Neler yeni

EVGA 750W PSU problemi yaşıyorum, çözüm veya yeni PSU önerisi

• Konbuyu başlatan anjq
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 28

anjq

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bütçe
8000 TL
Merhaba arkadaşlar

3-4 yıldır problemsiz kullandığım bir bilgisayarım var, son 1 aydır oyunlara girdiğimde rastgele olarak sistem aniden kendini kapatıyor, her zaman yapmıyor. Bu kapatma sırasında kasa içerisinde ki RGB ışıklar yanar halde kalıyor ve bilgisayarın üzerinde ki sistemi açan power tuşu işlevsiz kalıyor. Bilgisayarı tekrar açmak için PSU üzerinde ki ON/OFF tuşunu OFF pozisyona getirip 5 saniye bekletikten sonra hiç bir şey olmamış gibi sistem tekrar açılıyor. BIOS ve tüm driverlar güncel, bilgisayarın sıcaklık değerleri optimum seviyelerde, hiç bir donanım çıkarma veya ekleme yapmadım. Belirttiğim gibi 3-4 yıldır sistem sabit olarak çalışıyor. Tabi ki 6ay ile 1yıl aralığında toz ve termal bakımını yapıyorum. Sizce PSU problemi mi yaşıyorum, çok fazla deneme yanılma yöntemi ile sorunu bulacak bütçem şuan için yok. Daha önce başınıza gelen bir problem mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem Özelliklerim;
- AMD 5800X (OC yok)
- EVGA RTX 3070
- Corsair 32GB DDR4 (2X16GB)
- Noctua NH-U12A chromax black
- EVGA SuperNOVA 750 P5, 80 Plus Platinum 750W

Adana

Pro Üye
Uzman
Konular
10
ModArt Kredi
0
Memtest86+ boot usb hazırlayıp ram testi yapın

anjq

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Memtest86+ boot usb hazırlayıp ram testi yapın
yazmayı atlamışım, ram testinde bir problem çıkmadı. Ayrıca geçtiğimiz hafta OCCT üzerinden Power testi yaptım, aralıkla 3-4 kez tekrarladım. 1 kez kapandı, 3 kez kapanmadı. Voltaj değerleri sabitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.