Neler yeni

14900KS SOĞUMUYOR. YARDIM LÜTFEN...

muammerdkc

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
arkadaşlar 4090i 14900ks li pc yi razer 360mm sıvı soğutma ile soğutmaya çalışıyorum fakat asla ve asla verimli değil. herhangi bir işlemci yükü fazla oyunda bile (valorant apex v.b ) 5 dakika sonra mavi ekran verip pc kapanıyor. herhangi bir oyunda bile 80-90 da çalışıyor. sıvı soğutmanın fanlarından alev çıkacak nerdeyse. yemin ederim kışın odayı ısıtıyor kasa. ne yapmam lazım ???

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
4
ModArt Kredi
0
arkadaşlar 4090i 14900ks li pc yi razer 360mm sıvı soğutma ile soğutmaya çalışıyorum fakat asla ve asla verimli değil. herhangi bir işlemci yükü fazla oyunda bile (valorant apex v.b ) 5 dakika sonra mavi ekran verip pc kapanıyor. herhangi bir oyunda bile 80-90 da çalışıyor. sıvı soğutmanın fanlarından alev çıkacak nerdeyse. yemin ederim kışın odayı ısıtıyor kasa. ne yapmam lazım ???
Sıvı sogutucu fanlarının egzoz olarak takıldıgından emin misin? Yoksa fanların radyatör ısısını kasa içine mi veriyor öncelikle bunu kontrol et. Mümkünse fotoğraf atar mısın?

Eğer ki fanların doğru takılıysa termal macununu kontrol et.
Ya da kasa fanların yeterli hava akışı sağlamıyordur sıcak hava kasa içinde kalıyordur bu da ekstra ısıya sebep oluyordur. Bu yazdıklarımdan birisi olabilir eğer ki hiçbirisi değilse sıvı sogutucu montajında sıkıntı olabilir fotoğraf atarsan daha detaylı yorum yapabilirim.

muammerdkc

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Sıvı sogutucu fanlarının egzoz olarak takıldıgından emin misin? Yoksa fanların radyatör ısısını kasa içine mi veriyor öncelikle bunu kontrol et. Mümkünse fotoğraf atar mısın?

Eğer ki fanların doğru takılıysa termal macununu kontrol et.
Ya da kasa fanların yeterli hava akışı sağlamıyordur sıcak hava kasa içinde kalıyordur bu da ekstra ısıya sebep oluyordur. Bu yazdıklarımdan birisi olabilir eğer ki hiçbirisi değilse sıvı sogutucu montajında sıkıntı olabilir fotoğraf atarsan daha detaylı yorum yapabilirim.
kasa hyperion ve akışın iyi olduğunu düşünüyorum. fanlarda doğru şekilde takılı. bazen operada gezerken bile takılıyor pc. bazı optimizasyon sorunlarımda var sanırım. razer uygulamasını açtığımda bilgisayar resmen donuyor. 96 gb ram mevcut. kafayı yemek üzereyim. 1 senedir uğraşıyorum ara ara. haeln bir çözüm bulamadım

Ekli dosyalar

• kasa 1.jpg
    kasa 1.jpg
    294.4 KB · Görüntüleme: 7
  • kasa 2.jpg
    kasa 2.jpg
    229.9 KB · Görüntüleme: 7
  • kasa 3.jpg
    kasa 3.jpg
    65.1 KB · Görüntüleme: 10

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Üstteki radyatörün fanları,dışarıya o kadar alev püskürtüyorsa,yanlış bi şeyler var gibi.
Öndeki ve yandaki ,üçer adetten,toplam 6 fanın hepsi içeriye üflüyor,değilmi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.