Satış politikası bunlar hep
AMD 7 nanometre de intel yerinde sayıp duruyor halen. CPU sıcaklığı daha fazla Watt tüketmesi vesaire.. Lakin intel kötü yaptı demiyorum 10 nanometre de de iyi ancak 7 nanometre ye geçse de elektrik faturası yansıyan rakamlar bir nebzede olsa iyileştirilmeler yapılsa.. Yapacaktır fakat ne zaman yapılır orası muamma.Zaten bekliyorduk bu durumu, 10nm olarak çıkarttı 13th nesili. Artık çip üzerinde yer kalmadı iyileştirme yapılacak. Sıcaklık yükselmesinden de çok rahat gözlemlenebiliyor.
Üretim sürecinin 7nm veya altına düşmesi gerekiyordu, soket değişimi kaçınılmazdı
Intel zengin işi. Zaten 12900K kullanıyorsan 13e geçmezsin. Ben nasıl DDR4 desteği sundular merak ediyorum Piyasadaki kendi işlemcilerini kullansın diye diğer firmaları tehdit mi etmediler, AMD'ye yok yere karalama mı yaptırtmadılar. Ne ararsan var ama işlerini de iyi yapıyorlar.Yeni seri de bir nesil üzerinden gidecek 14. Nesil yeni soket 15 yeni bu Intel hep böyle satış pazarlama taktiği işte
İntel Ağır sıklet. AMD Tüy sıklet.Intel zengin işi. Zaten 12900K kullanıyorsan 13e geçmezsin. Ben nasıl DDR4 desteği sundular merak ediyorum Piyasadaki kendi işlemcilerini kullansın diye diğer firmaları tehdit mi etmediler, AMD'ye yok yere karalama mı yaptırtmadılar. Ne ararsan var ama işlerini de iyi yapıyorlar.
Bu 13th nesil 10nm işlemciler çok karlı onlar için.
Ama AMD kullanıyorsan 3 nesil sonra aynı anakarta yeni işlemci alır tasarruf edersin.
Gün sonunda sadece oyun oynayanlar için AMD her zaman güçlü bir opsiyon oluyor. Bugün RTX4080 gücünde RX7900 neredeyse %40 daha ucuz. Keza 13900K gücünde 7950x de Intel'den daha ucuz ve performansları çok benzer.
Hocam o işler sandığın gibi değil bakar mısın şu tabloya.Gün sonunda sadece oyun oynayanlar için AMD her zaman güçlü bir opsiyon oluyor. Bugün RTX4080 gücünde RX7900 neredeyse %40 daha ucuz. Keza 13900K gücünde 7950x de Intel'den daha ucuz ve performansları çok benzer.
AMD kullanıcı dostu, NVIDIA ve INTEL tuzum var diyip elinde hıyar olanı çarpma derdinde.
13900K ile 7700X arasındaki fark %4 bu tabloya göre.Hocam o işler sandığın gibi değil bakar mısın şu tabloya.
Lakin GPU kanadına bakıldığın da RX7900 XTX konusunda mutabıkız. Evet. Şu driver meselesi olmasa tadından yenmez.
anakart ve ram kısmını kattığında 13600KF daha ucuza geliyor ? ayrıca oyuncu adam şuan i3-12100F alıyor 13100F çıktığında onu alacak çünkü daha ucuz ve tekli çekirdek gücü çok yüksek 7700X alıp ne yapacak ? üst segmentler sidik yarıştırma tamamen asıl olan giriş seviye ve orta segmentte dönüyor ki intel bu iki kısımda çok uyguna işlemci satıyor13900K ile 7700X arasındaki fark %4 bu tabloya göre.
Blender' da 7700X %48 daha ez elektrik tüketmiş yine attığın tablolara göre.
Ayrıca 7700X %108 daha ucuz Türkiye pazarında. (7700X 7649 TL, 13900K 15900 TL)
Oyuncu adamın burda 7700X alıp geçmesi lazım. Düşünmeye gerek yok Daha bir de 13900K upgrade almayacakken (KS dışında) 7700X, 8700X veya 7700X3D olacak zaten
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.