12 gb ,16 gb olayı değil burada. 12 gb bi e.kartı için zaten sınırda. Hadi diyelim idare ettin. RTX 4070 ile 4070Ti superi ayrıştıran ram olayı değil .Grafik İşlemcileri arasındaki güç farlkı
RTX 4070 i 16 gb yapsan, Ti superi 12 gb yapsan ,yine de Ti super, buldozer gibi RTX 4070 i ezer,geçer.
Paliti bilmeyebilirsiniz ,yaşınız gereği.20 sene önce, TR de efsaneler estiren bi marka idi. Çok ekran kartını kullandım.30 senelik dev bi firmadır.Nvidianın en büyük partnerlerindendir.Hatta piasada Gainward adıyla satılan e.kartları da Palitin yan sanayi ürünüdür.
Bunlarda, e.kartlarının aldığı şampiyonluklar.
Levon ,rica ettiği için bi de 14700KF ile bi makina topluyayım Ama oyunda ,14700K,7800X3D nin yanına yaklaşamaz,bilesin.
Dün bütün gün net bozuktu Anca yazabildim.Teşekkürler kasa olarak söylediğiniz site isminde bunu beğendim 3+1 fanlı önü ve üstü delikli yapıda hava akışı güzel olur diye düşünüyorum ve yazmış olduğunuz soğutucu işlemci için yeterli mi malum 120w enerji çekiyor
Levon TuraçAynen dediğin gibi parçalar yanlış Anakartı değiştirmesi lazım.
Fakat şahsen ben Intel taraftarıyım ve 14700K kullanıyorum yeni güncelleme öncesi bile sorunsuz bir işlemciydi. 14900K kesinlikle önermem ama 14700K candır.
Özellikle dahili gpu lu intel işlemcilerde yer alan codekler sayesinde adobe premier gibi uygulamalarda Donanım Hızlandırıcı dan yararlanılıyor ve gpu yükünü düşürüyor. Tamam güç tüketimi yok ısınma falan deniliyor fakat artıları o kadar çok ki AMD bu özellikleri barındırmadığı için zaten iş için kullanan kesime erişemiyor hala.
Sen olmadı arkadaşa hem intelli hem de amd li birer tane sistem oluştur sana zahmet
Levon Turaç
Levon ,premiere pro da 14700K ,bi kaç tık öndedir ,ama vray renderde, photoshop gibi uygulamalarda, Ryzenlere bi bakmak lazım. Liderlik onlarda.Alıntılar dünyanın en değerli sitelerinden pıugetsystems.com dandır.
Rica ederim.Yardımlarınız çok teşekkürler ozman bu sistem için 850w güç kaynağı gayet yeterli olur değil mi 1000w almam fuzuli
Teşekkürler bilgi verip yardımcı olan herkeseRica ederim.
Bu makina için ,düzgün bi 750 watt ile kafidir aslında .İşlemci, pek bi watt çekmiyor . İntel gibi değil.E. kartıda, 260 watt civarı çeker. Bakınız Asus bile kendi resmi sitesinde 750 watt önermiş. Ki bu 750 watt değeri ,intel işlemcileri bile, düşünerek yazıyorlar.
Yani ,sonuç olarak ,850 watt ,tabiri caizse,bu makinayı hoplatır bile. Sakın, öle, 1000 wattları falan ,aklınızdan bile geçirmeyin.
Bazı renderlarda öyle ama Davinci, Premier pro, Prores gibi işlerde Intel AMD ye takla attırıyor Photoshop falan çok elzem değil o değerlere çoğumuz bakmıyoruz bile artık. Photoshop için gidip macbook air alsın millet hepsinden daha iyiLevon Turaç
Levon ,premiere pro da 14700K ,bi kaç tık öndedir ,ama vray renderde, photoshop gibi uygulamalarda, Ryzenlere bi bakmak lazım. Liderlik onlarda.Alıntılar dünyanın en değerli sitelerinden pıugetsystems.com dandır.
Palit en köklü firmalardan birisidir uzun bir süre ülkemizde bulunmuyordu yurt dışında popülerdir. MSI- ASUS dışında da bu markalar kadar iyi hatta daha iyi olan markalarda var dünyada. Ülkemizde bazı markalar gereksiz şişiriliyor, bazıları tarafından algı yapılıyor maalesef...Bu ekran kartı palit diye firmanın yapımı hiç duymadım nasıl bi işçilik le yapılmış bilmiyorum
Palit köklü ve başarılı bi firmadır. GameRock serisi efsane olup Nvidia'nın partneridir. Nvidia kart alacak olsam bilinen ilk 3 marka değil Palit markasına bakarım şahsen. Sağlamlılığı ve soğutması iyi oluyor genelde.Bu ekran kartı palit diye firmanın yapımı hiç duymadım nasıl bi işçilik le yapılmış bilmiyorum
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.