Neler yeni

Sistem hakkında yorumlar, tavsiyeler

mothman

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bütçe
230000 TL
Merhaba arkadaşlar,
Sistem hakkında genel düşüncelerinizi merak ediyorum. Am5 için 6400 mhz ram ideal midir?. Ayrıca kasayı bilmediğim için bilenlere soruyorum, Fan seçimlerim doğru mu 140mm mi 120mm mi seçmeliyim.

Teşekkür ederim.

Sistem oyun+mühendislik uygulamaları(catia,solidworks,) ve amatör yazılım amaçlı kullanılacak.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250812_145714_ChatGPT.jpg
    Screenshot_20250812_145714_ChatGPT.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Adana

Pro Üye
Uzman
Konular
10
ModArt Kredi
0
Sistem çok üst düzey olmuş, ancak Fiyat/performans açısından bazı dokunuşlar daha mantıklı olabilir.

AMD için RAM'de "Sweet Spot" denilen nokta 6000 Mhz CL30'dur daha kararlı olur, uyumluluk avantajı olur. 64 GB fazlasıyla yeterli.

9900x ile 9950x arasında mühendislik+yazılım işlerinde çoğu durumda fark minimal olur. Yerine tercih edilebilir.

X870E'nin sunduğu ekstra portlara ihtiyacınız yoksa anakartı Asus Rog B850-A veya B850-F alabilirsiniz.

Ekran kartı seçimi gayet iyi.

SSD iyi.

PSU Gold serisi 850W yeterli olacaktır. 1000W biraz overkill olmuş.

Sıvı soğutma gereksiz pahalı daha uygun modeller var. Lian Li Galahad II Trinity 360 mm alabilirsiniz.

Kasa Gayet iyi.

Seçtiğiniz kasaya göre fanların 3 tanesi yana 3 tanesi alta takacaksınız. Bunlar güzel görünmesi için reverse fan (ters hava akışlı) olması gerek, lian li'nin reverse fanları var. Onlardan seçebilirsiniz. Bir tanesi de düz fan olacak. Yine lian li'nin var onlardan.

Fanları Lian Li Wireless LCD olanlardan alırsanız anakart üzerindeki 9 pin USB çoklayıcı gerekebilir. "Lian Li Edge PSU Usb Hub Beyaz (G8P.EG-HUB01W.00)" diye bir ürün var. Ondan alarak çoklayabilirsiniz. Siyahı da var.

mothman

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Sistem çok üst düzey olmuş, ancak Fiyat/performans açısından bazı dokunuşlar daha mantıklı olabilir.

AMD için RAM'de "Sweet Spot" denilen nokta 6000 Mhz CL30'dur daha kararlı olur, uyumluluk avantajı olur. 64 GB fazlasıyla yeterli.

9900x ile 9950x arasında mühendislik+yazılım işlerinde çoğu durumda fark minimal olur. Yerine tercih edilebilir.

X870E'nin sunduğu ekstra portlara ihtiyacınız yoksa anakartı Asus Rog B850-A veya B850-F alabilirsiniz.

Ekran kartı seçimi gayet iyi.

SSD iyi.

PSU Gold serisi 850W yeterli olacaktır. 1000W biraz overkill olmuş.

Sıvı soğutma gereksiz pahalı daha uygun modeller var. Lian Li Galahad II Trinity 360 mm alabilirsiniz.

Kasa Gayet iyi.

Seçtiğiniz kasaya göre fanların 3 tanesi yana 3 tanesi alta takacaksınız. Bunlar güzel görünmesi için reverse fan (ters hava akışlı) olması gerek, lian li'nin reverse fanları var. Onlardan seçebilirsiniz. Bir tanesi de düz fan olacak. Yine lian li'nin var onlardan.

Fanları Lian Li Wireless LCD olanlardan alırsanız anakart üzerindeki 9 pin USB çoklayıcı gerekebilir. "Lian Li Edge PSU Usb Hub Beyaz (G8P.EG-HUB01W.00)" diye bir ürün var. Ondan alarak çoklayabilirsiniz. Siyahı da var.
Hocam kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim, buna istinaden birkaç değişiklik yapacağım. Tekrardan sağolun.

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
4
ModArt Kredi
0
Merhaba arkadaşlar,
Sistem hakkında genel düşüncelerinizi merak ediyorum. Am5 için 6400 mhz ram ideal midir?. Ayrıca kasayı bilmediğim için bilenlere soruyorum, Fan seçimlerim doğru mu 140mm mi 120mm mi seçmeliyim.

Teşekkür ederim.

Sistem oyun+mühendislik uygulamaları(catia,solidworks,) ve amatör yazılım amaçlı kullanılacak.
Sıvı soğutucu ve kasa fanları için şahsen bu kadar para harcamana gerek yok. Hem soğutucu için hem de kasa fanları için Arctic markasını şiddetle öneririm. Arctic Liquid Freezer III 360mm Pro ve yine aynı markaya ait hem 120mm hem 140mm fanlar var. Şu an bu ürünleri kendi sistemimde kullanıyorum ve aşırı derecede memnunum. Ben de birkaç haftalık araştırmalar sonucunda satın aldım. Kasa olarak da, eğer ki akvaryum kasa takıntın yoksa, mesh bir kasa almanı öneririm. Ben şu an H7 Flow 2024 kullanıyorum, bakabilirsin; işini fazlasıyla görecektir. Kasa içi hava akışı ve kasa estetiği çok güzel, ayrıca içinde çok geniş bir alan var. 5090 ekran kartı bile rahatlıkla sığıyor. Anakartın da 8000 MHz’ye kadar RAM destekliyor. Bence 8000 MHz XMP profili olan bir RAM alabilirsin; istediğin frekansta çalıştırma imkanın olur. İşlemcin ve PSU fazlasıyla güçlü olduğu için de yüksek frekanslarda sorun yaşamazsın.

SIVI SOĞUTUCU:
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

FANLAR:

KASA:

Ben kasa içi fanları söküp 4 tane 14mm taktım 3 adet de alt kısmına 12mm fan taktım çok memnunum bi bakabilirsiniz hocam.

mothman

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Seçtiğim soğutma sistemi cidden aşırı pahalı hakkınız var. Önerinizi dikkate alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.