Neler yeni

Günlerdir emin olamıyorum yardımcı olur musunuz ?

yunusk52

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bütçe
75000 TL
Hayırlı forumlar. Yeni bir pc toplayacağım. Hikayeli yeni oyunlar ve online fps oyunları oynayabileceğim orta segment beni 5-6 yıl götürecek bir sistem toplamak istiyorum.
İşlemci konusunda ryzen 7 9700x tercih edeceğim gibi ama fikirlerinizi bekliyorum. Ekran kartı kısmında 7800xt,7900xt,9070xt modelleri veya 4000 seri üzeri nvdia düşünüyorum. Fiyat konusunda 75000 üst sınır daha uygun olursa daha iyi olur benim için fikrilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Not: İşim gereği ve sosyal hayatımdan ötürü bilgisayara bazen günlerdir oturamıyorum bazen 10 saat boyunca kalkmıyorum siz beni anladınız :)

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
35700 TL.
8980 tl.
6950TL
4000 TL.
2050 TL.
3800 TL
3900 TL.

Hepsi 61500TL

Ryzen 7700, efsane bi işlemcidir. Pahalı anakrt seçmez. Isınmaz. Stok soğutucusu ile kullanılabilir. AşAğıda grafikte RTX 4090 gibi bi kartı bile nasıl beslediği açıkça görünüyor. 1080p de bile.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    161.8 KB · Görüntüleme: 18

yunusk52

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
35700 TL.
8980 tl.
6950TL
4000 TL.
2050 TL.
3800 TL
3900 TL.

Hepsi 61500TL

Ryzen 7700, efsane bi işlemcidir. Pahalı anakrt seçmez. Isınmaz. Stok soğutucusu ile kullanılabilir. AşAğıda grafikte RTX 4090 gibi bi kartı bile nasıl beslediği açıkça görünüyor. 1080p de bile.
teşekkür ediyorum

Gigabyte B850 Gaming Wifi-6 Soket AM5 8200MHz(OC) ATX Gaming (Oyuncu) Anakart

ryzen 7 9700x işlemci
9070xt ekran kartına uygun bir kasa ve psu öneriniz var mıdır ?

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Poweri yukarda yazmıştım. Fazlası ile kafidir. Kasa birazda zevk işi oluyor.

9700X alırsanız,yanına bi de sıvı soğutucu gerekir Veya üst seviye bi hava soğutma.

Anakrtta fazla açılmayın Gereksiz.Ryzen 7700 ü mesela 4-5 bin tl lik anakrtlar bile çalıştırıyordu.

yunusk52

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Poweri yukarda yazmıştım. Fazlası ile kafidir. Kasa birazda zevk işi oluyor.

9700X alırsanız,yanına bi de sıvı soğutucu gerekir Veya üst seviye bi hava soğutma.

Anakrtta fazla açılmayın Gereksiz.Ryzen 7700 ü mesela 4-5 bin tl lik anakrtlar bile çalıştırıyordu.
80+ Gold psu olmasına gerek var mı ?
9700x e sıvı soğutma alınır diye düşünüyorum

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Gold olacak diye bi şart yok. Bronze de olur Ben ,hem fiatı makul,hemde FSP olduğu için seçmiştim.

9700X i bence fazla abartmayın.Profesyonel amaçlı zaten kulanmayacaksınız. 5-6 sene kullanıp atacağınız bi pc için bence fazla açılmayın E.kartını sağlam tutun. En çabuk o eskir,çünkü.Hatta 4070 Ti supere bile çıkabilirsiniz,bu bütçe ile.

By. Scout

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
80+ Gold psu olmasına gerek var mı ?
9700x e sıvı soğutma alınır diye düşünüyorum
İlla Gold PSU olacak diye bi' koşul yok elbette. Gold, Bronze'a göre daha az enerji harcama yapar. Bu da daha düşük elektirik faturası demektir.

9700X'e ise, sağlam bi' kule tipide iş görür aslında.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
İlla Gold PSU olacak diye bi' koşul yok elbette. Gold, Bronze'a göre daha az enerji harcama yapar. Bu da daha düşük elektirik faturası demektir.

9700X'e ise, sağlam bi' kule tipide iş görür aslında.
O elektrik faturası farkı olayı,yanlış anlamada, tabiri caizse,devede kulak gibi bi şey .

Sağlam bi kule soğutma,elbette iş görür.Ama PBO açılırsa,kesmez gibime geliyor. 9700X in, o düşük güç tüketimi neredeyse 2 katına fırlayıveriyor.

By. Scout

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
O elektrik faturası farkı olayı,yanlış anlamada, tabiri caizse,devede kulak gibi bi şey .

Sağlam bi kule soğutma,elbette iş görür.Ama PBO açılırsa,kesmez gibime geliyor. 9700X in, o düşük güç tüketimi neredeyse 2 katına fırlayıveriyor.
sertifikala.png

Yüzeysel söylemiştim. Sertifikalar arasında astronomik olarak uçurum yok zaten. Yinede hiç yoktan iyidir. PSU'da öncelik her daim iç yapısıdır. Sonra sertifika olayı gelir.

9700X 65 Watt TDP'lik bi' CPU. Commentlere bakıldığında kule tipide iş görüldüğü yönünde. Tabii bütçe mümbit ise sıvı soğutucuda kullanılabilir.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
65 watt TDP olayı zaten 80 watt civarı çektiriyor,işlemciye,full yükte. Ama dediğim gibi, PBO açılınca ,150 wattları vurabiliyor.Hani sıvı soğutmadan kastım,oydu.

Neyse,bilgi alışverişinde buunuyoruz sonuçta .İyi forumlar.

By. Scout

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
65 watt TDP olayı zaten 80 watt civarı çektiriyor,işlemciye,full yükte. Ama dediğim gibi, PBO açılınca ,150 wattları vurabiliyor.Hani sıvı soğutmadan kastım,oydu.

Neyse,bilgi alışverişinde buunuyoruz sonuçta .İyi forumlar.
6-7 bakır borulu çift fanlı kule tipi 150 Watt'ı frenler. Sağlam kule tipi derken bahsettiğim mevzu buydu.

Bilgi paylaştıkça güzeldir. İyi forumlar...

yunusk52

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Teşekkür ederim bilgileriniz için :) Sıvı soğutma tercih edeceğim. Psu'da marka kısmı ne kadar önemli bilmiyorum o yüzden araştırma yapıyorum .

By. Scout

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Teşekkür ederim bilgileriniz için :) Sıvı soğutma tercih edeceğim. Psu'da marka kısmı ne kadar önemli bilmiyorum o yüzden araştırma yapıyorum .
PSU'da premium olarak belli başlı markalar mevcut. Bunlar FSP, High Power, Seasonic vs. diye gider. Ancak bazı fason üretimli PSU'lar oluyor ki bunlarda kaliteli olabiliyor. O yüzden markadan çok modele odaklanmak gerekiyor.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Tanınmış çoğu marka, kendi powerini üretmiyor. Fason olarak,ana üreticilere yaptırıyor.

Sıvı soğutma olarak, fazla açılmayın. Düzgün bi 240 mm işinizi görecektir.

yunusk52

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Teşekkür ediyorum. Biraz daha soru sormak istiyorum.
ryzen 7 9700x ve rx 9070xt için 2k monitör şart mı ? Sadece 2K da oynayacaksam mı 2k monitör almam gerekiyor ?
Psu 750watt 80+ Gold veya bronze yeterli olur mu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.