Neler yeni

Roborock Flexi Pro Alınır mı?

Sercan1313

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
2
ModArt Kredi
0
Merhaba arkadaşlar! Bir derdimi paylaşmak istiyorum: Annemin temizlik takıntısı. Evde neredeyse her gün “süpür, sonra paspas” ritüeli var, bıktım vallahi! 😅 Sabah akşam elinde elektrikli süpürge, ardından da paspasla bütün evi turluyor. Bazen şaka yollu “Anne, NASA seni Mars’a göndersin, oralarda da yüzey temizliği yaparsın” diyorum, o derece yani. Ev tertemiz ama benim kafa toz duman, halime acıyın.

Geçen gün yine salonun ortasında halıyı kaldırıp altını süpürüyordu (evet, halıyı bile kaldırıyor!). İçimden dedim ki: “Bu böyle gitmez, anneme teknolojiyle bir iyilik yapayım.” İşte o an aklıma Roborock Flexi Pro geldi. Bu alet süpürme ve paspas işini bir arada yapıyormuş arkadaşlar! Yani düşünsenize, önce süpür sonra paspas derdi yok, tek cihazla ikisi birden halloluyor. Annemin hayallerini süsleyen o “pırıl pırıl zemin” olayı, sanki tek tuşla gerçekleşecek gibi.

Daha bitmedi, Roborock Flexi Pro kablosuz bir cihaz. Evet, yanlış duymadınız, kablo derdi hiç yok! Annem normalde evde süpürge yaparken kabloyla güreş tutuyor: bir o odaya fişi tak, bir bu odaya çıkar… Kablo boyu yetmedi mi, uzatma kablosunu ara dur. 😒 Ama kablosuz kullanım sayesinde annem evi adeta özgürce dans ederek temizleyebilecek. Bence buna en çok evin kedisi sevinecek. Sürekli peşinde dolaşan kabloyu kovalamaktan kurtulacak zavallı. 😄

Cihazın emiş gücünün de bayağı güçlü olduğu söyleniyor. Öyle böyle değil, halıya dökülmüş pirinç tanesini bile hüüüp diye içine çekiyormuş (bunu test edeceğim, emin olun 😏). Eskiden annem “Bu süpürge çekmiyor, gel şunu düzelt” diye beni çağırırdı; şimdi sanırım süpürgenin yetişemediği toz tanesi kalmayacak. Güçlü emiş gücü sayesinde evde yılbaşı ağacından düşen iğnelerden tutun da mutfakta yere dökülen ekmek kırıntılarına kadar hiçbir şey kurtulamaz. Kedimizin tüyleri bile anında tarih olur, ortalık mis gibi olur!

Roborock Flexi Pro’nun tasarımı da hafif ve ergonomikmiş. Bizim eski süpürge o kadar ağır ki, spor salonunda ağırlık aleti olarak kullanılabilir. 😅 Annem o dev şeyi oradan oraya taşırken ben yoruluyorum izlerken. Yeni alet ise 5 kilo civarıymış ve tasarımı kullanıcı dostu. Yani annem artık süpürge yaparken halter kaldırıyor gibi hissetmeyecek. Hem hafif olduğu için merdivenleri çıkarken “off belim koptu” demeyecek. Hem de ergonomik tasarımı sayesinde tutuşu rahat olacak, bileğini falan yormayacak. Anneme sanki küçük bir temizlik asistanı tutmuşum gibi olacak.

Kullanım kolaylığı da cabası. Annem teknolojiyle çok haşır neşir değildir; böyle akıllı temizlik cihazlarından falan bahsedince önce bir burun kıvırır tabii. Ama bu cihazın kullanımı basit: su haznesini doldur, düğmeye bas, bırak kendi işini yapsın. Uygulamaymış, programlamaymış, hiç uğraştırmıyor. Annem için tam uygun, çünkü tek tuşla çalışınca “hangi düğmeydi, hangi moddu” derdi kalmaz. Ayrıca kendi kendini temizleme modu bile varmış diye duydum; yani annem aleti temizlemekle de uğraşmayacak (buna bayılacak kesin).

Pil ömrü mevzusuna gelirsek, uzun pil ömrü sayesinde temizlik yarıda kesilmeyecek. Yaklaşık 50 dakika boyunca aralıksız çalışabiliyormuş. Bizim ev zaten 50 dakikada baştan aşağı temizlenir, hatta annem hızlıysa belki komşunun kapısını da çalar “bak ben geldim süpürmeye” diye 😅. Yani demem o ki, şarjı uzun gidecek; annem de “ayy yarıda bitti, kaldık böyle” stresini yaşamayacak. Tam gaz temizlik moduna devam edebilecek.

Şimdi ciddi ciddi düşünüyorum, bu Roborock Flexi Pro’yu alıp anneme sürpriz yapayım diyorum. Hem onun işi hafifleyecek (ya da temizlik hobisi seviye atlayacak), hem de ev halkı olarak biz rahat edeceğiz. Belki sonunda ben de oturma odasında zemine sere serpe uzanıp “oh be, tertemiz mis gibi” diyebilirim, tabii annem izin verirse. 😄 Ne dersiniz, annemin bu temizlik sevdasına teknolojik bir nokta koyma zamanı gelmiş midir? Bu aleti alıp kullanan var mı aranızda, deneyimlerinizi merak ediyorum doğrusu. Şimdiden teşekkürler, temiz günler dilerim!

Levon Turaç

Yönetici
Yönetici
Konular
236
ModArt Kredi
0
Güzel düşünüyorsun ama anneler bu tür şeyler istemez genelde.
Bana markadan gelmişti anneme dedimki bak burda kalsın kullanırsın. Döndü bana dediki ben böyle oyuncaklarla uğraşamam al kendi evine götür dedi istemedi 🤣

Levon Turaç

Yönetici
Yönetici
Konular
236
ModArt Kredi
0
Reklam gibi post olmuş.
Bana da öyle geldi ama neyse sıkıntı etmedim.
Şimdi kontrol ettiğimde kendisi deneyim yazısı yazmış ve hiç linkte koymamış. Link olsa reklam diyecektim ama değil gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.