Neler yeni

™ROOT

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Katılım
26 Eki 2022
Konular
300
Mesajlar
1,562
Çözümler
1
Puanları
11,883
ModArt Kredi
0

İşte 2023'ün en iyi 13 ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması:​

  • Adobe Photoshop Express
  • GIMP
  • Paint .NET
  • Pixlr Editör
  • Pixlr X
  • Krita
  • RawTherapee
  • PhotoScape X
  • Fotor
  • Photos Pos Pro
  • InPixio
  • BeFunky
  • Affinity Photo

01. Adobe Photoshop Express (Photoshop'a en iyi alternatif)​

Ne için en iyi: Mobil fotoğraf düzenleme.

Platformlar: Web ve mobil (iOS, Android, Windows)

Adobe Photoshop Express ekran görüntüsü. Editor içinde mavi montlu bir erkek resmi, yan kısmında montun renklerini editleyen editör görüntüsü

Uzun süredir herkes Photoshop'un, tercihen online, ücretsiz bir sürümünü arıyordu. Sonunda Adobe bu isteği duydu ve sektör öncüsü programın özellikleri azaltılmış online ve mobil bir sürümü olan Adobe Photoshop Express'i piyasaya sürdü.
Ücretli muadillerinden farklı olarak Adobe Photoshop Express profesyonel fotoğrafçıları ve medya üreticilerini değil, hızlıca fotoğraf düzenlemek için yüksek kalitede bir fotoğraf düzenleme programı arayan, bu işlere yeni başlamış kişileri hedef alıyor. Bunu sunduğu özellikler ve erişim kolaylığından da görebilirsiniz.
Adobe Photoshop Express ile kontrast, perspektif, satürasyon, pozlandırma ve nokta rötuşları gibi temel görüntü düzenleme eylemlerine ve önceden ayarlanmış çeşitli dinamik efektlere erişebilirsiniz. Profesyonel sürümdeki kadar fazla araç barındırmasa da olan araçlar mükemmelleştirilmiş ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Adobe'nin fotoğraf düzenleme programının Express sürümü bir de kullanıcıların fotoğraflara metin ekleyerek kolayca tamamen özelleştirilebilir kolajlar yaratmasına olanak veren "süsleme" kategorisine sahip.
Cihazınıza kaydedilen görüntüleri düzenleyebilir veya doğrudan Adobe Creative Cloud, Dropbox, Facebook veya Google Fotoğraflar üzerinden paylaşabilirsiniz. Adobe Photoshop Express ile yapılan düzenlemeler bozucu değildir, yani istediğiniz zaman fotoğrafın orjinaline geri dönebilirsiniz.
  • Artıları: Gelişmiş filtreler, minimalist arayüz, profesyonel sonuçlar
  • Eksileri: Mevcut tek çıktı formatının JPG olması, Flash ile çalışması, sınırlı araçlar

  • Ücretli sürümü: Masaüstü kullanımı için tam bir Adobe Photoshop düzenleyici ayda
    URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.


02. GIMP​

Ne için en iyi: İleri seviyedeki kullanıcılar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Linux, OS X, Windows)

GIMP foto editörü ekran görüntüsü, ortada 7 adet çukulatalı kurabiye resmi

GIMP genel olarak piyasada bulunan en iyi ücretsiz fotoğraf editörü olarak kabul ediliyor ve temel işlemlerden profesyonel kalitede özelliklere kadar çok çeşitli araçlar barındırıyor. Yeni başlayanlar, bu programın sunduğu seçim ve montaj araçlarından ve kırpma, renk ayarlama ve otomatik görüntü iyileştirme araçlarından büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. İleri seviyedeki kullanıcılar, içeriğe duyarlı ölçekleme, yüz değiştirme, canlandırılmış GIF'ler, katman maskeleri, kıvrımlar ve kişiselleştirilebilir fırçalar gibi, onlara özel hazırlanmış bir dizi özellikten yararlanabilir.
Tüm bu özellikler GIMP'i, Adobe’nin Photoshop programına aşina olanlar için muhteşem bir ücretsiz alternatif haline getiriyor. Üstüne üstlük, arayüzü tamamen özelleştirilebilir ve ücretsiz olarak eklenebilecek bir sürü eklenti de var.
GIMP, büyük ve aktif bir topluluğu olan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Bu da kullanıcılar ücretsiz bir şekilde programı kullanmaya devam ederken, platformun sürekli olarak güncellendiği ve geliştirildiği anlamına gelir.
Bu fotoğraf düzenleme programı, hangi işletim sistemiyle çalıştığı fark etmeden her masa üstü cihaza kurulabilir veya kullanım esnekliği için taşınabilir bir sürümü bir USB bellek içine kaydedilebilecek şekilde indirilebilir.
Bu gelişmiş fotoğraf düzenleyiciyi denemek istiyorsanız, ancak bu işin terimlerine aşina değilseniz, bu İngilizce fotoğraf terimleri sözlüğüne bir göz atın.
  • Artıları: Profesyonel araçlar ve özellikler, açık kaynaklı program, geliştirici desteği
  • Eksileri: Kolay öğrenilememesi, mobil sürümü yok, karmaşık arayüz
  • Ücretli sürüm: Yok


03. Paint.NET (Windows'ta ücretsiz fotoğraf düzenleyici)​

Ne için en iyi: Yeni başlayanlar ve sınırlı cihazlar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Windows)

Paint.NET fotoğraf düzenleme programı ekran görüntüsü

Link Removed, ilk olarak Microsoft Paint programına alternatif olarak, Washington Eyalet Üniversitesinde eğitim gören bir üniversite öğrencisi tarafından yaratıldı. Ancak daha sonra yüksek kaliteli sonuçlar sunan ve kullanımı kolay, ücretsiz bir resim düzenleme programı arayanlar için sezgisel bir ücretsiz fotoğraf düzenleme programı haline geldi.
Bu program, kısayol tuşlarının işlevlerini destekleyen net ve anlaşılır bir arayüze sahip. Bu özelliği de Paint. NET'i, programın nasıl çalıştığını anlamak için çok fazla zaman harcamak istemeyen deneyimsiz kullanıcılar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca, bu basitlik, Paint.NET'in dizüstü bilgisayarlar gibi, daha az güçlü ve sınırlı cihazlarda sorunsuzca çalışabilmesini mümkün kılıyor.
Paint.NET yeni başlayan kullanıcıları hedeflemesine rağmen parlaklık, kontrast, tonlama, kıvrım, seviye, katman, gradyan ve sınırsız geri alma gibi, geniş bir yelpazeye yayılmış özellik ve araçlar sunuyor. Tüm bunlara ek olarak bu programın forumundaki yazılımcılar tarafından geliştirilen eklentileri de destekliyor. Bu eklentiler, görüntüyü yeniden konumlandırmak için üç boyutlu döndürme/yakınlaştırma aracı gibi daha gelişmiş özelliklere erişmek için kullanılabilmekte.
  • Artıları: Sezgisel arayüz, yavaş cihazlar için uygun, tüm geçmişe erişim
  • Eksileri: Sınırlı araçlar, diğer alternatifler kadar güçlü olmaması, ileri özelliklere sahip olmaması

  • Ücretli sürüm: Paint.NET’i Windows 10 Pro ve Home için uygulama olarak
    URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
    .

04. Pixlr Editor​

Ne için en iyi: Profesyonel seviyede online düzenleme.

Platformlar: Web ve mobil (iOS, Android)
Pixlr Editor fotoğraf düzenleme programı

Birçok kişi, Pixlr Editor'ü en iyi ücretsiz online fotoğraf düzenleyicisi olarak görüyor ve neredeyse en iyi masaüstü düzenleme programı kadar güçlü olduğunu düşünüyor. Bu programın yetkin becerilerini farketmeye bir görüntü dosyasını açtığınız anda başlarsınız. Pixlr Editor bunu cihazınızdan, bir URL'den veya hatta doğrudan Facebook üzerinden yapmanızı sağlar. Bu, özellikle mevcut görüntüleri yeni amaçlar için düzenlemek isteyen fotoğrafçı olmayan kişiler için çok değerlidir.
Programın arayüzü Adobe’nin editörüne çok benziyor, bu durum, birçok kişinin Pixlr Editor'ı Photoshop'un en iyi online sürümü sanmasına sebep oldu. Piyasadaki diğer ücretsiz fotoğraf düzenleyicilerin çoğuna kıyasla bu programın sunduğu profesyonel özellikler benzersizdir. Bunlar arasında pozlama, seviyeler, otomatik iyileştirme araçları, sofistike renk seçiciler, özelleştirilebilir fırçalar, katmanlar ve maskeler bulunuyor.
Pixlr Editor'ın ana dezavantajı, Adobe'nin yakın zamanda desteklemeyi bırakmayı planladığı bir eklenti olan Flash gerektiriyor olması. Bu engeli aşmak için Pixlr, gelişmiş düzenleme araçları, PSD şablonları desteği, premium yazı tipleri ve stok görüntüleri, katmanlar ve daha fazlasını içeren HTML tabanlı ücretli bir Pixlr Editor sürümü geliştirdi.
Programın ücretsiz, daha basit bir HTML sürümü, aşağıda ayrıntılı olarak açıkladığımız Pixlr X adı altında online olarak da mevcut. Pixlr Editor 2020'nin beta sürümünün piyasaya sürülmesiyle, şirket her iki ücretsiz fotoğraf düzenleyicisini tek bir platformda birleştirmek istermiş gibi görünüyor. Program, Android ve iOS uygulamaları ile mobil cihazlarda da kullanılabilir.
  • Artıları: Güçlü özellikler, herhangi bir indirme gerektirmemesi, çok sayıda yükleme seçeneği

  • Eksileri: Toplu düzenleme kapasitesine sahip olmaması, reklam göstermesi, Flash üzerinde çalışması
  • Ücretli sürüm: Pixlr Premium ayda €7,99’dan başlayan fiyatlarla satın alınabilir.

05. Pixlr X​

Ne için en iyi: Hızlı online düzenlemeler ve yeni başlayanlar

Platformlar: Masaüstünde web

Pixlr X fotoğraf düzenleme editörünün görüntüsü.

Pixlr Editor, Photoshop benzeri en iyi online fotoğraf düzenleyici olarak görülürken, Pixlr X ise Photoshop Express'in en iyi ücretsiz HTML alternatifi olarak kabul ediliyor. Bu program, Flash kullanımdan kaldırıldığı zaman değer kaybetmeyi önlemek amacıyla Pixlr Editor'ün yerine geçmesi için geliştirildi. Ne yazık ki, bir Flash platformundan HTML platformuna geçmek, orijinal düzenleyicinin özelliklerinde çok fazla kısıtlamaya gidilmesini gerektirdi.
Bu özellik minimizasyonuna rağmen, Pixlr X piyasadaki en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme programları arasında kendini kanıtlamıştır. Program, tek tıklamayla tüm temel düzenleme ihtiyaçlarınızı ve daha fazlasını kapsayacak araçlara odaklanırken, Pixlr Editor'ın akıcı tasarımını da koruyor. Fotoğraflarınızın renklerini ve satürasyonunu düzenleyebilir, görüntüleri kırpabilir ve yeniden boyutlandırabilir, dokunma aracıyla istenmeyen öğelerden kurtulabilir ve beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz. Kırmızı göz giderme ve dolgu ışığı gibi diğer niş araçlar, portre fotoğrafçılığı becerilerinizi bir üst seviyeye taşımanıza olanak tanıyacaktır.
Genel olarak, Pixlr X, yeni başlayanlar ve profesyonel olmayan fotoğrafçılar için tüm medya ihtiyaçlarını karşılayacak olağanüstü bir online fotoğraf düzenleyicisidir. Fırçalar veya katmanlar gibi daha gelişmiş araçlar arayanlar, Pixlr X bu özellikleri de bünyesine ekleyene kadar Pixlr Editor kullanmaya devam etmek isteyebilir.
  • Artıları: Tek tıklamayla düzenleme yapabilmesi, karmaşık olmayan arayüz, hiç bir indirme gerektirmemesi
  • Eksileri: Sınırlı araçlar, gelişmiş özelliklerinin olmaması, Pixlr Editör kadar güçlü olmaması
  • Ücretli sürüm: Yok

06. Krita (Çizimler için)​


Ne için en iyi: Hızlı online düzenleme

Platformlar: Windows, Linux, macOS

Krita fotoğraf düzenleme programı. Siyah bir program arayüzü ve çerçevede çeşitli araçlar, ana ekranda illüstrasyon yeşil bir ormanda kırmızı bir yapı


Krita, açık kaynak bir uygulaması bulunan ücretsiz bir fotoğraf düzenleme programı. 27.04.2022 tarihinde güncellenen program GIMP’e bir alternatif olarak görülüyor. Ancak Krita, çizim ve illüstrasyon gibi yaratıcı öğelere daha güçlü şekilde odaklanıyor.

Pozlama ve keskinleştirme, rötuş işlevleri, kenar yumuşatma, vektör ve piksel araçları gibi profesyonel özellikler ve 100’ün üzerinde fırça ile en iyi ücretsiz resim ve çizim programlarından biri. Krita ile 2D animasyonlar da oluşturabilirsiniz.

GIMP gibi Krita da sürükle ve bırak özelliğiyle kişiselleştirilebilen bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Çeşitli ön ayarlarıyla Krita, yeni başlayanlar için iyi bir görüntü düzenleme programı.

  • Artıları: Özelleştirilebilir kaynak kodu ve kullanıcı arayüzü, Photoshop ile uyumlu.

  • Eksileri: Eğitim videoları ve araçların neredeyse tamamı İngilizce.

  • Ücretli sürüm: Krita Plus ve Krita Next.


07. RawTherapee​


Ne için en iyi: RAW formatlı görüntüler için en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme programı

Platformlar: Windows, Linux, macOS

RawTherapee foto editörü. Siyah bir program arayüzü ve çerçevede çeşitli araçlar, ana ekranda kırmızı tomurcuklu bir çiçeğin yakın planı


RawTherapee, RAW formatındaki görüntüler için en popüler ücretsiz fotoğraf düzenleme programı. Profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan bu formatla en yüksek kalitede görüntüler düzenlenerek mümkün olan en iyi fotoğraflar elde edilebiliyor. RAW formatındaki dinamik işlevler ve renk spektrumu eşsiz.

Çok çeşitli RAW formatını destekleyen RawTherapee güçlü kontrast, renk düzeltme, keskinlik, tonlama, parlaklık ve satürasyon araçları sunuyor. Bunun yanında havalı renk filtreleri de mevcut. Yakın zamanda program JPG, TIF ve PNG formatındaki görüntülerle de kullanılabilir hale geldi.

  • Artıları: Özelleştirilebilir kaynak kodu ve kullanıcı arayüzü, Photoshop ile uyumlu.

  • Eksileri: Güçlü bir bilgisayar gerekli.
  • Ücretli sürüm: Yok


08. PhotoScape X (Farklı işlevlerle görüntü düzenleme)​

Ne için en iyi: Etkileyici özellikler arayan acemi kullanıcılar.

Platformlar: Sadece masaüstü (OS X, Windows)

uMe_-bVp0gzNIE6-HqT9_S6QaopoeWO86n3bbFMY_LAqW_InjE.png

PhotoScapeX'in araçlar listesi sonsuzmuş gibi duruyor. "Hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı" olarak tanımlanan program, yeni başlayanların fikirlerini kolayca hayata geçirmelerini sağlayan tek tıklamayla iyileştirme özelliklerine yoğun bir şekilde odaklanmış.
Program binlerce filtre, çerçeve, fırça, şekil kırpma, akıllı kesme araçları, renk seçici ve klon damgalar barındırıyor. Fotoğrafçılar RAW dönüştürme özelliğinden tam olarak faydalanabilirken, düzenlemek için geniş bir resim koleksiyonuna sahip olanları da programın format değişikliği, yeniden boyutlandırma ve yeniden adlandırma gibi çeşitli toplu düzenleme araçlarına sahip olması mutlu edecektir.
PhotoScape X’in sundukları arasında kolaj, birleştirme, çıkartmalar, efektler, metin ve fırçalar gibi çok daha yaratıcı seçenekler de bulunuyor. Bu araçlar, özellikle sosyal medya profilleri veya e-posta pazarlama kampanyaları için orijinal içerik oluşturmak isteyen kullanıcılara yönelik. Ayrıca web siteleri için resim optimizasyonu yapmak isteyen kişiler içinde ideal.
Kullanıcıların PhotoScape X'deki on binlerce yaratıcı seçenekten en iyi şekilde yararlanmalarını ve istedikleri efektleri elde etmelerini sağlamak için programın web sitesinde her bir aracın nasıl kullanılacağını gösteren birçok eğitici video bulunuyor. Daha gelişmiş araçlarla ilgileniyorsanız, programın çok çeşitli manuel düzenleme araçlarını içeren ücretli sürümüne göz atabilirsiniz.
  • Artıları: Tek tıklamayla çalışan binlerce filtre ve efekt, bir çok dosya türünün desteklenmesi, yaratıcı şablonlar

  • Eksileri: Arayüzün kafa karıştırıcı olabilması, gecikme sorunları, ileri araçların olmaması
  • Ücretli sürüm: PhotoScape X Pro 39,99 USD (sadece Windows için)

09. Fotor (Sosyal medya için basit görüntü editleme)​

Ne için en iyi: Karmaşık olmayan fotoğraf iyileştirme.

Platformlar:
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
ve mobil (iOS, Android)


6SbbPa7wwyzDvwwCfUQfFscQf1yuLeVLZcBqtwd3UGA8KNec4U.png

Fotor, parlaklık ve doygunluk gibi basit düzenlemelerden kırışıklık giderici ve diş beyazlatma gibi daha karmaşık konseptlere kadar uzun bir temel araç ve özellik listesi sunuyor. Fotor ayrıca öncelikle sosyal medya paylaşımlarını amaçlayan çok çeşitli efektler, çerçeveler, çıkartmalar ve metin seçeneklerine sahip.
Fotoğraf düzenleyicisine ek olarak Fotor, kolaj ve tasarım bölümlerine de sahip. Bu bölümlerde kullanıcılar eserlerini oluşturmak için çeşitli hazır şablonlardan istediklerini seçebiliyor. Bu şablonlar kullanım amaçlarına göre kategorilendirilmiş durumda; genel kolajlar, sosyal medya paylaşımları, pazarlama kaynakları, belgelendirme ve reklamlar vb. Bu sayede yeni başlayan kullanıcılar, görünümden başka bir şeyle endişelenmeden tüm ihtiyaçları için kolayca yüksek kaliteli içerikler oluşturabilir. Bazı şablonlar ve daha ileri teknolojili araçlar ise yalnızca programın ücretli sürümünde mevcut.
Fotor, genel olarak bir fotoğraf düzenleme programından çok görüntü iyileştirici olarak tanımlanabilir. Fotoğrafçılar ve diğer medya içerik oluşturucuları büyük olasılıkla Fotor'da bulunanlardan daha sofistike özelliklere ihtiyaç duyacaktır. Yine de, programın sundukları, online varlıklarından en iyi şekilde yararlanmak isteyebilecek tüm küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilir.
  • Artıları: Yaratıcı kompozisyon araçları, çoklu görüntü işleme, kullanıcı dostu şablonlar
  • Eksileri: Manuel düzenleme yeteneklerinin olmaması, eklenti desteğinin olmaması, reklam göstermesi

  • Ücretli sürümü: Fotor Pro ayda 8,99 USD'den başlıyor

10. Photos Pos Pro (Yeni başlayanlar)​

Ne için en iyi: Çekim sonrası işleme becerilerini arttırmak isteyen yeni başlayanlar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Windows)

Photos pos pro fotoğraf editleme programı. Ortada koşuya hazırlanan bir atlet

Photos Pos Pro, yeni başlayanlar ve uzmanlar için mükemmel bir fotoğraf düzenleme programı oluşturmak gibi iddialı bir hedef ile geliştirildi. Bunu mümkün kılmak için program, kullanıcıların seçebileceği iki farklı arayüz sunuyor.
Bu gelişmiş tasarım; katmanlar, fırçalar, maskeler, gradyanlar, eylemler, dokular ve RAW dönüştürme dahil olmak üzere, daha karmaşık manuel düzenlemeler için daha geniş bir araç yelpazesi içeriyor. Zaman kazandırması açısından fotoğraflar çoklu olarak da düzenlenebiliyor.
Yeni arayüzde, Photos Pos Pro’nun yerleşimi önemli ölçüde sadeleştirilmiş ve hızlı bir şekilde güzel sonuçlar verebilecek otomatik düzenlemelere odaklanılmış. Bu görüntü iyileştirme seçenekleri temel olarak kullanıcıların seçip kullanabilecekleri filtreler ve yaratıcı efektler ile sunuluyor.
Kullanıcılar, 21 günlük bir süre boyunca Photos Pos Pro Premium’un daha gelişmiş özelliklerine ücretsiz olarak erişip, hangi seçeneğin kendi ihtiyaçlarına en uygun olduğuna karar vermeden önce programdan tam anlamıyla faydalanabilirler.
  • Artıları: Basit ve gelişmiş arayüz, çok sayıda filtre, çoklu görüntü işleme
  • Eksileri: Çıktı çözünürlüğünün 1.024 x 2.104 piksel olarak sınırlandırılması, gelişmiş araçların olmaması, kolay öğrenilememesi
  • Ücretli sürüm: Photos Pos Pro Premium ömür boyu kullanım ücreti 49,90 USD

11. InPixio (Sosyal medya için fotoğraf editörü)​

Ne için en iyi: Online paylaşımlar için hızlı ve yaratıcı düzenleme.

Platformlar:Link Removed, Windows,Link Removed

MIbsYEEr9xomOo_oZzoSHSiBqt2wEO5QKwm5QPdyfUInLwZp1Q.png

InPixio aslında belirli fotoğraf düzenleme araçlarına odaklanan altı farklı programdan oluşuyor. Bunlar:
  • Photo Editor - temel görüntü düzeltmesi için
  • Photo Maximizer - yakınlaştırmak ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üretmek için
  • Photo Focus - net görüntüler oluşturmak için
  • Photo Eraser - istenmeyen neseneleri kaldırmak için
  • Photo Cutter - arka planı değiştirmek için
  • Photo Clip - fotomontajlar oluşturmak için
Aslında, InPixio, minimum fotoğraf düzenleme becerisine sahip kişilerin, sosyal medyada veya yakınlarıyla paylaşmak için güzel görüntüler oluşturmasına izin veren, kullanıcı dostu bir programdır. Programın en önemli özellikleri arasında yüzlerce filtre, bulanıklaştırma efektleri, yaratıcı çerçeveler, dokular, ton kaydırıcılar, ön ayar oluşturma ve otomatik çevrimiçi paylaşım özellikleri bulunuyor.
Hızlı görüntü iyileştirmelerine odaklanan ve çerçeveler, metin ve filtreler gibi yaratıcı araçlar sunan InPixio, iOS ile de kullanılabilir. Programın Pro sürümü, daha geniş bir yelpazede manuel düzenleme özelliklerinin yanı sıra fotoğraf geri yükleme araçları da içeriyor.
  • Artıları: Tek tıklamayla sosyal medyada paylaşım yapabilme, kolay kullanım, tüm görüntü formatlarının desteklenmesi
  • Eksileri: Kısıtlı manuel düzenleme, ücretsiz sürümde filigran bulunması, OS X'de tam anlamıyla mevcut olmaması
  • Ücretli sürüm: InPixio Photo Editor PRO 19,90 USD

12. BeFunky​

Ne için en iyi: Yaratıcı online görüntü iyileştirme.

Platformlar:
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
ve mobil (iOS, Android)

BeFunky fotoğraf editleme

BeFunky, her seviyedeki kullanıcının kolayca profesyonel sonuçlar elde etmesini sağlayan, kullanımı kolay fotoğraf düzenleme araçları sunuyor. Düzenli ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan program, doğru araçları bulmayı ve görüntü üzerindeki etkileri gerçek zamanlı olarak görmeyi kolaylaştırıyor. Fotoğrafın geçmişinde tüm düzenlemeleri görmek mümkün ve kullanıcılar gerekirse kolayca işlemleri geri alıp yeniden yapabilirler.
Fotor'a benzer şekilde, BeFunky’nin programı da üç bölüme ayrılmış: fotoğraf editörü, kolaj oluşturucu ve tasarım oluşturucu. Aslında, yan yana konulduklarında iki programın ne kadar benzer olduğu kolayca görülebilir.

BeFunky, hem fotoğraf düzenleme özellikleri hem de tasarım kompozisyonu şablonları açısından oldukça önde gözükse de bunların çoğu sadece premium kullanıcılar için mevcut.
Fotoğraf düzenleyicinin sundukları arasında pozlama ve kontrast gibi temel düzenlemelerden portre rötuş yeteneklerine, iddialı efektlere, yaratıcı üst katman ve dokulara kadar geniş bir araç yelpazesi bulunmakta. Bu bölümlerin her biri, kullanıcıların önceden test edebilecekleri ücretsiz ve premium özellikler sunuyor.
Kolaj ve tasarım bölümlerine gelince, her ikisi de kullanıcıların seçebileceği tamamen özelleştirilebilir şablonların uzun bir listesini göstermekte. Her üç ürün de hem ücretsiz hem de pro olarak BeFunky mobil sürümünde sunulmakta.
  • Artıları: Sürükle-bırak kompozisyon özellikleri, stok fotoğrafa erişim, çok sayıda yaratıcı şablon
  • Eksileri: Çoğu düzenleme araçlarının ücretli olması, reklam göstermesi, kolaj ve tasarım kategorilerinin ücretli olması
  • Ücretli sürüm: BeFunky Plus ayda €4.99 'dan başlıyor

13. Affinity Photo (Platformlar arası fotoğraf düzenleyici)​


Ne için en iyi: Tüm cihazlarınızda platformlar arası fotoğraf düzenleme

Platformlar: Masaüstü (Windows) ve mobil (iOS),
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.




Affinity Photo kendi sitesinde macOS, Windows ve iOS’ta entegre tam kapsamlı fotoğraf düzenleme araçları sunan tek uygulama olduğunu iddia ediyor. Bu güçlü fotoğraf düzenleme programı, iPad dahil tüm cihazlarınızda tutarlı fotoğraf düzenleme işlevi sunuyor.

Bize sorarsanız Affinity Photo, iPad için en iyi fotoğraf düzenleme programı. iPad sürümünde profesyonel fotoğraf düzenleme için masaüstü uygulamasındaki tüm işlevler mevcut. iPad dosya formatlarıyla uyumlu olan programda hareket halindeyken de yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Güçlü ve hızlı özellikleriyle bu uygulama, RAW formatı gibi büyük dosyaların gerçek zamanlı düzenlenmesi gereken profesyonel iş akışları için ideal.

Affinity Photo’da bağlantılı ve gömülü ham görüntüleri bozmadan geliştirme, kontrast ve renk düzeltme, yakma aracıyla rötuş, onarım, klonlama, istenmeyen nesneleri ve kusurları ortadan kaldırma gibi olmazsa olmaz fotoğraf düzenleme özellikleri de bulunuyor.

Sunulan çeşitli fırçalara ek olarak kendi fırçanızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Affinity Photo’daki sınırsız sayıda efekt, fotomontaj ve katman sayesinde çarpıcı kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

Ancak Affinity Photo yalnızca 30 günlük deneme süresi boyunca ücretsiz. Bu sürenin ardından tek seferlik bir ödemeyle Windows veya macOS için tam kapsamlı sürümü edinebilirsiniz. Abonelik başlatmak zorunda olmamanız, bu fotoğraf düzenleme programını diğer ücretli programlardan ayıran önemli avantajlardan biri.

  • Artıları: Gelişmiş düzenleme özellikleri, gerçek zamanlı düzenleme, çeşitli platformlarda kullanılabilir.

  • Eksileri: 30 günlük ücretsiz denemeden sonra ödeme yapmanız gerekiyor.

  • Ücretli sürüm: Windows veya macOS sürümü için tek seferlik satın alma ücreti €84,99. Tüm platformlar için kapsamlı paketin evrensel lisansını yalnızca €199,99 karşılığında satın alabilirsiniz. Yalnızca iPad sürümü ise €23,99


Sonuç​


Piyasada hem online hem de masaüstünde kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz fotoğraf düzenleme programı var. Görüntüleri ve fotoğrafları ne düzeyde düzenlemek istediğinize bağlı olarak ücretsiz bir sürüm seçebilir veya çoğu programda ücretli sürüme yükseltebilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.