arkadaşlar pb kasam var. Fan kontoli resimdeki gibi. Bunu sys pine nasıl baglarım. Ucundaki 4 lü pini takıyorum bilgisayar acılmıyor cıkarınca acılılıyor ne yapmam lazım. Nasıl bios tan kontrol edebilirim
aynı kasaya sahibim, psu'dan gelen molexi tamamen devre dışı bırak. Arka fandan gelen molex en altta olacak şekilde 4 fanın molexini üst üste bağla, en altta kalan molexten bir tane 3 pin uzatma çıkıyor. Onu da kasadaki sys_fan yazan 4 pinli yere tak, 4 pinli yere 3 pin takılıyor sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi yaptıktan sonra bios fan kontrolünden sys fanın ayar kısmını aç, pwm ve dc seçenekleri var. DC seçersen fan hızlarını kontrol edebilirsin.arkadaşlar pb kasam var. Fan kontoli resimdeki gibi. Bunu sys pine nasıl baglarım. Ucundaki 4 lü pini takıyorum bilgisayar acılmıyor cıkarınca acılılıyor ne yapmam lazım. Nasıl bios tan kontrol edebilirim
aslında şu anda da benim anlattığıma yakın bir şekilde bağlanmış, mantıken kontrol edebilmen gerekir. Bios fan ayarları sayfasından pwm ve dc modları arasında geçiş yapmayı dener misin? fanların pwm desteklemiyordur büyük ihtimalle.Hocam suan iç içe bağlı boyle demi
Hocal beyaz molexi mi cıkarmalıyımaynı kasaya sahibim, psu'dan gelen molexi tamamen devre dışı bırak. Arka fandan gelen molex en altta olacak şekilde 4 fanın molexini üst üste bağla, en altta kalan molexten bir tane 3 pin uzatma çıkıyor. Onu da kasadaki sys_fan yazan 4 pinli yere tak, 4 pinli yere 3 pin takılıyor sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi yaptıktan sonra bios fan kontrolünden sys fanın ayar kısmını aç, pwm ve dc seçenekleri var. DC seçersen fan hızlarını kontrol edebilirsin.
Hocam suan anakarta takılı bağlantı yokaslında şu anda da benim anlattığıma yakın bir şekilde bağlanmış, mantıken kontrol edebilmen gerekir. Bios fan ayarları sayfasından pwm ve dc modları arasında geçiş yapmayı dener misin? fanların pwm desteklemiyordur büyük ihtimalle.
Anakarta bağlarsam sys fan belkş olacak ama nasıl bağlayacagım bilmiyorumHocal beyaz molexi mi cıkarmalıyım
Hocam suan anakarta takılı bağlantı yok
Fotoğrafta en üstte ters olarak duran molexten 3 pinlik bir bağlantı çıkıyor resimden de görebileceğin üzere. Şuanda fanlarımın hepsi oradan güç çekiyor, anakart modelim de seninle aynı, o yüzden benim bağladığım gibi bağlarsan kesinlikle kontrol edebilirsin. Eğer siyah molexlerinden bendeki gibi 3 pin uzatma çıkıyorsa beyaz molexi sökmelisin. Eğer çıkmıyorsa da beyaz molexin psuya giden kablosunu söküp sadece anakart üzerinden güç almasını sağlayabilirsin.Bu şekilde bağlanmış
Hatta extra bir bilgi daha vereyim, kasanda fan renk kontrol düğmesi varsa onun bağlantısını da söküp çoklayıcısındaki 3 pinlik 5v kablosunu hemen üstteki jrainbow1 yazan sokete takarsan, msi control center üzerinden fanların renklerini de kontrol edebilirsin.Bu şekilde bağlanmış
Eğer siyah molexterden çıkan 3 pin yoksa beyaz molexin psu bağlantısını sök, sadece anakarttan güç alarak çalışırsa kontrol edebilirsin.Hocam sanırım 3 pin yok
aslında o beyaz molexin görevi psu'dan gelen gücün anakart üzerinden kontrol edilebilmesini sağlamak, yani benim kullandığıma göre daha sağlıklı bir sistem. Ama işe yaramıyor olması ilginç.anakartta güç almasını sağlayabilsem yeter hocam banada
senin yerinde olsam bütün kabloları söker temiz bir kablolama yapardım. Ben de hazır aldım hiç özenmiyorlar, oturdum bir günümü ona ayırdım yavaş yavaş hepsini çözdüm.anakartta güç almasını sağlayabilsem yeter hocam banada
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.