Öncelikle biosu sıfırla. Anakart üzerindeki bios pilini sökerek bu işlemi yapabilirsin.Merhaba. Öncelikle RTX 2060'ım vardı. Onu söküp RTX 4090 taktım. Görüntü geldi, böyle kasıyordu görüntü. Sonra DDU'dan driverı sildim sonra yeniden başlattım. Yeni driver yüklerken görüntü gitti. Bir daha da gelmedi. Yardımcı olur musunuz?
X570-F
ASUS Thor 850W.
Ryzen 9 5900X.
32 GB RAM.
Abi birde ekran kartının üzerinde kırmızı ışık yanıyor kablolarda sıkıntı mı var acabaÖncelikle biosu sıfırla. Anakart üzerindeki bios pilini sökerek bu işlemi yapabilirsin.
Bios sıfırladığında görüntü alırsan direk DEL tuşuna basarak biosa gir ve biosta Rezi Bar özelliğinin açık olup olmadığına bak. Özellikle RTX 4000 serisai kartlarda Resize Bar açık olmalı yoksa görüntü vermeme sorunları ile karşılaşabilirsin.
Muhtemelen ya soketi oturmadı yada kablo tam oturmadıAbi birde ekran kartının üzerinde kırmızı ışık yanıyor kablolarda sıkıntı mı var acaba
Riser cable kullanıyorum ondan mı kiMuhtemelen ya soketi oturmadı yada kablo tam oturmadı
Bağlantıların sağlam olduğundan emin olunRiser cable kullanıyorum ondan mı ki
RAM ile de alakalı olabilir. Onları da kontrol edin.Merhaba. Öncelikle RTX 2060'ım vardı. Onu söküp RTX 4090 taktım. Görüntü geldi, böyle kasıyordu görüntü. Sonra DDU'dan driverı sildim sonra yeniden başlattım. Yeni driver yüklerken görüntü gitti. Bir daha da gelmedi. Yardımcı olur musunuz?
X570-F
ASUS Thor 850W.
Ryzen 9 5900X.
32 GB RAM.
Ya işte bunları başında yazman lazım.Abi birde ekran kartının üzerinde kırmızı ışık yanıyor kablolarda sıkıntı mı var acaba
tamam abi yarın deneyeceğimYa işte bunları başında yazman lazım.
Sorunun kesin riser kablodan gen3-4 ayarı girmen gerekebilir.
Kullahdığın riser kablo gen4 değil ise güçlü grafik kartları görüntü vermeyebilir.
Biosta pci express gen desteğini gen3 olarak ayarlarsan sorunun düzelebilir.
Bu dediğimi önce uygula.
abi birde şey sorucam gen3 gen4 fps farkı olur muYa işte bunları başında yazman lazım.
Sorunun kesin riser kablodan gen3-4 ayarı girmen gerekebilir.
Kullahdığın riser kablo gen4 değil ise güçlü grafik kartları görüntü vermeyebilir.
Biosta pci express gen desteğini gen3 olarak ayarlarsan sorunun düzelebilir.
Bu dediğimi önce uygula.
Çok fazla olmaz merak etme. Ama 4090 da yine nerden baksan %5 fark ettirir.abi birde şey sorucam gen3 gen4 fps farkı olur mu
abi hangi riser cable ı önerirsin yada hiç takmasak daha iyi mi olurÇok fazla olmaz merak etme. Ama 4090 da yine nerden baksan %5 fark ettirir.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.