Rehbere başlamadan önce bize lazım olan şeylere bakalım.
Windows XP USB ya da CD/DVD'si
Windows 7, 8, 8.1, 10 USB ya da CD/DVD'si (bu olmadan başlamayın!)
Windows XP ile uyumlu sürücüler (bilgisayarınız yeniyse maalesef kuramazsınız)
EasyBCD programı
Adım 1:
Öncelikle Windows XP'yi kuracağımız diski belirledikten sonra o diske hazırladığımız Windows XP USB'si ile Windows XP'yi kuralım.
Dikkat! Disk seçme kısmında belirlediğiniz diski seçin aksi taktirde Windows 10'u kaybedersiniz.
Adım 2:
Windows XP'yi kurduktan sonra Windows 10 erişilemez hale gelecektir. Bu adımda Windows 10 ve XP arasında geçişi sağlayacağız yani boot manager ekranını yapacağız.
Hazırladığınız ya da var olan Windows 7,8,8.1 USB ya da CD'sini bilgisayarınıza takın ve boot edin. Ardından aşağıdaki gibi bilgisayarımı onar butonuna basın.
Sonra şu adımları izleyin:
Ardından yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir buraya sırasıyla şunları yazalım.
Kod
anoya kopyala
bootrec /Fixmbr
bootrec /Fixboot
bootrec /Rebuildbcd
exit yazıp çıkalım
Aslında bunları yaptıktan sonra artık boot manager ekranı gelmesi lazım ancak bende gelmedi. Eğer sizde de gelmediyse üçüncü adıma geçin.
Adım 3:
Bunları yaptıktan sonra Windows 10 açılacaktır. Windows açıldıktan sonra EasyBCD programını indirip kuralım. Link Removed
Ardından aşağıdaki adımları izleyin.
Ve bu kadar. Artık Windows 10 ve Windows XP'yi Dual Boot olarak kullanabileceksiniz.
Kaynak: TP kullanıcısı Darth Maul
Windows XP USB ya da CD/DVD'si
Windows 7, 8, 8.1, 10 USB ya da CD/DVD'si (bu olmadan başlamayın!)
Windows XP ile uyumlu sürücüler (bilgisayarınız yeniyse maalesef kuramazsınız)
EasyBCD programı
Adım 1:
Öncelikle Windows XP'yi kuracağımız diski belirledikten sonra o diske hazırladığımız Windows XP USB'si ile Windows XP'yi kuralım.
Dikkat! Disk seçme kısmında belirlediğiniz diski seçin aksi taktirde Windows 10'u kaybedersiniz.
Adım 2:
Windows XP'yi kurduktan sonra Windows 10 erişilemez hale gelecektir. Bu adımda Windows 10 ve XP arasında geçişi sağlayacağız yani boot manager ekranını yapacağız.
Hazırladığınız ya da var olan Windows 7,8,8.1 USB ya da CD'sini bilgisayarınıza takın ve boot edin. Ardından aşağıdaki gibi bilgisayarımı onar butonuna basın.
Sonra şu adımları izleyin:
Ardından yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir buraya sırasıyla şunları yazalım.
Kod
bootrec /Fixmbr
bootrec /Fixboot
bootrec /Rebuildbcd
exit yazıp çıkalım
Aslında bunları yaptıktan sonra artık boot manager ekranı gelmesi lazım ancak bende gelmedi. Eğer sizde de gelmediyse üçüncü adıma geçin.
Adım 3:
Bunları yaptıktan sonra Windows 10 açılacaktır. Windows açıldıktan sonra EasyBCD programını indirip kuralım. Link Removed
Ardından aşağıdaki adımları izleyin.
Ve bu kadar. Artık Windows 10 ve Windows XP'yi Dual Boot olarak kullanabileceksiniz.
Kaynak: TP kullanıcısı Darth Maul