Neler yeni

Sorunu kimse çözemedi VGA LED

smtche

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Dostlar merhaba Modart ailesine yeni katıldım .Yaklaşık 2 ay önce bir sorunla karşılaştım bir çok yöntem yeni parça satın aldım sıra sıra yazacağım gözlemlerimi ve deneyimleri belirteceğim sorunu anlamak ve çözümü için lütfen dikkatli okuyun .
2 ay kadar önce PC Güç verince Debug Ledlerden VGA ışığı yanıyor pc bazen 2 bazen 5 bazen 10 dk kadar bekledikten sorna açılıyordu.
*İlk olarak Ekran kartında sorun olabileceğini düşünerek bazı fps ve sıcaklık testleri ve portların oksitlenip oksitlemediğini kontrol ettim sorun yoktu.
*Daha önce biosta birkaç işlem yaptıktan sonra anakartın (MSI A520 PRO)kitlendiğini görmüştüm JBAT veya QFlash ile anakartı çalışır hale getirdiğim olmuştu ,sorunun anakarttan olduğundan şüphelenip SIFIR anakart aldım (MSI B550 MPG GAMING PLUS) sorun gitmedi bazen 30 saniye bazen 2-5 dakika arasında boot etmeye başladı.
* Sıvı soğutmanın ARGB ışıklarını kontrol edemiyor kafasına göre yanıyordu .Pc açınca bazen ışıklar yanıyor bazen hiç yanmıyordu ( GamePowerSkadi 360)
stok fan takarak çalıştırdığımda şak diye sistemi açtı windows boot süresi 13 -15 saniye arasında açılmaya başladı direkt olarak sıvı soğutmanın kontrolcüsünde sorun olduğunu düşündüm fanlar ve pompa da sorun yok soğutma harikaydi .Kontrolcü ile uğraşmak yerine yeni sıvı soğutma aldım (XİGMATEK FENİX ARKTİC 360) montajı yaptım ve sorun çözüldüğünü düşündüm .Bu arada diğer parçaları tek tek denedim kasada ( başka ekra kartı,başka Ram baska SSD başka işlemci) Bugun pc den tüm kabloları çıkarıp kasayı yere koydum kabaca camları açmadan sadece kasanın üstündeki tozları sildim pc açtım ve tekrar VGA Led kabusu geri döndü 3-5 denemeden sonra tekrar kabloları söktüm tekrar güç verdim ve sorun gitti .Şuan sadece aklıma PSU dan kaynaklanan bir sorun olabileceği geliyor yani kasadan kabloları çıkardıktan sorna tekrar taktığında bu VGA LED ışığı yanıyor ve pc'yi boot etmiyor diye düşünüyorum anlayan bilen tecrübe eden birisi lütfen yardımcı olabilir mi ? Sadece PSU değiştirmemiştim .
Şuan
MSI MAG A650BN BRONZ PLUS PSU
B550 GAMİNG PLUS ANAKART
5800X3D İŞLEMCİ
XİGMATEK FENİX 360 MM SIVI SOĞUTMA
XPG SPECTRE 500 GB SSD
MSI VENTUS 3070Tİ
NZXT FLOW 9 BEYAZ KASA VAR
şuan pc'den yazıyorum dediğim gibi para ihtiyacım olduğu içi sistemi satacaktım aylardır kullanıyorum sorun yok alıcı geldi format atacakken VGA led ışığı yandı ama şuan sorun yok alıcı haliyle kıllandı sorunlumu bozukmu vs diye lütfen bilen birileri yardımcı olsun sağlıcakla kalın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.