Neler yeni

DUAL CHANNEL RAM Çalışmıyor

Spectra

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Merhaba herkese iyi akşamlar ve forumlar. Yazı çok uzun olabilir o yüzden şimdiden affınıza sığınıyorum.
1 haftadır uğraştığım bir sorun var. DDR5 sisteme geçiş yaptım ilk olarak ASUS Prime B650M-K anakart aldım montajını yanlış yaptım vidalarını sabitlemeden monte ettim sadece 3 4 tane vidasını monte ettim. 16 GB Kingston Beast 6000 MHz CL30 değerlerinde RAM taktım işlemci olarak 7600X kullandım ilk başlarda sorun yoktu. Sonradan bilgisayarı açtım herhangi bir şekilde görüntü gelmedi. Bilgisayarcıya götürdüm anakartın yanlış montajlandığı için kısa devre yapmış dedi neyse onu düzeltti bir şekilde sonradan 8 GB DDR5 RAM taktık(Kingston 8 GB 6000 MHz) görüntü geldi ama şimdi diğer 8 GB takıyorum görüntü gelmiyor. Sonra RAM slotunda arıza olduğunu düşündüğüm için gittim Vatan Bilgisayar'a yeni bir B650M-R anakart aldım yine aynı şekilde tek 8 GB olarak denedim görüntü geldi ama 16 GB RAM yapınca Dual channel yaptığım anda görüntü gelmiyor yine bu sefer de aynı Kingston RAM'lerden bir 8×2 16 GB daha aldım belki öncekilerde sorun vardır diye o da olmadı. Gerek BIOS güncellemesi yaptım gerek BIOS reset yaptım olmadı, RAM'leri tek tek denediğimde görüntü geliyor ama 16 GB Dual yaptığımda gelmiyor. BIOS'tan iki RAM'i de tek tek takıp MHz'lerini düşürüp default olarak ayarladım ikisini de taktım yine olmadı yardımcı olur musunuz? BIOS pilini de söktüm 5-10 dakika bekledim taktım olmadı aklınıza gelebilecek her türlü çözümü de denedim olmuyor artık sinir krizi geçirmek üzereyim yardımcı olur musunuz? Bu ASUS Prime B650M-K anakartı, Kingston Beast 6000 MHz CL30 2 adet almıştım 16 GB ayrı olarak bir 16 GB da ayrı olarak İncehesap'tan satın aldım ve ürün açılıp denendiği için de iade almıyorlar yardım ediniz. Şimdi de belki bu RAM'ler uyumsuzdur diye G.Skill flare 16×2 32 GB 6000 MHz CL36 RAM sipariş ettim inşallah bunlar uyumlu çıkar ama eğer bu sorunu çözebilirsem iade edeceğim kargoya verilmeden.

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Başta çalıştığına göre ,uyumsuzluk olmaması lazım Yoksa,ilk andan itibaren görüntü alamazdınız dual takınca.Fakat yine de aynı ramleri keşke tekrardan almasaydınız.

Pek faydası olmayabilir ama bi format da deneyin bu arada.Ayrıca biosdan ram voltajını bi tık arttırabilirsiniz.

Spectra

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Başta çalıştığına göre ,uyumsuzluk olmaması lazım Yoksa,ilk andan itibaren görüntü alamazdınız dual takınca.Fakat yine de aynı ramleri keşke tekrardan almasaydınız.

Pek faydası olmayabilir ama bi format da deneyin bu arada.Ayrıca biosdan ram voltajını bi tık arttırabilirsiniz.
Her ş

Dediğiniz her şeyi teker teker denedim olmadı ayriyeten üstteki yazılarda gönderdiğim Gskill Flare X5 32GB(16×2) Ddr5 6000mhz C36 olarak aldığım ramler gelince muhtemelen bunlar da dual olarak çalışmayacak değil mi?

Spectra

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Her ş

Dediğiniz her şeyi teker teker denedim olmadı ayriyeten üstteki yazılarda gönderdiğim Gskill Flare X5 32GB(16×2) Ddr5 6000mhz C36 olarak aldığım ramler gelince muhtemelen bunlar da dual olarak çalışmayacak değil mi?
Gskiil ramlerin çalışmayacağı konusunda kesin konuşamayızSizdeki durum gerçekten çok garip. Voltajıda denedinizmi.

Spectra

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Gskiil ramlerin çalışmayacağı konusunda kesin konuşamayızSizdeki durum gerçekten çok garip. Voltajıda denedinizmi.
Yok voltaj olayını hiç denemedim lakin şu an Asus Prime B650M-R anakartımın qvl yani ram uyumluluk listesine baktım son aldığım GSKILL ramler uyumlu olarak gözüküyor. Fakat kingston ramlere dair bir şey göremedim uyumluluk konusunda.

Spectra

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Evet dün geceden beri Asus'un sitesine bakıyorum aldığım ramin koduna da baktım birebir aynı zaten, Ryzen 7000 serisi işlemciyi seçtim 6000mhz expo olarak seçtim uyumluluk listesinde direkt çıktı zaten. İnşallah bir sorun olmayacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.