Neler yeni

Neden Türkiye'de teknoloji ilgilenen kişi sayısı Küçük şehirlerde(Anadolu)'da az

Pcbilgilisi

Aktif Üye
Uzman
Konular
9
ModArt Kredi
0
Bu durumu farkettim küçük şehirde yaşadığım için biliyorum,Türkiye'de küçük şehirlerde yani Anadolu'da teknoloji ilgilenen birey az oluyor,genellikle sıradan kişier derken 1. İyi insanlar 2.Kötü İnsanlar diye ayrılıyor.
Yani teknoloji ile ilgili bireyler genellikle İstanbul'da oluyor,Anadolu'da yani küçük yerlerde 1-2 kişi dışında pek olmuyor.
Ben 16 yaşında biriyim 6 seneden beri Bilişim alanında kendimi geliştiriyorum ama gerçek hayatta teknoloji ilgilenen kişiye rastlamadım pek,bu durumun nedeni ne sizce?

AlicanBen

Aktif Üye
Uzman
Konular
15
ModArt Kredi
0
teknoloji çok geniş bir kavram tam olarak neyi kastettiğini anlayamadım yazılımı mı kastediyorsun? Teknolojiye vatan bilgisayar şubelerini bile dahil edebilirsin çünkü teknoloji satıyorlar. Onlar da teknolojiyle ilgililer. Ama eğer yazılım diyorsan o zaman sana şöyle izah edeyim bu sektördeki iyi iş imkanlarının tamamı bahsettiğin büyük şehirlerde. pandeminin bitmesiyle beraber birçoğu şirket uzaktan çalışmayı kaldırıp ya hibrit(3 gün enden 2 gün ofis gibi) çalışıyor yada ofise gelme zorunluluğu koyuyor. dolayısıyla büyük şehirlerde yaşamak zorundayız.

Pcbilgilisi

Aktif Üye
Uzman
Konular
9
ModArt Kredi
0
teknoloji çok geniş bir kavram tam olarak neyi kastettiğini anlayamadım yazılımı mı kastediyorsun? Teknolojiye vatan bilgisayar şubelerini bile dahil edebilirsin çünkü teknoloji satıyorlar. Onlar da teknolojiyle ilgililer. Ama eğer yazılım diyorsan o zaman sana şöyle izah edeyim bu sektördeki iyi iş imkanlarının tamamı bahsettiğin büyük şehirlerde. pandeminin bitmesiyle beraber birçoğu şirket uzaktan çalışmayı kaldırıp ya hibrit(3 gün enden 2 gün ofis gibi) çalışıyor yada ofise gelme zorunluluğu koyuyor. dolayısıyla büyük şehirlerde yaşamak zorundayız.
Haklısınız hocam ama,şu var İstanbul'da teknoloji ile ilgilenen birey daha fazla oluyor Anadolu'da tek tük,yani herkes aynı şeyle ilgileniyor küçük yerlerde.
Ki haklısınız küçük şehirde yetiştim hala küçük şehirdeyim,kendi başıma geliştirdim,ne yol gösteren ne destek veren vardı tek başıma,yani küçük şehirlerde teknoloji en fazla ya Teknik Servisçilik ya da Freelance iş yapabiliyorsunuz.
Pcbilgilisi Uzmanlık alanları:
Youtube içerik üreticisi 2019-2021 arası aktiftim 500 aboneye kadar ilerlemiştim 26 Temmuz 2021'de IOKBS sınavı yüzünden onu kazanmak için sildim yani orta seviye bilgim var.
Linux bilgim Orta seviye UIOSLinux projem var uioslinux.blogspot.com sitesi bu Github'da da kaynak kodları var:
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

Mobil bilgim Orta seviye Preloader,Download mode,TWRP ve Stock ve Custom ROM kurmayı biliyorum.
Sistem optimizasyon yüksek seviye Linux ve Windows platformlarında sistem debloat etmeyi hafifleştirmeyi biliyorum bilgim Yüksek
Teknik Destek yüksek seviye babam bile bürosunda bilgisayarda sorun çıkarınca beni çağırıyor hem forumda çoğu kullanıcıya yardım etmişimdir o yüzden yüksek seviye
Temel düzeyde C#,C,Python
Temel düzeyde Elektronik bilgisi Lehim yapmayı bilmiyorum ama Elektronikde gömülü sistemlerin ne olduğunu ve Arduino'da giriş seviye kodlar yazıp devre kurmayı biliyorum.
Topluluk Yönetimi Orta-Yüksek Windows Çetesi(2021)'de başkan yardımcılığı Vistacı 3'lü (2021)'de liderdim Techolaycılar grubunda 2023-2024 bir üyeydim.
Tarih bilgim Orta-Yüksek seviye tarihe ilgiyim ve bazı konulardan anlıyorum bilgim çok küçüklüğümde bile Age Of Empires 3 oynuyordum 2014-2015 yılları daha anaokuluna başlamadan önce.
Felsefi Bilgim giriş seviye son zamanlarda derin biri olmam özellikle 2024 ve sonrası iyice felsefi biri olmaya başladım yani ilgi duyuyorum artık.
İlgi alanlarım bilgi seviyem bunlar teşekkür ederim.
2025 itibariyle böyle 16 yaşındayım şuan.
Yani ben daha geleneksel çevrede büyüdüm ama kendimi geliştirdim mecbur dijital dünyaya yöneldim yapacak bir şey yok başka.
Ve çevremde gözlediğimde teknoloji ile ilgili birey olmuyor genellikle ne diyeyim popüler alanlara geleneksel alanlara yöneliyorlar küçük şehirlerde.
Ki yaşadığım yerde Vatan Bilgisayar bile yok ki.
Sadece teknik servisler var.
İstanbul'da olsam daha iyi olurdum ama nasip bu babam bile hocam beni yani arkadaş çevresi zayıf,asosyal biri olarak görüyor beni anlamıyor yani toplumda farklı anlaşılıyorum Bilişim ile ilgiliyim hani.
Ben neredesin derseniz şunu söyleyebilirim Karadeniz ile İç Anadolu arasında yerdeyim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.