hiç bişi olmuyor tepki bile yokhiç startmı almıyor işlemci fanı dönmüyormu öyle ise cpu kablosunu takma sadece 24 pin kablosunu tak start wermeye calıs işlemci fanı dönecekmi bak
hayır onda da bi sıkıntı yokKısa devre yaparak çalıştırdığın bir psu sorun olmasın ?
dediğim şekilde denedinmi işlemci takılı olsun soğutucuyuda tak ram i de tak psu sadece 24 pin kablosunu tak dene bi fan dönecekmihiç bişi olmuyor tepki bile yok
Çoklu mesajınız otomatik olarak birleştirildi:
hayır onda da bi sıkıntı yok
Ne bacağı onlar yanlış yer olmasın orası emin misinen son çare anakarttan herşeyi sök pili de çıkart resimde işaretlediğim parcanın bacaklarını düz tornavida ile kısa devre yaptır bi 10 20 saniye 2 bacağı birbirine tornavida ile köprü le.
en son çare diyorum dostum anakart hiçbitürlü iflah olmuyorsa ucuz bi anakartsa tamirci falanda ugrasmam diyorsa denesin belki calısır.Ne bacağı onlar yanlış yer olmasın orası emin misin
Hayır doğru, bazen işe yarayan bir yöntemdir. PCH veya güney köprüsünün elektriğini sağlar. Ve içinde elektrik biriktirir uzun bir süre. Kısa devre yaptırınca elektriğini boşaltır ve anakartı kurtarma şansı vardır. Onu kısa devre yaptırarak kurtardığım anakart oldu. Bazende o parça ömrünü yitiriyor bu yüzden güney köprüsüne elektrik gelmiyor ve anakart start almıyor.Ne bacağı onlar yanlış yer olmasın orası emin misin
Yeşil ve siyah kabloyu birbirine kısa devre yaparsanız PSU çalışacaktır. Konu sahibinin yaptığı işlem sanırım bu. Yapmasında bir sakınca yok.Kısa devre yaparak çalıştırdığın bir psu sorun olmasın ?
Anladım dikkat edilmesi gerekiyor amaHayır doğru, bazen işe yarayan bir yöntemdir. PCH veya güney köprüsünün elektriğini sağlar. Ve içinde elektrik biriktirir uzun bir süre. Kısa devre yaptırınca elektriğini boşaltır ve anakartı kurtarma şansı vardır. Onu kısa devre yaptırarak kurtardığım anakart oldu. Bazende o parça ömrünü yitiriyor bu yüzden güney köprüsüne elektrik gelmiyor ve anakart start almıyor.
dostum bu arada dediğin anakarta bakdım ddr2 en kötü olanından o arkadaşına söyle sahibinden 2.el 300 e cok daha iyi ddr2 bi anakart alır uğraşmasın onla.
dönmüyor denedikdediğim şekilde denedinmi işlemci takılı olsun soğutucuyuda tak ram i de tak psu sadece 24 pin kablosunu tak dene bi fan dönecekmi
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.