Merhaba,
Yeni topladığım sistemde BIOS’u Flashback yöntemiyle güncelledim. Güncelleme sorunsuz görünüyor ancak bilgisayarı kapalıyken açtığımda doğrudan BIOS’a yönlendiriyor.
Ayrıca, EXPO profili her BIOS’a atışta otomatik olarak devre dışı kalıyor. “Windows Boot Manager” birinci sırada seçili olmasına rağmen sistem Windows’a geçmiyor.
BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım değişiklik olmadı.
Ekranda görünen uyarı şu şekilde:
Memory Context Restore (MCR): Disabled
Power Down Enable: Disabled
Gear Down Mode: Enabled
Bu ayarları yapınca bir süreliğine düzelmişti ama sistem yavaş açılmaya başlamıştı.
Şimdi tekrar BIOS’a girdiğimde EXPO’nun kapandığını gördüm ve yukarıda yazdığım ayarlar da sıfırlanmış.
Ancak önceden açtığım Secure Boot gibi ayarlar sıfırlanmıyor.
Bu sadece bellekle ilgili ayarların sıfırlanması neden oluyor, anlayamadım.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgilerim:
Anakart: ASUS ROG X870A
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
RAM: Corsair Vengeance 2×32 GB 6000 MHz CL30
Ekli dosyayı görüntüle 44458
Yeni topladığım sistemde BIOS’u Flashback yöntemiyle güncelledim. Güncelleme sorunsuz görünüyor ancak bilgisayarı kapalıyken açtığımda doğrudan BIOS’a yönlendiriyor.
Ayrıca, EXPO profili her BIOS’a atışta otomatik olarak devre dışı kalıyor. “Windows Boot Manager” birinci sırada seçili olmasına rağmen sistem Windows’a geçmiyor.
BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım değişiklik olmadı.
Ekranda görünen uyarı şu şekilde:
“BIOS ayarlarını kurtarmak için kurulum ekranına girin. SATA Yapılandırmasını RAID moduna ayarlamak için. RAID yapılandırması oluşturulduğunda, emin olun. Şimdi BIOS kurulumuna girmek için lütfen F1 tuşuna basın.”
Memory Context Restore (MCR): Disabled
Power Down Enable: Disabled
Gear Down Mode: Enabled
Bu ayarları yapınca bir süreliğine düzelmişti ama sistem yavaş açılmaya başlamıştı.
Şimdi tekrar BIOS’a girdiğimde EXPO’nun kapandığını gördüm ve yukarıda yazdığım ayarlar da sıfırlanmış.
Ancak önceden açtığım Secure Boot gibi ayarlar sıfırlanmıyor.
Bu sadece bellekle ilgili ayarların sıfırlanması neden oluyor, anlayamadım.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgilerim:
Anakart: ASUS ROG X870A
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
RAM: Corsair Vengeance 2×32 GB 6000 MHz CL30
Ekli dosyayı görüntüle 44458