdu Intelde Benim bildiğim 12000 serisinde windows 11 altında işletim sistemi kurulamıyor diye biliyorum yanlış bilgide vermek istemem.
Kusura bakmayın şimdi öğrendim, bilmiyordum.Kim diyor Windows 10 kurulamaz diye kuruluyor sıkıntı yok sadece işlemciden tam performans alamıyorsun sorun bu sadece.
İşlemciden tam performans alabilmen için Windows 11 öneriliyor 12. ve 13 nesil işlemcilere.
kullanıma göre değişir ama en mantıklısı 12 ve 13.nesil intel işlemciler özellikle alt segment işlemcileri cayır cayır satıyor i3-12100F i5-13600KF stokta bulamıyosunuz zaten bu işlemcileri
Evet haklisin. 13600k dehset cpu. Sicak ekmek gibi satiliyor. Stock hic yok.kullanıma göre değişir ama en mantıklısı 12 ve 13.nesil intel işlemciler özellikle alt segment işlemcileri cayır cayır satıyor i3-12100F i5-13600KF stokta bulamıyosunuz zaten bu işlemcileri
AMD , bir bakımdan fiyatı uygun olsa da ısınma problemleri hatalar ara sıra çıkabiliyor. Param olsaydı Intel tercih ederdim evet.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.