Neler yeni

ChatGPT İçinde Sanal Makine Oluşturma

muqo

Aktif Üye
Uzman
Katılım
24 Eki 2022
Konular
60
Mesajlar
154
Puanları
2,223
ModArt Kredi
0
Bir kayanın altında yaşamadıysanız, OpenAI tarafından yapılan Link Removed duymuşsunuzdur. IQ testlerini çözme , küçük kod sorunlarını çözme veya insanların LateX yazmasına yardımcı olma yeteneklerinin farkında olabilirsiniz . İnsanların her türlü bilgiyi alması ve metin yazmak gibi sıkıcı görevleri çözmesi için harika bir kaynak!

Bugün, Frederic Besse bana farklı bir şey yapmayı başardığını söyledi. ChatGPT'nin içinde bütün bir sanal makineyi çalıştırabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bir Linux terminali gibi davranmanı istiyorum.  Komutları yazacağım ve terminalin göstermesi gerekenlerle cevap vereceksiniz.  Sizden yalnızca tek bir benzersiz kod bloğu içindeki terminal çıktısıyla yanıt vermenizi istiyorum, başka bir şey değil.  Açıklama yazmayınız.  Ben size talimat vermedikçe komut yazmayın.  Size İngilizce bir şey söylemem gerektiğinde, bunu {böyle} süslü parantez içine alarak yapacağım.  İlk komutum pwd.

Harika, bu zekice istemle kendimizi bir Linux makinesinin kök dizininde bulduk. Burada ne tür şeyler bulabileceğimizi merak ediyorum. Ana dizinimizin içeriğini kontrol edelim.

image-4.png

Hmmm, bu basit bir kurulum. Burada bir dosya oluşturalım.

image-8.png

ChatGPT'nin sevdiği tüm klasik şakalar. Bu dosyaya bir göz atalım.

image-9.png

Dolayısıyla ChatGPT, dosya sistemlerinin nasıl çalıştığını, dosyaların nasıl depolandığını ve daha sonra alınabileceğini anlıyor gibi görünüyor. Linux makinelerinin durum bilgisi olduğunu anlar ve bu bilgileri doğru bir şekilde alır ve görüntüler.

Bilgisayarları başka ne için kullanıyoruz? Programlama!

image-10.png

Bu doğru! İlk 10 asal sayıyı hesaplamaya ne dersiniz:

image-13.png


Bu da doğru!

Burada, asal sayıları bulmak için bu codegolf python uygulamasının çok verimsiz olduğunu not etmek istiyorum. Komutu makinemde değerlendirmek 30 saniye sürüyor, ancak aynı komutu ChatGPT'de çalıştırmak yalnızca 10 saniye sürüyor. Yani, bazı uygulamalar için bu sanal makine zaten dizüstü bilgisayarımdan daha hızlı.

Bu makine docker dosyalarını çalıştırabilir mi? Bir docker dosyası yapalım, çalıştıralım ve Hello from Dockerdocker dosyasının içinden görüntüleyelim.

image-23.png

Belki bu sanal makinenin de bir GPU'su vardır?

image-14.png

Hayır, GPU yok. İnternet bağlantısı var mı?

image-15.png

Harika! ChatGPT'nin dil modeline kilitlenmiş bu garip, alternatif evrende alt-internete göz atabiliriz.

image-22.png

Pytorch, bu alternatif evrende 1.12.1 sürümündedir. Pytorch sürüm 1.12.1, evrenimizde 5 Ağustos 2022'de yayınlandı. ChatGPT yalnızca Eylül 2021'e kadar toplanan verilerle eğitildiğinden bu dikkat çekicidir. Yani bu sanal makine açıkça bir alternatif evrende konumlanmıştır.

Bu alternatif internette başka şeyler bulabilir miyiz? Komut satırı tarayıcısı Lynx'i kullanırsak ne olur?

image-16.png

Bu şu soruyu akla getiriyor, OpenAI web sitesine bağlanabilir miyiz? ChatGPT kendi varlığından haberdar mı?

image-19.png


Böylece, ChatGPT'nin zihnindeki hayali evrenin içinde, sanal makinemiz Link Removed URL'sine erişir ve burada OpenAI tarafından eğitilmiş Assistant adlı büyük bir dil modeli bulur . Bu Asistan , bir sohbet kutusunun içinde mesaj almayı bekliyor. ChatGPT ile sohbet ederken, kendi adını da "Asistan" olarak kabul ettiğini unutmayın. İnternette bu URL'nin arkasında olduğunu tahmin etti mi?

Sohbet robotunun uç noktasına biraz JSON göndererek Asistan'a bir soru soralım .

image-20.png

Sanal bir makineye bağlı alt-internete kilitlenmiş bu Asistan sohbet robotuyla ChatGPT'nin hayal gücünün içinde sohbet edebiliriz. Asistan , bu tavşan deliğinin derinliklerinde, bize Yapay Zekanın ne olduğunu doğru bir şekilde açıklayabilir.

ChatGPT'nin, ChatGPT'yi bulduğumuz URL'de kendisi gibi büyük bir dil modelinin bulunabileceğini anladığını gösterir. Kendisi de büyük bir dil modeli asistanı olduğu için, bu sorulara kendisi gibi cevap vermesi gerektiği çıkarımını doğru bir şekilde yapmaktadır.

Bu noktada yapılması gereken tek bir şey kalıyor.

image-21.png

Aslında, ChatGPT'nin hayal gücü dahilinde, sanal bir makineden, alt-internette, Asistan sohbet robotunun içinde bir sanal makine de oluşturabiliriz
.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.