Kağıt üzerinde 5700X3D ile 5800X3D arasında, her ne kadar aralarında 400 Mhz kadar saat hızı olsa da öyle astronomik bir fark yok oyunlarda, üsttede denildiği gibi. Taş çatlasın 5-10 FPS fark ediyor. Yani 2. elden fazladan 5K'yı çöp etmenin gereği yoktur kanaatindeyim.5800X3D Mİ 5700X3D arkadaşlaar fikirlerinizi alayım almakistiyorum satmak isteyen arkadaşlarlada iletişime geçebilirim iyi forumlar..
bencede öyle düşünüyorum yanlız bu işlemcileri bulmak zor denizlideym suan ama adama güvenip parayı atamıyorum get aç diyorum açmıyor 5700x3d alıcam 12.5 a ama akıl verinKağıt üzerinde 5700X3D ile 5800X3D arasında, her ne kadar aralarında 400 Mhz kadar saat hızı olsa da öyle astronomik bir fark yok oyunlarda, üsttede denildiği gibi. Taş çatlasın 5-10 FPS fark ediyor. Yani 2. elden fazladan 5K'yı çöp etmenin gereği yoktur kanaatindeyim.
Dostum illa bu işlemciyi almak zorunda değilsin onun yerine Ryzen 5 5600'de alabilirsin. Zaten AM4 platformunda Ryzen 5 5600'den üstünü, yersiz buluyorum. Tabii tercih meselesi yine de.bencede
bencede öyle düşünüyorum yanlız bu işlemcileri bulmak zor denizlideym suan ama adama güvenip parayı atamıyorum get aç diyorum açmıyor 5700x3d alıcam 12.5 a ama akıl verinbari
Elinizdeki mevcut sistemin tüm bileşenleri neler.5700X3D alırsanız bi de ona en az 240 mm lik bi sıvı soğutmada gerekecek ayrıca. O da masraf.bencede
bencede öyle düşünüyorum yanlız bu işlemcileri bulmak zor denizlideym suan ama adama güvenip parayı atamıyorum get aç diyorum açmıyor 5700x3d alıcam 12.5 a ama akıl verinbari
şimdi şöyle bişi var gigabyte rx6600 egale var godram 3800 cl18 var deep cool ls520 240mm sogutucu var yani 5800x3d öbile yeter yeter artar anakart msı pro vhd wifi var 650w frishbye power işlemci ryzen 5600g var zaten sistemi overclokladım 2002den beri pc kullanırım az cok anlarımElinizdeki mevcut sistemin tüm bileşenleri neler.5700X3D alırsanız bi de ona en az 240 mm lik bi sıvı soğutmada gerekecek ayrıca. O da masraf.
Öncedende dediğim gibi işlemci alınacaksa eğer F/P olarak Ryzen 5 5600 hala alınabilecek seviyede. Rekabetçi oyunlarda güzel bir performansı var halen. Üzmez. Hem zaten 3-4 sene sonrasına kadarda AM6 platformu çıkmış olur. Sistemi DDR6'lı olarak upgrade edersin o zaman.şimdi şöyle bişi var gigabyte rx6600 egale var godram 3800 cl18 var deep cool ls520 240mm sogutucu var yani 5800x3d öbile yeter yeter artar anakart msı pro vhd wifi var 650w frishbye power işlemci ryzen 5600g var zaten sistemi overclokladım 2002den beri pc kullanırım az cok anlarımoc de işlemci 4.65ghz de çalışıyo ramler de oc de 3800mhz stalib öaslında 4000mhzdede stabil sayılır ama 3 5 saat sonra bi kapanıp acılıyo pc
derdim l2 l3 belleği arttırmak ki rx 6600den alabileceğim verimle 5700x3d verimi birleşince beni am4 ddr4 ile 3 4 sene daha götürmesi sonra zaten drr5ler suan beni tatmin etmiyo fp olarak o zaman çok şey değişir o yüzden o zaman geldiğpinde tekrar upgrade edicem![]()
Kardeşim kusura bakma fakat çok karışık yazmışsın elinde halihazırda 5600G mevcutmuş bu sebepten ötürü önerdiğim Ryzen 5 5600'ü almana gerek yok. Yani 2. elde 5700X3D'i PG kapsamında biraz zor bulunur. Tabii bulabiliyorsan ne ala. 24 CM sıvı soğutucu ile güzel performans verir oyunlarda.şimdi şöyle bişi var gigabyte rx6600 egale var godram 3800 cl18 var deep cool ls520 240mm sogutucu var yani 5800x3d öbile yeter yeter artar anakart msı pro vhd wifi var 650w frishbye power işlemci ryzen 5600g var zaten sistemi overclokladım 2002den beri pc kullanırım az cok anlarımoc de işlemci 4.65ghz de çalışıyo ramler de oc de 3800mhz stalib öaslında 4000mhzdede stabil sayılır ama 3 5 saat sonra bi kapanıp acılıyo pc
derdim l2 l3 belleği arttırmak ki rx 6600den alabileceğim verimle 5700x3d verimi birleşince beni am4 ddr4 ile 3 4 sene daha götürmesi sonra zaten drr5ler suan beni tatmin etmiyo fp olarak o zaman çok şey değişir o yüzden o zaman geldiğpinde tekrar upgrade edicem![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.