Farklı şu Osmanlı zamanından ibadetlerini yapanlara karışılmadı saldırıda bulunulmadı ama burada görüyoruz ki 1950'den beri bir zulüm var dikkat etmek istediğim konu buydu.
Yanılıyorsun.
Fethedip katlettikten sonra ibadete izin vermek çok ayrı şeylerdir 😉
Hakimiyetin altında olmayan bir bölgede ibadete izin verme lüksü yoktur zaten o bölge o halkındır ve ibadetini özgürce kimseden izin almadan yapar.
Ama birileri kalkıp adamların yaşadığı şehirleri savaşla fethederse ondan sonra kalkıp hayatta kalanlara ibadet yapmanıza müsaade ettik diyip böbürlenemez.
Yani verdiğin örnek ve cümle bence yanlış.
Bu şuna benzer: Diyelim ki ilerde bir savaş çıktı ve Türkiye'yi kalkıp işgal ettiler ölenler öldü kalanlar kaldı. Sonra kalkıp o işgal edenler sana ibadet etmekte özgürsünüz dedi 🤣🤣 Buna herkes güler çünkü o topraklar zaten bizimdi. Karılarımız çocuklarımız öldükten sonra iyilik yaparmış veya acırmış gibi ibadet etmekte özgüsünüz diyen işgalcileri de kimse savunamaz.
Umarım yazdıklarımı anlamışsındır dostum. Burada seni eleştirmiyorum tamamıyla bakış açıdaki hatayı vurguluyorum çünkü bu gözle bakan çok kişi var. Tarihte herkes her ırk ülkeleri işgal etti ve her millet kadınları çocukları öldürdü.
Bana bir Allahın kulu öldürmedi diyemez. Hristiyanı, Yahudisi, müslümanı, hintlisi, çinlisi moğulu hepsi öldürdü kardeşim bu kadar basit.
Her toplum toprak üstünlüğü sağlamak için birilerini katletti.
Bu sebeple savaşta halk hiçbir zaman taraf tutamaz. Eğer taraf tutacaksa başına gelen için de ağlayıp sızlamayacak.
Neden ağlayıp sızlamayacak biliyor musun? Kendi halkının askeri gücüde karşı tarafa aynısını yapıyor olduğu için 😉
Peki işin sonuna baktığımızda ne oluyor biliyor musunuz hadi onu da bir cümle ile özetleyelim.
ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALIYOR. Ülkeleri veya devletleri yönetenler sefa içnide yaşamaya devam ediyor. Olan sana bana veya çevremizdekilere oluyor. Bizlerse burada boş boş tartışır dururuz. O yüzden en iyisi tarafsız şekilde şavaşın her türlüsünü kınamaktır.
21 yüzyıldayız artık savaşsız bir dünya lazım insanlığa. Ama bu kadar kontrolsüz bir nüfus artışının olduğu bir dünyada savaş kaçınılmaz oluyor buda bir gerçek.