Merhaba,
Bilgisayarım tamamen sorunsuz çalışmaktaydı,
Eski bilgisayarımdan çıkan 2 adet sata SSD vardı ve bunların içini temizlemek adına bilgisayara taktım ne olduysa ilkini taktığım an bu sorunları yaşamaya başladım.
Diskleri sıfırladım ve çıkarttım PC'den şu anda 1 adet NVME SSD dışında hiç bir disk değil
Sataya bağlı olan tek şey NZXT fan kontrolcüsü.
Yaşadığım durumu özetlemek gerekirse,
Sadece kapattıktan sonra açılırken yapılan ilk boot esnasında oluyor, restart açında vs olmuyor.
Kasanın düğmesine basar basmaz, fanlar 2-3 saniyeliğine %100 devirde çalışmaya başlıyor, sonra susup normal devrine düşüyor.
Anakart QCODE olarak sırasıyla 1-2 saniyeliğine önce F3 sonra 4F kodlarını gösteriyor sonra susuyor.
Sonra normal şekilde çalışmaya başlıyor sistem ve herhangi bir sorun yaşatmıyor.
2 defa CMOS sıfırladım
Güncel BIOS updatesini yaptım
Boot listesinden ana ssd hariç her şeyi kaldırdım
Memory Context Restore ayarını açmayı denedim
EXPO1 kapatmayı denedim
Aklıma da başka bir şey gelmiyor, fikri olan biri yardımcı olabilir mi?
Bilgisayarım tamamen sorunsuz çalışmaktaydı,
Eski bilgisayarımdan çıkan 2 adet sata SSD vardı ve bunların içini temizlemek adına bilgisayara taktım ne olduysa ilkini taktığım an bu sorunları yaşamaya başladım.
Diskleri sıfırladım ve çıkarttım PC'den şu anda 1 adet NVME SSD dışında hiç bir disk değil
Sataya bağlı olan tek şey NZXT fan kontrolcüsü.
Yaşadığım durumu özetlemek gerekirse,
Sadece kapattıktan sonra açılırken yapılan ilk boot esnasında oluyor, restart açında vs olmuyor.
Kasanın düğmesine basar basmaz, fanlar 2-3 saniyeliğine %100 devirde çalışmaya başlıyor, sonra susup normal devrine düşüyor.
Anakart QCODE olarak sırasıyla 1-2 saniyeliğine önce F3 sonra 4F kodlarını gösteriyor sonra susuyor.
Sonra normal şekilde çalışmaya başlıyor sistem ve herhangi bir sorun yaşatmıyor.
2 defa CMOS sıfırladım
Güncel BIOS updatesini yaptım
Boot listesinden ana ssd hariç her şeyi kaldırdım
Memory Context Restore ayarını açmayı denedim
EXPO1 kapatmayı denedim
Aklıma da başka bir şey gelmiyor, fikri olan biri yardımcı olabilir mi?