Neler yeni

RTX 4080 Super için GPU Water Block arıyorum.

Myavuz34

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Selamlar,

Arkadaşlar bende ilk defa custom sıvı soğutma sistem topluyorum. EKWB'den Almanya'daki akrabama GPU water block sipariş verdim. O bana parçayı getirecekti. Fakat 1 ay oldu EKWB ödemeyi aldılar ne ticket'larıma cevap verdiler nede maillerime geri döndüler. Ürün stokta olmasına rağmen hala göndermediler. Türkiye'de bu parçayı çok aradım bulamadım.

ROG Strix GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition için GPU Water block arıyorum. Bu üründen elinde olan satan varsa bana yazabilir mi?

URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

Güzel bir sistem toplamayı planlıyorum. O yüzden sıf bu parça yüzünden custom sıvı soğutma sistemimi bozmak istemiyorum. Şuana kadar topladığım sistem:

Anakart: Asus ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci

Ekran kartı: Asus ROG Strix GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition

Ram: Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 6400mhz CL32 DDR5 Ram (KF564C32BBEAK2-32TR)

SSD: Samsung 990 PRO PCIe 4.0 M.2, 2 TB SSD, 7.450 MB/sn Okuma, 6.900 MB/sn Yazma , ‎ MZ-V9P2T0BW

PSU: FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 GEN-5 (PCIe5.0) 1200W 80+ Platinum 120mm Fan Modüler Power Supply

Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo XL Siyah RGB Tempered Glass USB 3.0 E-ATX Full Tower Kasa

Soğutma sistemi parçaların sadece bu naaalet gpu water block hariç tamamı bir arkadaşım sağolsun onda var. Tek eksiğim bu parça arkadaşlar bir el altın da bulalım şu parçayı.

BlackSoul

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Öncelikle işin çok çok zor Türkiye'de bu ürünleri bulmak her geçen gün dahada zorlaşıyor. Sana 2 tane yer gösterebilirim ellerinde var mı yokmu bilmiyorum, direk telefon ile irtibat kurup görüşmeni öneririm. Ellerinde yoksa bile getiriyorlar mı onuda sorabilirsin. Duruma göre banada olumlu olumsuz bilgi verirsen sevinirim, umarım istediğin ürünü en kısa zamanda temin edersin. Linkler aşağıda verdim.

Myavuz34

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
:D ikisini de tanıyorum, ikisinde de yok. Sarı sitedeki arkadaş tanıdığım biri, sistemi ona toplatacağım hatta :) bu gpu water block artık son aramalarım bulamazsam ssd ile işlemciye water block'ları takar geçerim. Amacım tam bir custom sıvı soğutma sistemi kurmak ama gerçekten bu gümrük ve ithalat vergileri sağolsun bu custom sıvı soğutma işi Türkiye'de bitti diyebilirim gördüğüm kadarıyla...

İkiside artık gümrükten dolayı ürün getiremiyorlar bu arada onu yazmayı unutmuşum.

BlackSoul

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
:D ikisini de tanıyorum, ikisinde de yok. Sarı sitedeki arkadaş tanıdığım biri, sistemi ona toplatacağım hatta :) bu gpu water block artık son aramalarım bulamazsam ssd ile işlemciye water block'ları takar geçerim. Amacım tam bir custom sıvı soğutma sistemi kurmak ama gerçekten bu gümrük ve ithalat vergileri sağolsun bu custom sıvı soğutma işi Türkiye'de bitti diyebilirim gördüğüm kadarıyla...

İkiside artık gümrükten dolayı ürün getiremiyorlar bu arada onu yazmayı unutmuşum.

O zaman bence sen şimdiden başla GPU blok olmadan, bulması dediğin gibi çok zor. Yada oradan gelen birisi olacak gelirken getirecek.

Bu arada ekstra bilgi vereyim custom sıvı soğutma ilk başta güzel olsada sonradan bakım yada pc herhangi parçasında arıza olduğunda garantiye gönderirken çok sıkıntı, 10 yıl önce bende yapmıştım GPU için sıvı soğuma ekran kartı arızalandı, tekrar blok sök fanları tak, garantiye gönder gelsin, tekrar blok tak borular falan filan zahmetli oluyor, bugün tüm parçaları önüme koysalar bile alıp toplamam full custom sıvı soğutma.

Myavuz34

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Evet, konunun o tarafını da bir yandan düşünüyorum. Bu hafta bu işi bir karara bağlayıp artık toplayacağım bilgisayarı. Anakart, ekran kartı işlemci vsvs.. aldım, 4 aydır bu custom sıvı soğutma yapacağım diye hangi uğraştım. Artık parasını da geçtim. Yoruldum, yıldım, bıktım vallahi...

BlackSoul

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
GPU Blok boş verin toplayın gitsin, bulmanız zor olacak gibi, ayrıca dediğim gibi sonrasında sıkıntılı bir süreç oluyor.

Myavuz34

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Neyse artık gpu block'tan şimdilik vazgeçip, kasayı toplamaya karar verdim. Ay sonuna bitmiş olur. Bitince atarım görsellerini.

AlicanBen

Aktif Üye
Uzman
Konular
15
ModArt Kredi
0
hocam ekwb artık güvenilir bir firma olmaktan çok uzak maalesef firmanın ödemelerini bile yapamadığı iddalari var ve firmanın yöneticisi de bu iddaları doğrular gibi bir açıklama yapmıştı. ekwbden yeni bir parça sipariş vermekten kaçınmanız faydanıza olabilir. 30 euroya inmeden önce sıvı soğutma.com ile görüşüp onlar gümrüklemeyi vs halledip sipariş geçmişti benim için ekwb ye hala yapıyorlar mı bilmiyorum.

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Neyse artık gpu block'tan şimdilik vazgeçip, kasayı toplamaya karar verdim. Ay sonuna bitmiş olur. Bitince atarım görsellerini.
Boşvern GPU yu bencede.Aslolan işlemciyi soğutmaktır.Zaten aldığınız Rog kart epey sağlamdır Başınızı bu haliyle de ağrıtmaz.

Myavuz34

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
hocam ekwb artık güvenilir bir firma olmaktan çok uzak maalesef firmanın ödemelerini bile yapamadığı iddalari var ve firmanın yöneticisi de bu iddaları doğrular gibi bir açıklama yapmıştı. ekwbden yeni bir parça sipariş vermekten kaçınmanız faydanıza olabilir. 30 euroya inmeden önce sıvı soğutma.com ile görüşüp onlar gümrüklemeyi vs halledip sipariş geçmişti benim için ekwb ye hala yapıyorlar mı bilmiyorum.
Evet EK şuan güvenilir bir firma olmaktan çıktı. Support tarafını tamamen kapattı. Hiç bir şekilde cevap vermiyorlar, iletişim kuralamıyor. Maalesef 2 ay önce ödeme yapmıştım şerefsizler onu bile iade yapmadılar. Benimde bir EK bayisi ile konuştuğum da aldığım bilgi çok garip gelebilir ama vergi kaçaklığıymış :D Custom sıvı soğutma için parça getirme işi Türkiye'ye çok zor artık. Gümrük vergiler çok arttı. Yani bir tane kendimize alıyoruz, bir tanede devletimize. :) GPU Water block için tanıdık gümrük müşavirliği ile konuştuğum da yaklaşık 250 Euro'luk ürün için, 15bin TL'lik işlem ücreti çıkıyor. yani şuan güncel kur ile 409 euro şaka gibi ama gerçek :( Ben Almanya'daki akraba şipariş verdirtmiştim. O alsın uçakla getirir diye ama XRay'den geçmiyormuş yoğun metal olduğu için(bir başkası denemiş). Bu yüzden HEATKILLER V for RTX 4080 ASUS STRIX/TUF Acryl Ni-BL aRGB almaya karar verdim. Alman malı, üretim yeride Alman ürün stokta görünüyor. Almanya'daki akraba yazın arabayla getirecek. Onu da yazın takarım ekran kartına. Şuan kasa teslim ettim toparlanması için beklemedeyim.

Boşvern GPU yu bencede.Aslolan işlemciyi soğutmaktır.Zaten aldığınız Rog kart epey sağlamdır Başınızı bu haliyle de ağrıtmaz.
Evet iyi bir ekran kartı sıkıntı çıkarmaz ama gpu water block ile arasında çok fark var. Ama şuan için bunu bekleyecek halim de yok artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.