Neler yeni

Öneri 9800x3d için 240 mm aio sıvı soğutma kullanan var mı ?

• Konbuyu başlatan EMRE
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 91

EMRE

Aktif Üye
Uzman
Konular
12
ModArt Kredi
0
B850M gaming plus wifi 6e ile birlikte 9800x3d işlemciyi kombinledim. Bütün parçalarımı alabileceğim en uygun ama en performanslı donanımları seçerek toplamayı planladım. Çift 8 pin işlemci girişi olduğu için anakart seçimimi doğru yaptığımı düşünüyorum yeterli beslemeyi sağlayacaktır. Zaten sadece oyun için kullanıcam. İşlemciyi de 9800x3d tercih etme sebebim en son çıkan donanımları bir araya getirip uzun bir süre pc toplama derdi ile uğraşmamak için tercih ettim. Sadece aklıma takıldı minik bir kasa içine toplasam acaba 240 mm sıvı soğutma ile RDR yada Last Of Us gibi ağır oyunları 2k en yüksek ayarlarda rahatlıkla soğturmu kullanan varsa yorumlarda buluşalım. Daha önce 5800x3d kullanırken 360 mm kullanıyordum ona yetiyordu. Amd 9000 serisi bir önceki sürümden daha iyi soğuma performansı sergiliyor diye biliyorum kaynak gösterecektim ama bulamadım. Tecrübesi olan arkadaşlar özellikle de oyun içi sıcaklık bilgilerini aktarırsa çok sevinirim.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Kullanan biri değilim,ama ,nette bende çok incelemelere baktım,araştırdım .Oyunda ,o işlemciye 240 mm sıvı soğtma gayet kafi gelecektir.

igr0k

Yeni Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Şahsen önerim alabiliyorsanız 360mm alın, 240mm alıp sonrasında değiştirme riskine karşı 2. masrafınızda olmamış olur. 9000 serisinde güçler arttığı için biraz daha sıcak çalışıyor gibi geldi bana. Ben 9700x ile msi coreliquid l360mm sıvı soğutma kullanıyorum pbo+120mhz curve optimizer -20 undervolt ile Battfield 6da 70-73 dereceleri görüyorum kasamın hava soğutmasıda oldukça iyi. Şahsen alabiliyorsanız 360mm hava soğutma almanını öneririm

EMRE

Aktif Üye
Uzman
Konular
12
ModArt Kredi
0
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. K kuru cacık ve I igr0k kardeşlerim aslında her iki soğutmayı alabilirim ama midtower yerine micro amakart destekli çok minimal ve için sistemi dizdince cuk oturmuş gibi olacak kasalara yönelme fikri aklımın bir yerinde sürekli yeni fikirler sunuyor bana mesela MB311L kasa öyle hoşuma gidiyor ki tek dez avantajı 240 mm aio destekli olması sırf bu yüzden 5080 yerine 5070 ti dual alabilirim zaten her türlü 2k oyun için lazım bana ama işte ileriye yönelik bir sistem toplamak istediğim için zaten bu işlemciyi aldım ve RTX 5080 i de bu yüzden alıcam malum her gün fiyatlar değişiyor alabiliyorken alabileceğimin en iyisini alayım kafasındayım

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Bu arada, anakart henüz almadıysanız veya aldıysanız,iade hakkınız varsa, bi tık daha ucuza ,ve epey daha güçlü VRM (güç devrelerine ) sahip şu anakrtı öneririm.Seçtiğiniz ana akart, alt grup ,ayrık mosfetlere sahip.
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

EMRE

Aktif Üye
Uzman
Konular
12
ModArt Kredi
0
Bu arada, anakart henüz almadıysanız veya aldıysanız,iade hakkınız varsa, bi tık daha ucuza ,ve epey daha güçlü VRM (güç devrelerine ) sahip şu anakrtı öneririm.Seçtiğiniz ana akart, alt grup ,ayrık mosfetlere sahip.
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
B850m Gaming Plus Wifi6e aldım özellikle çift 8 pin işlemci güç girişi olduğu için tercih ettim birde msi fantazim var biraz bu 3. üst seviye sistem toplayışım olacak x470 ile başladı b850 ile devam ediyor. Msi yazılım konusunda beni her zaman tatmin etti.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
MSI konusunda sempatiniz varsa,tabi ki karar sizindir. Ben sadece , daha güçlü bi VRM yapısı olduğu için tavsiye etmiştim Zaten tek 8 Pin EPS Cpu soketi bile 300+ Watt, işlemciye güç gönderiebiliyor.

Bunları yazarken size bi eleştirim olduğu için değil,sadece konuyu okuyanlar bilgilensin diye yazdım.:)Sisteminizi güle güle kullanın.

EMRE

Aktif Üye
Uzman
Konular
12
ModArt Kredi
0
MSI konusunda sempatiniz varsa,tabi ki karar sizindir. Ben sadece , daha güçlü bi VRM yapısı olduğu için tavsiye etmiştim Zaten tek 8 Pin EPS Cpu soketi bile 300+ Watt, işlemciye güç gönderiebiliyor.

Bunları yazarken size bi eleştirim olduğu için değil,sadece konuyu okuyanlar bilgilensin diye yazdım.:)Sisteminizi güle güle kullanın.
Bende ekleme yapayım bilgi paylaşıyoruz eleştirebilir yada uyarabilirsin burada hep birlikte paydaşlık yapıyoruz. Çift 8 pin konusunda da haklısın ama çift besleme yapmak istememin sebebi işlemcinin limitlerini üst sınırlarda yakın tutmak tek kanaldan güç çekmesin daha stabil çalışsın zaten 1000 watt psu ile kullanıcam sistemi ne kadar az ısınırsa o kadar iyi olur. Zaten bu yüzden küçük kasa konusunda tereddütlerim var. 7600x 9600x varyasyonlarını kullansam hiç düşünmez direk minnacık bir kasaya toplardım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

• EMRE

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.