Dolar kurundan benimde pek ümidim yok ama satıcılarda fiyatlandırma konusunda çok acımasız bence. En basitinden yanılmıyorsam 1 veya 1.5 ay önce ekran kartlarına yapılan indirimlerde buna şahit olduk. Sizde farketmişsinizdir 40.000₺ den satılan ekran kartları 22.000₺-25.000₺ aralığına kadar indi. Bu fiyatlara satıldığında hala kâr edilebiliyor. Bu sözde indirimleri sadece özel indirim günlerinde ve üstüne yeni seri ekran kartları çıktığında veya pazara rekabet geldiğinde görebiliyoruz. Benim kaçırdığım bir noktamı var bilmiyorum ama fiyatlandırmalarında makul olmadığını düşünüyorum.Ekran kartı fiyatlarının yüksek olmasının 3 sebebi vardı.
* Kripto madenciliği
* Chip krizi
* Dolar kuru
Bunlardan iki tanesi gitti fiyatların epey düştüğünü gördük, bu saatten sonra fiyatları etkileyen tek şey dolar kuru. Onun da düşeceği yok, o yüzden düşmesini beklemek de yersiz olur.
Türkiye de yükselen bir ürünün fiyatını düştüğünün görülmesi nadirYeni nesil çıktığında eski nesile kesinlikle indirim gelmiyor. Şuan yabancı ülkelerde ekran kartları MSRP'nin bile altında satılıyor ama bizde dolar kurundan dolayı satıcılar indirime yanaşmıyor.
Tamamen katılıyorum.Dolar kurundan benimde pek ümidim yok ama satıcılarda fiyatlandırma konusunda çok acımasız bence. En basitinden yanılmıyorsam 1 veya 1.5 ay önce ekran kartlarına yapılan indirimlerde buna şahit olduk. Sizde farketmişsinizdir 40.000₺ den satılan ekran kartları 22.000₺-25.000₺ aralığına kadar indi. Bu fiyatlara satıldığında hala kâr edilebiliyor. Bu sözde indirimleri sadece özel indirim günlerinde ve üstüne yeni seri ekran kartları çıktığında veya pazara rekabet geldiğinde görebiliyoruz. Benim kaçırdığım bir noktamı var bilmiyorum ama fiyatlandırmalarında makul olmadığını düşünüyorum.
4090 için kesinlikle hayırAmd yeni kartlarını çıkarınca Nvidia tarafında durum ne olur sizce?
Dolar bir anda çıkmazsa tabi.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.