Neler yeni

İtalya'dan ekran kartı almak

beratakdemir00

Uzman Üye
Kıdemli
Konular
207
ModArt Kredi
0
4090 almayı düşünüyorum birde şimdi ben gidip işlemci ram anakart ekran kartı takılı halde getirebilir miyim vergiye girer mi? başka bir ülkeden ya da hiç riske atmayıp gemiyle mi getirttireyim

Son düzenleme:

Umut Nas

Moderasyon Ekibi
Süper Moderatör
Konular
345
ModArt Kredi
0
Belli bir limit var, o limiti gecince ek ucret odemek zorunda kaliyorsunuz. Kendiniz yurt disina cikip satin alirsaniz sorun olmayacaktir.

ramazandeveli

Pro Üye
Uzman
Konular
8
ModArt Kredi
0
1000 Dolar üstü vergiye tabi. Gemi ile no vergi ise gemiiiiiiiiiiii.

Veteran

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
13
ModArt Kredi
0
Ne yollarla getireceksiniz bilmiyorum ancak 150$ ve € üzeri ekstra vergilendirmeler çıkıyor. Ve daha bir çok şey. Bu konuda bunun çok güzel bir örneği Yardım - Vergi ve gümrük hakkında Levon Bey'in mesajına özellikle göz atın.

ramazandeveli

Pro Üye
Uzman
Konular
8
ModArt Kredi
0
V Veteran, Turistler 1000 dolar, öğrencilere 400 dolar üstü vergi var. Eğer mevzuat yenice değişmedi ise.

Veteran

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
13
ModArt Kredi
0
V Veteran, Turistler 1000 dolar, öğrencilere 400 dolar üstü vergi var. Eğer mevzuat yenice değişmedi ise.
Teyit etmek adına söylüyorum. Aynı şeyden söz ediyoruz değil mi? Şu yurt dışından ülkeye parça getirtme konusu. Ben bu şekilde anladım. Benim mesajdaki ifadelerimde buna istinadendi.

ramazandeveli

Pro Üye
Uzman
Konular
8
ModArt Kredi
0
V Veteran, Yurt dışından gelirken kendi yanınıza alıp getirdikleriniz için di. Alış veriş lerde ise (amazon newegss vs) 22 euro üstü direk vergi.

Veteran

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
13
ModArt Kredi
0
V Veteran, Yurt dışından gelirken kendi yanınıza alıp getirdikleriniz için di. Alış veriş lerde ise (amazon newegss vs) 22 euro üstü direk vergi.
Şimdi anladığım kadarıyla sizin söylediğinize göre başka ülkenin vatandaşı olursa 1000$ üstü vergi. Öğrenciler sanırım bunlar bizim vatandaşımız 400$ üzerine vergi. Peki normal vatandaşa nasıl bir tarife uygulanıyor?

Azoth

Pro Üye
Uzman
Konular
42
ModArt Kredi
0
Şimdi anladığım kadarıyla sizin söylediğinize göre başka ülkenin vatandaşı olursa 1000$ üstü vergi. Öğrenciler sanırım bunlar bizim vatandaşımız 400$ üzerine vergi. Peki normal vatandaşa nasıl bir tarife uygulanıyor?
Yanlış anlaşılma olmasın diye yazmak istedim. Mesela İtalya’ya gittiniz oradan RTX 4090 aldınız ve yanınızda getirmek istiyorsunuz. Bu durumda doğacak vergilerden bahsediyor R ramazandeveli hocam. Tabi ben yanlış anlamadıysam 😅

ramazandeveli

Pro Üye
Uzman
Konular
8
ModArt Kredi
0
V Veteran, Türk vatandaşı yurt dışına çıkarken üzerinde beyan ettiği ürünler hariç (Limit yok burada zaten TR'de vergilendirilmiş ürünler) tekrar yurt içine dönerken, yanına faturasını ibraz etmek kaydıyla TR'ye girerken 1000 dolara kadar olan ürünlere vergi vermiyor 1001 Dolar olduğu zaman 1 doalrlık değilde 1001 dolardan vergi hesaplanıyor (burasını ben hala çözemedim. 999 dolar vergisiz geçiyor ama 1001 dolar olan sıçtı. deseki 1000+ 1 dolar ise 1 dolara vergi alacağım amenna ama maalesef) çıkan vergi direk isteniyor. Bu kişi turist değil de öğrenci ise kota 400 dolara düşüyor.
Gemi muhabbeti ise resmen ballı börek :)
Böyle çözümlemelere yakınsanız, DEĞERLENDİRİN derim.

Gelelim yurt dışı sitelerden alıma. Burada 22 euro sınırı var. Üstüne çıktığın an direk vergi. Hem de tüm tutara. Oysaki TR de %18 iken yurt dışından getireceksen %20 (burasıda ayrı muhabbet) Umarım anlatabilmişimdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Online yöneticiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.