Neler yeni

Arı Bilgi Yapay Zeka Kursu Deneyimim

ayfareli

Pro Üye
Uzman
Konular
343
ModArt Kredi
0
Arı Bilgi Yapay Zeka Kursu Deneyimim

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 ay önce Arı Bilgi’nin Python Yapay Zeka Eğitimi’ne katıldım ve açık söylemek gerekirse hayatımdaki en verimli eğitim deneyimlerinden birini yaşadım. Bu yazıyı, hem benim gibi yapay zeka nasıl öğrenilir diye araştıranlara yol göstermek hem de gerçekten kaliteli bir eğitim arayanlara içten bir tavsiye vermek amacıyla paylaşıyorum.

Yapay Zeka Öğrenme Sürecim Nasıl Başladı?
Uzun süredir teknolojiyi sadece kullanıcı olarak takip ediyor, yapay zekanın nasıl çalıştığını merak ediyordum. YouTube videoları ve birkaç online kaynakla başlamayı denedim ama konular o kadar derindi ki, belli bir noktadan sonra bir rehber olmadan ilerlemenin zor olduğunu fark ettim. Tam o sırada karşıma Arı Bilgi’nin yapay zeka kursu ilanı çıktı. İçeriğini incelediğimde hem Python temelleri hem de ileri seviye yapay zeka algoritmaları detaylı şekilde anlatılıyordu. Ayrıca eğitimin hibrit (hem online hem sınıf ortamında) olması benim gibi çalışan biri için büyük avantajdı.

Eğitim Süreci: Gerçekten Öğretiyorlar!
Eğitim başladığında açıkçası bu kadar sistemli bir içerik beklemiyordum. Eğitmenler gerçekten alanında uzman, anlatım dilleri çok akıcı ve örneklerle destekliyorlar. Konular adım adım ilerliyor; önce Python programlama temelleri, ardından veri analizi, makine öğrenmesi ve derin öğrenme konularına geçiliyor. En sevdiğim şeylerden biri, teorik bilginin hemen ardından pratik uygulamalara geçilmesiydi. Örneğin “yüz tanıma sistemi” veya “metin analizi projesi” gibi örneklerle öğrendiklerimizi gerçek dünyada nasıl kullanacağımızı deneyimledik.

Ayrıca Arı Bilgi’nin öğrenci otomasyon sistemi sayesinde, dersleri kaçırdığınızda sonradan izleme şansınız da oluyor. Ben birkaç kez iş nedeniyle canlı derse katılamadım, ama sisteme girip dersin kaydını izleyerek eksiklerimi tamamlayabildim. Bu da uzaktan & evden yapay zeka öğrenme imkânı açısından büyük bir artı.

Online Yapay Zeka Eğitimi Deneyimi
Ben eğitimlere tamamen online katıldım. Başta “ekrandan öğrenmek zor olur” diye düşünüyordum ama hiç öyle olmadı. Sınıf ortamı kadar etkileşimli geçti. Eğitmenler her öğrencinin sorusunu dikkatle dinliyor ve örneklerle açıklıyor. Hatta sınıfta yapılan uygulamaları anında kendi ekranımdan deneme fırsatı buldum. Üstelik dersler sırasında verilen ödevler ve mini projeler, bilgiyi kalıcı hale getirmede gerçekten işe yarıyor.

Yapay Zeka Kursu Fiyatları ve Fırsatlar
Ben kayıt olurken erken kayıt dönemine denk geldim ve %30 indirimden yararlandım. Piyasadaki diğer kurslarla karşılaştırınca, hem içerik kalitesi hem de eğitmen desteği açısından fiyat/performans oranı çok iyi. Açık konuşmak gerekirse, daha önce farklı platformlarda da online eğitim almıştım ama Arı Bilgi’nin sunduğu rehberlik ve mentorluk desteği hiçbirinde yoktu. Eğer araştırıyorsanız,
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
için Arı Bilgi’yi mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

Gerçekten “En İyi Yapay Zeka Kursu” Denebilir mi?
Bence evet. Çünkü burada sadece kod yazmayı değil, düşünme biçimini de öğreniyorsunuz. Eğitmenler, “Bir yapay zeka uzmanı nasıl düşünür?” sorusunun cevabını uygulamalı olarak gösteriyor. Ayrıca Arı Bilgi’nin resmi sertifikalı eğitim programı sayesinde, eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika da alıyorsunuz. Bu belge, özellikle yurt dışında veya büyük firmalarda iş başvurularında fark yaratıyor.

Yapay Zeka Uzmanlığına Giden Yol
Eğitim boyunca fark ettim ki yapay zeka öğrenmek, sabır ve doğru rehberlikle tamamen mümkün. Kodlama geçmişiniz olmasa bile eğitmenler sıfırdan anlatıyor. İlk haftalarda Python diline alıştıktan sonra veri analizi, model oluşturma, kütüphaneler (NumPy, Pandas, TensorFlow vb.) gibi konulara geçiliyor. En güzeli, her modülün sonunda mini bir proje yapmanız isteniyor. Bu sayede öğrendiğiniz her bilgiyi pekiştiriyorsunuz. Şu anda kendi kişisel projemi geliştiriyorum ve eğitmenler hâlâ destek sağlıyorlar.

Neden Arı Bilgi?
Arı Bilgi’nin en güçlü yanı, eğitim sonrasında da öğrencilerini yalnız bırakmaması. Mezun olduktan sonra bile eğitmenlere ulaşabiliyor, sorularınızı sorabiliyorsunuz. Ayrıca “Kariyer Danışmanlığı” desteği sayesinde özgeçmiş hazırlama, iş mülakatı simülasyonu gibi süreçlerde de yardımcı oluyorlar. Bu destek, özellikle sektöre yeni adım atan biri için çok değerli.

Eğitim Altyapısı ve Ortamı
Ben online katıldım ama Kadıköy, Şirinevler ve Pendik’teki kampüsleri gezme fırsatım oldu. Laboratuvar ortamları gayet modern, her öğrenciye bir bilgisayar düşüyor. Yurt dışından bile katılımcılar vardı; Almanya, İngiltere, Hollanda, Nijerya gibi birçok ülkeden öğrencilerle aynı sınıfta olmak güzel bir deneyimdi. Eğitimde çeşitlilik, tartışmaları ve fikir alışverişini de zenginleştiriyor.

Sonuç: Tavsiye Eder miyim?
Kesinlikle evet! Eğer siz de “yapay zeka nasıl öğrenilir?” diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. Arı Bilgi’nin sistematik anlatımı, güncel içerikleri ve eğitmen kalitesiyle fark yarattığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gerek kariyer değiştirmek isteyenler, gerekse mevcut mesleğine yapay zeka uzmanlığı eklemek isteyenler için biçilmiş kaftan.

Son Söz ve Firma Tanıtımı
Arı Bilgi, 2018’den bu yana binlerce mezun vermiş köklü bir kurum. “Önce Eğitim, Önce Fayda” anlayışıyla çalışıyorlar ve gerçekten her öğrenciye birebir destek sağlıyorlar. Ayrıca gönüllülük projeleri, kadınlara özel burs imkânları ve Anadolu’daki okullara sundukları katkılarla da eğitimde fark yaratıyorlar. Kısacası sadece bir eğitim kurumu değil, bir gelecek inşa merkezi gibi çalışıyorlar.

Eğer siz de kariyerinize sağlam bir adım atmak ve profesyonel bir
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
almak istiyorsanız, Arı Bilgi’yi kesinlikle inceleyin derim. Bu deneyim bana çok şey kattı, size de aynı şekilde ilham vereceğine inanıyorum.

Sevgiler
– Esra K. (Arı Bilgi Python Yapay Zeka Kursu Katılımcısı)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.