Dostlar, eski bir bilgisayardan NAS kurulur mu?
CPU: Intel I3 540
RAM: 4 GB 1333 MHz (2+2) (Samsung)
GPU: HD Graphics
MoBo: Esonic H55KEL LGA 1156 (SATA 2.0)
HDD: 160 GB (WD Blue)
Case: Eski markası belirsiz 3 HDD yuvalı bir kasa (kozmetik bayağı iyi)
PSU: Inca 250 Watt (değiştirilecek)
İnternet hızı: 100 MBPS (Millenicom)
Alınacak olan HDD: 2x IronWolf 16 TB (RAID olacak)
Yazılımcı bir arkadaşım için böyle bir NAS sistemi toplanacak. PC kendisinde var. Alınması gereken parça HDD. 6 arkadaş ortak çalışıyorlarmış ve bu şekilde bir donanıma ihtiyaç duymuşlar. Ofisin kirası fazla gelmeye başladığından herkes kendi evinden çalışmaya devam edecekmiş. Sistem bahsettiğim arkadaşın evinde kalacakmış.
Yaklaşık 12 senelik bir sistem NAS haline döner mi?
Sistem fazla kullanılmamış. HDD sağlığı %100. Çalışma saati 890. İçerisinde toz yok denebilir. Çalışmasında bir sorun yok. İçerisinde Windows 7 kurulu. Tabii NAS için uygun işletim sistemi kurulacak.
Termal macun yenilenmiş. Kutusuyla beraber yıllardır saklanmış kullanılmadığından dolayı.
PSU değişecek her ihtimale karşı.
İhtiyaç olursa 120 GB SSD ekleyeceklermiş. Eklemeliler bence de.
Saniyede 20 MB yeterliymiş dosya aktarımı için.
Athlon 3000G ile basit bir sistem toplamalarını söyledim ancak bu şekilde oluyorsa eski PC'yi kullanmaya niyetliler.
CPU: Intel I3 540
RAM: 4 GB 1333 MHz (2+2) (Samsung)
GPU: HD Graphics
MoBo: Esonic H55KEL LGA 1156 (SATA 2.0)
HDD: 160 GB (WD Blue)
Case: Eski markası belirsiz 3 HDD yuvalı bir kasa (kozmetik bayağı iyi)
PSU: Inca 250 Watt (değiştirilecek)
İnternet hızı: 100 MBPS (Millenicom)
Alınacak olan HDD: 2x IronWolf 16 TB (RAID olacak)
Yazılımcı bir arkadaşım için böyle bir NAS sistemi toplanacak. PC kendisinde var. Alınması gereken parça HDD. 6 arkadaş ortak çalışıyorlarmış ve bu şekilde bir donanıma ihtiyaç duymuşlar. Ofisin kirası fazla gelmeye başladığından herkes kendi evinden çalışmaya devam edecekmiş. Sistem bahsettiğim arkadaşın evinde kalacakmış.
Yaklaşık 12 senelik bir sistem NAS haline döner mi?
Sistem fazla kullanılmamış. HDD sağlığı %100. Çalışma saati 890. İçerisinde toz yok denebilir. Çalışmasında bir sorun yok. İçerisinde Windows 7 kurulu. Tabii NAS için uygun işletim sistemi kurulacak.
Termal macun yenilenmiş. Kutusuyla beraber yıllardır saklanmış kullanılmadığından dolayı.
PSU değişecek her ihtimale karşı.
İhtiyaç olursa 120 GB SSD ekleyeceklermiş. Eklemeliler bence de.
Saniyede 20 MB yeterliymiş dosya aktarımı için.
Athlon 3000G ile basit bir sistem toplamalarını söyledim ancak bu şekilde oluyorsa eski PC'yi kullanmaya niyetliler.