Neler yeni

I7 10700K RTX 4070 Ti sistemin ederi ne kadar?

rigel2901

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
2
ModArt Kredi
0
Arkadaşlar selamlar, eski sistemimi satmak istiyorum;

• Intel 10700K.
  • Palit RTX 4070 Ti 12 GB.
  • Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) DDR4 3200MHz CL16.
  • MSI Z490 Gaming Edge Wi-Fi
  • Seasonic focus 750W 80+ Gold.
  • Samsung 970 EVO 1TB nvm-e SSD.
  • Samsung 870 EVO 1TB SATA SSD.
  • CM Masterliquid ML240 sıvı soğutucu.
  • Cougar panzer g kasa.

Bu sistemi satabilir miyim? Satabilirsem ne kadara satabilirim? Sistem olarak mı yoksa parça parça satmak mı daha iyi olur? Şimdiden teşekkür ederim.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
RTX 5080 gibi bi karta geçmedikten sonra RTX 4070 Ti gibi bi kartı satmanın pek anlamı olmaz.Satışta ettiğiniz zarar,yeni kart için cebinizden çıkan parayı hesapladığınızda alacağınız performans farkı, çok düşük kalır.Bence bu kartı, hala gideri varken,kullanın.Tabiri caizse,taş gibi kart.

Ekran görüntüsü 2025-12-25 133946.png

Sizin işlemciniz ,artık biraz düşük kalmış.DDR5 sisteme geçebilirsiniz ama DDR5 ramlerdeki bu fiat artışlarından dolayı ile işiniz biraz zor olabilir.Yani bütçenize bağlı. Bütçeniz iyiise, DDR 5 yapabilirsiniz. Veya elinizdeki DDR4 ramlerle İntelde 13. 14. nesil çok sağlam bi oyun, anakart,işlemci konfigürasyonuda yapabilirsiniz.

Sonuç olarak,bence ,kasa,power, nvme ssd,güç kaynağını kullanın,derim.Elinizdeki power A Tier(sınıf) bi powerdir.

Tabi ki son karar size ait.

WesterN

Pro Üye
Uzman
Konular
0
ModArt Kredi
0
Arkadaşlar selamlar, eski sistemimi satmak istiyorum;

• Intel 10700K.
  • Palit RTX 4070 Ti 12 GB.
  • Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) DDR4 3200MHz CL16.
  • MSI Z490 Gaming Edge Wi-Fi
  • Seasonic focus 750W 80+ Gold.
  • Samsung 970 EVO 1TB nvm-e SSD.
  • Samsung 870 EVO 1TB SATA SSD.
  • CM Masterliquid ML240 sıvı soğutucu.
  • Cougar panzer g kasa.

Bu sistemi satabilir miyim? Satabilirsem ne kadara satabilirim? Sistem olarak mı yoksa parça parça satmak mı daha iyi olur? Şimdiden teşekkür ederim.
Yani tek tek satmak daha makul şayet ivedilik bir durum yoksa eğer. Onun haricinde ise sarı siteden aynı parçalarının fiyatlarına tek tek bakılıp takribi olarak bir fiyat çıkarılabilir kanaatindeyim.

rigel2901

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
2
ModArt Kredi
0
RTX 5080 gibi bi karta geçmedikten sonra RTX 4070 Ti gibi bi kartı satmanın pek anlamı olmaz.Satışta ettiğiniz zarar,yeni kart için cebinizden çıkan parayı hesapladığınızda alacağınız performans farkı, çok düşük kalır.Bence bu kartı, hala gideri varken,kullanın.Tabiri caizse,taş gibi kart.

Ekli dosyayı görüntüle 11578

Sizin işlemciniz ,artık biraz düşük kalmış.DDR5 sisteme geçebilirsiniz ama DDR5 ramlerdeki bu fiat artışlarından dolayı ile işiniz biraz zor olabilir.Yani bütçenize bağlı. Bütçeniz iyiise, DDR 5 yapabilirsiniz. Veya elinizdeki DDR4 ramlerle İntelde 13. 14. nesil çok sağlam bi oyun, anakart,işlemci konfigürasyonuda yapabilirsiniz.

Sonuç olarak,bence ,kasa,power, nvme ssd,güç kaynağını kullanın,derim.Elinizdeki power A Tier(sınıf) bi powerdir.

Tabi ki son karar size ait.
Hocam belirtmem gerekirdi kusura bakmayın. Sistemimi komple yeniledim zaten. Şu an Ryzen 9950X içeren tamemen yeni bir sisteme sahibim. Sadece eski sistemden 4070Ti kullanıyorum yeni sistemde. Zaten eski sistemi satmamın sebebi, ram krizi sebebiyle fiyatlar uçmadan ekran kartını yenilemek. VRAM ihtiyacım oluyor Blender'da 3d modelleme yaptığım için. 12GB bazen yetmeyebiliyor. Amacım en azından şimdilik 16GB lık 5070Ti ya da 5080'e geçip, daha sonra duruma göre belki 5090'a atlamak.

Bilgisayar oyunu sektöründe çalışan bir konsept sanatçısıyım. İşim gereği 3D modelleme yapıyorum ve sahneler genellikle ağır oluyor. Haliyle VRAM ihtiyacım her zaman var. Şu an RTX 4070 Ti 12 GB kullanıyorum. Genel anlamda işimi görse de birçok kez VRAM doluyor.

Malum bellek krizi var ve yeni yılda ekran kartı fiyatları da çok fazla artacak deniyor. Sizce yeni yıl gelmeden RTX 5090 almak mantıklı mıdır? 5090 alırsam, kart zaten 32 GB uzun yıllar beni götürür fkat fiyatı beni çok fazla zorlayacak, değer mi bilemedim. Yoksa şimdilik 16 GB 5070 Ti alıp en azından bir miktar daha VRAM takviyesi yapmak mı doğru olur? Ekran kartı fiyatlarında ki artış 60 ve 70 kartlarınımı vurur? Yoksa 5080 ve 5090'ların fiyatlarında da çok fazla bir artış görür müyüz? 5090 zaten çok pahalı bir kart, yeni yılda 200-300 binleri görmesinden korkuyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Hangi programları kullanıyorsunuz .Ona göre VRAM gereksinimlerine ve e.kart gücüne bi bakalım olmazsa,önce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.