Neler yeni

™ROOT

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Katılım
26 Eki 2022
Konular
300
Mesajlar
1,563
Çözümler
1
Puanları
11,883
ModArt Kredi
0
Android, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda çalışan ve Linux çekirdeğini temel alan açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Ayrıca Android TV ve akıllı saatler için oluşturulmuştur. Hepsinin benzersiz kullanıcı arayüzleri vardır. Cep telefonları için en popüler işletim sistemlerinden biri Android'dir. Google'ın 2005 yılında satın aldığı Android Inc., Android işletim sistemini oluşturdu. Oyunlar, müzik çalarlar, kameralar ve diğerleri dahil olmak üzere çok sayıda uygulama, bu cep telefonlarının Android'de çalışması için özel olarak oluşturulmuştur. Google Play Store'da yaklaşık 3,3 milyon uygulama bulunmaktadır. Bugün, Android dünyayı yönetmeye devam ediyor. Nispeten, dünya nüfusunun %15'i iOS'u, %75'i ise Android'i tercih ediyor. Oldukça büyük bir uygulama pazarına sahip bir işletim sistemidir.

Android'in son yıllarda ne kadar popüler hale geldiğini herkes biliyor. Şimdi, Neden Android (Önce Hedefe Karar Verin?) ve Nasıl Başlanmalı konuları ortaya çıkıyor. Nereden başlayayım? Hangi konular ele alınmalı? vb. Her konuyu öğrenmek için kitap mı okumalısınız, çevrimiçi eğitimleri mi kullanmalısınız yoksa Android ile projeler üzerinde çalışarak mı öğrenmelisiniz? Bu nedenle, bu makalede bu konuların her biri hakkında ayrıntılara gireceğiz.

Android: Neden? (Önce Hedefi Belirle?)

Bu nedenle, Android'in Yol Haritası'nın tamamına dalmadan önce, neden Android'i çalışmak istediklerine dair akılda belirli bir amaç olmalıdır. Üniversitedeki akademik projeleriniz için mi? yoksa uzun vadeli kariyerin uğruna mı? Yoksa şirketinizi başlatmak için kendi uygulamalarınızı mı oluşturmak istiyorsunuz? Önce net bir hedef oluşturun. Android öğrenmek için sizi motive eden nedir? Örneğin, Android'i üniversitede akademik ödevler için kullanmak istiyorsanız, Android'in temellerini öğrenmek yeterlidir. Buna benzer şekilde, uzun vadeli bir kariyer geliştirmek istiyorsanız profesyonel veya ileri düzeyde şeyler öğrenmelisiniz. Bu nedenle, Android'i öğrenip öğrenmeme seçimi size aittir.

Android'i nasıl anlarım?

Java veya Kotlin ve XML, Android programlama için kullanılan iki dildir (Extension Markup Language). Ön uç olarak, XML dosyası tasarımı, sunumu, düzenleri, taslakları vb. işlerken JAVA veya KOTLIN dosyası düğme işlevselliğini, değişkenleri, depolamayı vb. işler (arka uç olarak). Yeni bir Android kullanıcısı için vermesi gereken en zor karar Java ve Kotlin arasındadır; hangisini seçmeliler? Bu yüzden önce kafa karışıklığını çözmeye çalışayım.

Kotlin mi Java mı?

Android uygulamaları geliştirmek için en popüler dil, Google'ın resmi dil olarak belirlediği Kotlin'dir. Kotlin, Google tarafından en çok desteklenen dildir ve Play Store'da bulunan birçok uygulamanın geliştirilmesinde kullanılır. Kotlin, Java'dan daha hızlı ve basittir. Java'da olmayan birçok yeni özellik ve kitaplık da Kotlin'e dahil edilmiştir.

Android, ana dili olarak Java'yı kullanır, işletim sistemine yardımcı olan yazılım programları ve Java'yı doğrudan kullanan donanım da öyle. Bu dil, Android, Windows ve Linux dahil olmak üzere hemen hemen her sistem türünü destekler ve herhangi bir yazılımın oluşturulmasını sağlar. Java, artık Oracle'ın sahibi olduğu Sun Microsystems tarafından oluşturulmuştur ve Microservices, Java ile birlikte kullanılabilir.

Java, Android uygulamaları oluştururken platformlar arası bir programlama dili olan Kotlin'in yerine kullanılabilir. Google ayrıca onu “resmi” bir dil olarak belirlemiştir. Tek önemli fark, Kotlin'in boş işaretçi istisnaları gibi bir Java özelliğini ortadan kaldırmasıdır. Ek olarak, her satırın sonundaki noktalı virgülü ortadan kaldırır. Özetle, Kotlin'i öğrenmek yeni başlayanlar için Java'dan önemli ölçüde daha kolaydır ve geliştiricilerin çoğu Android uygulamalarının geliştirilmesi için şimdiden Java'dan Kotlin'e geçiş yapmaktadır.

Öğrenme Planı

Android'e Genel Bakış ile başlayın. Android'de bazı blogları okuyun ve Android ile ilgili bazı araştırmalar yapın. Örneğin, Android yolculuğunuza başlamadan önce kapsamlı bir zihinsel resim elde etmek için Kotlin Neden Android Uygulama Geliştirme için Java'nın yerini alacak, Android'in Tarihi, Android'in Farklı Sürümleri vb. konulardaki blogları okuyun. Android öğrenmek ve harika Android projeleri oluşturmak için kendinizi motive edin. Sık sık pratik yapın ve yeni Android kavramlarını birer birer öğrenmeye başlayın. Maceranıza atılmadan önce Android'de bazı konferanslara veya atölyelere katılmanız yararınıza olacaktır. Kendiniz için net bir hedef belirleyin ve ona doğru çalışın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.