Merhaba.
Videoda, 4090 ile 10g internet baglantısının arasındaki ilişkiyi tam olarak anlayamadım, konuyu ya hızlı gectiniz yada arada kaynadı. Topladıgınız sistemdeki anakartın uzerindeki 10g nin cipseti aquantia. Anakart ureticileri bu cipseti daha uygun fiyatlı oldugu icin kullanıyor. Karsısında intelin x550 cipseti daha stabil olmasına ragmen fiyat avantajı aquantia da. Sistem olarak linux turevleri yada server oldugu zaman işler degişiyor, zaten videoda sizde aynı sorunlara deginmişsiniz. Fakat windows 10/11 kullanan son kullanıcıların 10g aktarım hızlarındaki sorunları sadece ethernet portu ile bitmiyor. Windows icindeki gelen default ayarlar ve arada driver kaynaklı kesilmeler gibi sorunlar var.
Peki buyuk firmalar bu sorunları nasıl cozuyor. Tabiki daha cok para ile. Daha cok para vermek daha stabil sistem kurmak demek oluyor. Gerci sizin kurdugunuz sistemdeki anakartta cok ucuz degil ama verilen para ile alınan hizmet, esdeger fiyatlı baska bir urunun daha cazip olmasını saglıyor.
Disk konusunda ise neden seagate firecuda kullandıgınızı anlamadım. Eger sponsorlu degilse o sistemde en azından
intel optane 905p yada 4800x gibi server klas disk olsa efsane olurdu. Simdi pci 4/5 gibi sorular olacaktır onlarında 5 serisi diskleri var. Niye bu tarz disk olmalı dedim, bu disklerin yazma omru, standart kullanıcılar icin omur boyudur diyebilirim.
Sonuc olarak guzel bir makina toplamıssınız elinize saglık. Uzun omurlu olmasını dilerim.