- Bütçe
- 20000 TL
Selamlar ana işi Yapay Zeka ve veri bilimi olan bir arkadaşınızım. Bizde iyi gpu herşey demektir. Zaten hali hazırda 3090 sahibiyim ve beni abartmadığım durumlarda da götüreceğini düşünüyorum. Sorun şurda ki abartmayı seviyorum. VRAM miktarı kadar büyük bir yapay zeka modeli veya daha büyük veri kümeleri ile yapay zekanızı eğitebilirsiniz. 3090'lar için NVLINK ve 1 3090 ile 48 GB VRAM elde edilebilir ve 4090'dan daha hızlı hesaplama yapılabılır Ama sistemin GPU'ları OC olmadan 700W çekecektır demektır. Ayrıca zamanla daha çok değer kaybedecektir. Eldeki 3090'ı satıp bir miktar daha koyup 4090 alınabilir ama VRAM avantajı kaybolur.
Durum kavrandığına göre finansa geçelim. Bütçem 15k ila 20k arası. Bu para ile tek 4090a geçiş yapılabilir mi emin değilim fiyatlar çok değişken. Veya bu para ile zorlanarak minig yapılmış 3090 ve NVLINK koprüsü alınır. Hiç birşey almadan tek 3090la devam etmekde bir seçenek elbette. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum lütfen fikirlerinizi belirtiniz.
Durum kavrandığına göre finansa geçelim. Bütçem 15k ila 20k arası. Bu para ile tek 4090a geçiş yapılabilir mi emin değilim fiyatlar çok değişken. Veya bu para ile zorlanarak minig yapılmış 3090 ve NVLINK koprüsü alınır. Hiç birşey almadan tek 3090la devam etmekde bir seçenek elbette. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum lütfen fikirlerinizi belirtiniz.