Malzemeler: 500gr kırmızı et
Yarım demet taze soğan
Yarım demet nane
1 küçük kuru soğan
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
Öncelikle kırmızı et küçük küçük doğranır. Doğradığımız eti lokum kıvamında pişiriyoruz. Pilav tenceresine tereyağı ekleyip ıslattığımız pirinçleri ekliyoruz. Biraz kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranan soğanı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından küçük küçük doğranan taze soğan eklenip karıştırmaya devam edilir. Ayıklanan Nane de ilave edilir ve karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak pişen etimizi ekliyoruz. Ve karıştırıp üstünü geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Pişince afiyetle yiyoruz
Tadını soran olacaktır. Normalde böyle değişik şeylere önyargılıyımdır. fakat bunun tadını çok sevdim. ilk denedikten sonra 2 hafta içinde 3 kere daha yaptık
Yarım demet taze soğan
Yarım demet nane
1 küçük kuru soğan
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
Öncelikle kırmızı et küçük küçük doğranır. Doğradığımız eti lokum kıvamında pişiriyoruz. Pilav tenceresine tereyağı ekleyip ıslattığımız pirinçleri ekliyoruz. Biraz kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranan soğanı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından küçük küçük doğranan taze soğan eklenip karıştırmaya devam edilir. Ayıklanan Nane de ilave edilir ve karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak pişen etimizi ekliyoruz. Ve karıştırıp üstünü geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Pişince afiyetle yiyoruz
Tadını soran olacaktır. Normalde böyle değişik şeylere önyargılıyımdır. fakat bunun tadını çok sevdim. ilk denedikten sonra 2 hafta içinde 3 kere daha yaptık