Kızılay gönüllüsüyüm. Duyuru yapıldı. Adana ile sınırlı kalmayayım buradan konu ile duyurayım dedim.
Kan noktasında çok ciddi sıkıntı mevcut.
18 yaş üstündeyseniz ve sağlıklı bir bireyseniz kan bağışına davet ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7009
Ekli dosyayı görüntüle 7010
Ekli dosyayı görüntüle 7011
Kızılay'a kan mı? Günahımı vermem. Gider her hangi bir hastanede kan veririm bin kat daha iyi.
Hatta ve hatta ihtiyacı olana bileğimi keser o an veririm ama yine de Kızılay'a vermem bak o kadar net diyorum.
Zaten 3-4 yıl önce bu kızılay'ın saçmalıkları gün yüzüne çıktığından beri hiç vermedim Kızlaya.
He durum zaten senlik değil dostum sen insanı görevini yapmışsın.
Ama Deprem olayında kalkıp tüm çadırlarını halka hibe etmesi gerekirken birde sattı. Onca yıl biriken kanlar ne oldu önce onu sorgulamak lazım. Soğuk depolarda o kanlar saklanabiliyor yollarda kan toplama araçları patır patır topladı ama deprem bölgesinde kana ihtiyaç olanlara hastanelerde kan yetişmedi.
Kızlay'ın sadece İstanbul'da 1 ayda topladığı kan tüm depremzedelere fazlası ile yeterdi ama ne hikmetse kan sıkıntısı çekiyor koskoca Kızlılay.
Acaba neden sıkıntı çekiyoruz yahu?
Çadır üretme fabrikası kuracağına daha fazla soğuk
kan deposu inşa etseydi belki şu an tonlarca kan stoğumuz olurdu 😉
Kan ne kadar süre depolanır?
En uygun olan saklama sıcaklığı -25 °C veya altıdır ve saklama sıcaklığına göre izin verilebilen saklama sureleri aşağıdaki gibidir;
-25°C nin altında 36 ay; -18°C ile -25°C arasında 3 ay.
3 yıl boyunca sırf istanbul nüfusundan toplanan kan tüm ülkeye yeterdi nereye gitti bunca kan?
KOSKOCA KIZILAY Diyoruz birde peeehhhhhh.
Dediğim gibi kızılaya değil direk bildiğiniz hastanelere verin bin kat daha şerefli.