Arkadaşlar forum hayırlı olsun diyorum ve başlıyorum ^^
Şimdi 10 yıllık laptopumdan nihayet kurtulup bilgisayar topluyorum.
Marka takıntısı özellik ve görünüşü aynı anda arayınca ortalık biraz karıştı ve sormam gerekenler var sizden cevapları bekliyorum
Şimdi
Kasa :
Asus Tuf Gaming GT501 Case Bilgisayar Kasası >> Aldım
PSU :
Asus ROG Strix 750W Güç Kaynağı >> Aldım
Anakart :
Asus ROG Strix Z690-E Gaming WiFi LGA 1700 Soket Anakart >> Düşünüyorum ama PCI Express 5.0 ve ram hız desteğini düşününce bir üstü 790 modelini beklesem mi emin değilim değer mi siz söyleyin
İşlemci :
Intel Core i7-12700K İşlemci >> Düşünüyorum.. Ancak bazı yerlerde i5 ile i7 arasında çok fark olmadığı ve fiyatına değmeyeceği yazıyor L3 belleklere falan bakınca bariz farklar var ama değer mi bilemedim ayrıca bellek hızı 4800 Mhz yazıyor bu sayı ram sınırlama anlamına mı geliyor size zahmet bir açıklama yaparsınız...
İşlemci Soğutucu :
Asus ROG Strix LC II 360 ARGB İşlemci Soğutucu >> Düşünüyorum.. Yeterli olacaktır Render gibi ekstra zorlayan işlerim yok sadece oyun oynayacağım bilgisayar da.
Ekran Kartı :
Asus'un 3060 3070 3080 veya ti modelleri fark etmez uygun bir fiyat yakalarsam alırım 4060 4050 serisinin güç gereksinimlerini karşılar mı PSU bilemediğim için bu tercih de bulundum.
RAM : 6200 veya 6400 Mhz
Corsair veya Kingston düşünüyorum ancak anakart bir üstü modeli alırsam 7200 gibi değerlere de yolum açılır ama gerek var mı ve piyasaya ilk çıktığında ki fiyat durumu ne olur belli değil.
SSD :
Samsung 980 PRO SSD (1 TB) >> Düşünüyorum.. Ancak PCI 5.0 ile gelecek SSD ler neler sunacak belli değil ama bu benim işimi görür de artar bile, üstüne HDD düşünmüyorum o kadar verim yok en fazla 150 GB alan alıyor şuan ki kişisel verilerim..
Monitör :
Asus TUF Gaming VG27AQZ Monitör >> Aldım
Klavye Mause :
Asus TUF Gaming Combo K1 + M3 RGB Kablolu Oyuncu Klavye Mouse Seti >> Düşünüyorum elimde mause Gamepower Ursa modeli var işimi görüyor..Klavye de öyle mekanik falan aramıyorum ama uygun denk gelirse hayır demem elbette
Mause Pad : 80x30 RGB bir mause pad arıyorum önerilere açığım..
Kulaklık : Gamepower Jin >> Aldım
Sormak istediğim bazı konular var mesela Anakart da PCI yuvaları 690 modelinde 1 adet 5.0 1 adet 4.0 1 adet 3.0 varmış.. 4.0 a SSD taksam 3.0 ve 5.0 için ne kullanabilirim
Gördüğünüz gibi
Asus'a baya abanmış gibi olmuş..
Daha düşük bütçeli olarak Anakartta
Asus TUF Gaming Z690-Plus WiFi LGA 1700 Soket Anakart da PCI Express 1 Adet 5.0 1 Adet 3.0 var 4.0 yok bu durumda 980 pro yu nereye takmalım ki tam verim almak için
bu anakart ve
Intel Core i5-12600K kullansam nasıl olur çok fark eder mi F/P olarak daha uygun olabilirliğini düşünüyorum..
Bütçe olarak sınır yok parça parça ufak ufak alırım ben tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..