Neler yeni

Rtx 5080 sistem toplama öneri

berkant01

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Arkadaşlar selam şu an amerikadayım ve Türkiyeye dönerken bilgisayar parçaları almak istiyorum sizin önerebileceginiz rtx 5080 sistemi için ne önerirsiniz

berkant01

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
AMD ,dünyanın en hızlı oyun işlemcisi.

Bu parçalardan hangisini degiştirmemi tavsiye edersiniz peki

AMD Ryzen 9 9950X (16‑çekirdek, AM5)

•ASUSROG Strix X870E‑E Gaming WiFi (AM5 Anakart)

Corsair Vengeance 32 GB (2×16 GB) DDR5‑6000 RAM

•Crucial T700 2 TB PCIe 5 NVMe SSD –

Corsair HX1000i 1000 W ATX 3.0 PSU

• Gigabyte Gaming OC RTX 5080 (16 GB)

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
9950X 16 çekirdek işlemcisi oyun işlemcisi değildir. Maalesef çekirdek sayısı sizi yanıltıyor. RTX 4090 E. kartı ile 9800X3D ve 9950X İŞLEMCİLERİNİN ALDIĞI FPS LERE Bİ BAKIN.
Yazdığınız asus anakrta o kadar para ,9800X3D için fazla.60 amperlik mosfet ve 16 faz VRM leri ile yazdığım MSI anakrt gayet kafi.

Ramlerin EXPO özelliği varmı Yoksa, kesin, EXPO özelliği olan bi ram almalısınız.

SSD gayet iyi.

1000 watt biraz fazla,850 watt gayet kafi ama bütçeniz varsa ,alın geçin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    171.3 KB · Görüntüleme: 7

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
zen 4 bir önceki nesildir. olmaz.Eski nesildir.9800X3D dediğim gibi sizi uzaya çıkartır.

berkant01

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
9950X 16 çekirdek işlemcisi oyun işlemcisi değildir. Maalesef çekirdek sayısı sizi yanıltıyor. RTX 4090 E. kartı ile 9800X3D ve 9950X İŞLEMCİLERİNİN ALDIĞI FPS LERE Bİ BAKIN.
Yazdığınız asus anakrta o kadar para ,9800X3D için fazla.60 amperlik mosfet ve 16 faz VRM leri ile yazdığım MSI anakrt gayet kafi.

Ramlerin EXPO özelliği varmı Yoksa, kesin, EXPO özelliği olan bi ram almalısınız.

SSD gayet iyi.

Evet ram ler expo yu destekliyormuş

Sizce şu anki durumu nasıl

alexsinahı

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0

SSD gayet iyi.

yanlız burada şu gözden kaçırılıyor
post sahibi arkadaş tam anlamı ile kullanım amacını belirtmemiş
sadece oyun mu
oyun + profesyonel kullanım mı
elbetteki x3d işlemcilerin oyun performansında AMA ÖZELLİKLE DE 1080P oyun performansında etkisi büyük ama
aynı fiyat bandında daha fazla çekirdeğe sahip olup x3d olmayan düz işlemcilerle arasındaki performans farkı çözünürlük yükseldiğinde
git gide kapanıyor
attığınız görsel 1080p raporlamasına ait görsel elbetteki hatrı sayılır bir performans farkı var ayrıca 9950x den daha ucuz
ama dediğim gibi 1080p de
burada 5080 kullanan birinin de 4k oyunculuğun bile hakkından gelebileceğini biliyoruz
2k da 1080p ye göre azalacak olan bu fark 4k da daha da azalacak

burda 9800x3d almasın 9950x alsın demiyorum

amaç sadece oyunsa 9800x3d yine en ideal seçim
ama burada arkadaşın belirtmediği durumu belirtmesi dahilinde çoklu çekirdek performansı ile daha iyi performans sergileyecek olan
x3d olmayan işlemciler de alternatif olabilir

alexsinahı

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0
Evet ram ler expo yu destekliyormuş

Sizce şu anki durumu nasıl

TÜRKİYE FİYATLARI

9800X3D 21K
B850 GAMING PLUS WIFI 10K
RAMİ AYNI DEĞERLERDE TR DE ÇOK SATILAN MEMNUN OLUNAN BAŞKA BİR MARKA RGB LİSİ 5K
ÇOK PRO KULLANIM AMACIN YOKSA GEN5 SSD YE İHTİYACIN YOK AMA ONDAN DAHA İYİ SOĞUTUCULU BAŞKA MODEL 13K
AYNI EKRAN KARTI 71K (Kİ ŞU AN BU PARAYI HAKETMİYOR 5-6K DAHA UCUZA AYNI KALİTEDE BAŞKA MARKALAR VAR) 71K
PSU FİYATI OLMADIĞI İÇİN GİRMEDİM

BURASI TOPLAMDA 120K
Bu perakende fiyatı ve dediğim gibi
şu an gaming oc serisi ülkemizde çok ciddi pahalı
başka markaların aynı kalitede daha uyguna ürünleri var
bak 55k ya giriş seviye ürünler de var onlardan bahsetmiyorum barajı yine 64-65k civarına çıkarıyorum

senin attığın ürünler 100k tutmuş
buradan tek tek perakende de baktığımız ürünler 120k tutmuş
20k ciddi bir rakam elbette buna itirazım yok
lakin ürünlerle ilgili bir sıkıntı olursa garanti işleri ile uğraşmak ne kadar mantıklı bilemedim

ayrıca dediğim gibi
burada haddinden pahalı olan bir ürünün muadili çok daha uygun olabiliyor
örnek vermek gerekirse gaming oc yerine yine iş gören başka bir ürün baktığımızda arada 6k fiyat farkı oynayabiliyor
elbetteki senin baktğın yerde de fiyat düşecek ama misal orda 80 dolar fark ediyor
bu da tl ye çevirdiğinde 3200 tl filan yapıyor ama biz tr de aldığımızda 6000 tl fiyat düşünce extra 2800 tl fark oluşabiliyor

bir başka konu da kampanyalı hazır sistemler

bazen cidden uygun fiyata hazır sistem yakalanabiliyor

misal bu sistem normalde şu an tek tek 120k ya toplanırken
105-106k lara toplanaibliyor hazır sistemde
hal böyle olunca da yurtdışından toplamanın çok ta mantığı kalmayabiliyor

yani iyi hesap kitap yapılması gerekiyor
marka tutkun yoksa kaliteli olsun ama illaki msi gigabyte asus gibi tr de çok bilindik markalar da olmasa olur baş ağrıtmasın yeter diyorsan
kampanyalı hazır sistemler denkgelebiliyor
SON OLARAK HERKES İÇİN GEÇERLİ OLMASA DA SANA UYGUN OLMAYACAK OLSA DA ŞÖYLE BİR DURUM DA VAR
Bu ülkede bazı ürünleri bazı kredi kartları ile peşin fiyatına 6 taksit alabiliyorsun

misal tek tek topladık
100k ya yurtdışında toplanan sistemi 120k ya topladık 20k zararımız var

ama diyelim ki bu parçaların içinden 90k lık kısım
hem en ucuza alabileceğimiz hem de peşin fiyatına 6 taksit yapabileceğimiz sitede denkgeldi
sende de tr kredi kartı var diyelim

misal ben bu ürünleri 6 taksit alsam
90k paramı mevduata koysam ve her ay 15k lık taksit tutarını çeksem
11500-13500 arası faiz getirisi olur 12k diyelim
yurtdışına göre 20k pahalıya aldığım malda eğer taksit yapabilme imkanım varsa 12k geri aldığımda 8k pahalıya almış olurum

o da 100k lık bir alışverişte tr distribütör garantisi için kabul edilebilir bir fark olur

berkant01

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
TÜRKİYE FİYATLARI

9800X3D 21K
B850 GAMING PLUS WIFI 10K
RAMİ AYNI DEĞERLERDE TR DE ÇOK SATILAN MEMNUN OLUNAN BAŞKA BİR MARKA RGB LİSİ 5K
ÇOK PRO KULLANIM AMACIN YOKSA GEN5 SSD YE İHTİYACIN YOK AMA ONDAN DAHA İYİ SOĞUTUCULU BAŞKA MODEL 13K
AYNI EKRAN KARTI 71K (Kİ ŞU AN BU PARAYI HAKETMİYOR 5-6K DAHA UCUZA AYNI KALİTEDE BAŞKA MARKALAR VAR) 71K
PSU FİYATI OLMADIĞI İÇİN GİRMEDİM

BURASI TOPLAMDA 120K
Bu perakende fiyatı ve dediğim gibi
şu an gaming oc serisi ülkemizde çok ciddi pahalı
başka markaların aynı kalitede daha uyguna ürünleri var
bak 55k ya giriş seviye ürünler de var onlardan bahsetmiyorum barajı yine 64-65k civarına çıkarıyorum

senin attığın ürünler 100k tutmuş
buradan tek tek perakende de baktığımız ürünler 120k tutmuş
20k ciddi bir rakam elbette buna itirazım yok
lakin ürünlerle ilgili bir sıkıntı olursa garanti işleri ile uğraşmak ne kadar mantıklı bilemedim

ayrıca dediğim gibi
burada haddinden pahalı olan bir ürünün muadili çok daha uygun olabiliyor
örnek vermek gerekirse gaming oc yerine yine iş gören başka bir ürün baktığımızda arada 6k fiyat farkı oynayabiliyor
elbetteki senin baktğın yerde de fiyat düşecek ama misal orda 80 dolar fark ediyor
bu da tl ye çevirdiğinde 3200 tl filan yapıyor ama biz tr de aldığımızda 6000 tl fiyat düşünce extra 2800 tl fark oluşabiliyor

bir başka konu da kampanyalı hazır sistemler

bazen cidden uygun fiyata hazır sistem yakalanabiliyor

misal bu sistem normalde şu an tek tek 120k ya toplanırken
105-106k lara toplanaibliyor hazır sistemde
hal böyle olunca da yurtdışından toplamanın çok ta mantığı kalmayabiliyor

yani iyi hesap kitap yapılması gerekiyor
marka tutkun yoksa kaliteli olsun ama illaki msi gigabyte asus gibi tr de çok bilindik markalar da olmasa olur baş ağrıtmasın yeter diyorsan
kampanyalı hazır sistemler denkgelebiliyor
SON OLARAK HERKES İÇİN GEÇERLİ OLMASA DA SANA UYGUN OLMAYACAK OLSA DA ŞÖYLE BİR DURUM DA VAR
Bu ülkede bazı ürünleri bazı kredi kartları ile peşin fiyatına 6 taksit alabiliyorsun

misal tek tek topladık
100k ya yurtdışında toplanan sistemi 120k ya topladık 20k zararımız var

ama diyelim ki bu parçaların içinden 90k lık kısım
hem en ucuza alabileceğimiz hem de peşin fiyatına 6 taksit yapabileceğimiz sitede denkgeldi
sende de tr kredi kartı var diyelim

misal ben bu ürünleri 6 taksit alsam
90k paramı mevduata koysam ve her ay 15k lık taksit tutarını çeksem
11500-13500 arası faiz getirisi olur 12k diyelim
yurtdışına göre 20k pahalıya aldığım malda eğer taksit yapabilme imkanım varsa 12k geri aldığımda 8k pahalıya almış olurum

o da 100k lık bir alışverişte tr distribütör garantisi için kabul edilebilir bir fark olur
Düşüncelerin ve yorumun için teşekkür ederim.

Bu bilgisyarı toplama amaçım oyun için kendime iy bir sistem toplamak türkiyeye dönerken alabilecegim parçaların maliyetini birazda olsa azaltmak ama bunun yanında bahsettigin gibi üründe bir sorun çıkarsa karşılacagım konuda garanti problemleri

Aslında parçaları eskiden takip ederdim fakat zamanla parçalar ve performansları konusunu araştırmaya ilgimin kesildi

Şu an sadece rtx 5080 bir ekran kartlı oyun(4k) için nir sistem toplama çabası içerisindeyim eski bilgisyarımda adını bile bilmedigim bir ekran kartı var açıkçası sistemimi geliştirmeyi uzun süre önce yapmalıydım fakat vakit maddi durum bulamıyordum

Sonuç olarak araştırma içerisindeyim ve sizlerin yorumlarını almak için burdayım

Güncel olarak liste bu ama degişime açıgım önerileriiniz varsa paylaşırsanız çok sevirim

(
)

alexsinahı

Aktif Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0
dediğim gibi
garanti durumuna göre Türkiyede oluşturulabilecek alternatifler sonrasında aradaki fiyat farkına değecek mi
Türkiyede kullandığınız yüksek limitli bir kredi kartı var mı ve taksit imkanlarında kullandığınızda naktinizi mevduat gibi getiri işinde kullanarak yurtdışı ile aradaki farkı kapatma adına işlem yapabilecek misiniz

bunların cevabı sizde
cevabı sonrasında değerlendirme yapılabilir

attığınız listede psu fiyatı yok
ben başka siteden baktım 200 dolar buldum onu da eklesek 2731 dolar yapar
hadi daha ucuza başka sitede vardır diyelim psu yu 2700 dolar diyelim
dış kasa ve soğutma hariç 2700 dolar 107k civarı yapıyor
şu an türkiyede bahsettiğim fiyatın daha da altına toplanır ama her kalemi üst seviyeden tutsanız max 140k ya filan toplanır herhalde tek tek

böyle bir kaba taslak hesapta arada 33k fark görünüyor
ama
1 soğutma çözümü ve dış kasa trden toplayacağınız sisteme dahil ama sizin attığınız sistemde yok
2 hazır sistemde daha uyguna gelebilir
3 yine kredi kartı taksitlendirmesi ve naktin kazanç getirisi ile bu fark kapanabilir

EN BASİTİNDEN BİR ÖRNEK
Şu an almak istediğiniz ekran kartı 1540 dolar yani 61500 tl türk parası ile ki peşin para alacaksınız sanırsam
diyelimki türkiyede 75k limitli bir kartınız var
bu ürün şu an en ucuz 73204 tl ye satılıyor ama taksit imkanı yok
ama hepsiburadada 75k ya 5-6 tane bankaya peşin fiyatına 6 taksit satılıyor

PEKİ YURTDIŞINDAN 61.5K YA NAKİT ALMAKTANSA
HEPSİBURADADAN 75K YA 6 TAKSİT ALSAN
75K YI MEVDUATA YATIRSAN VE HER AY TAKSİT TUTARI ÇEKSEN
BANKAYA GÖRE 10-13K ARASI GETİRİSİ VAR 6 AY SONUNDA
Biz ortalamasını alalım 11500 tl diyelim
75000-61500= 13500 tl extra masraf
11500 kazancımız vardı mevduattan

13500-11500 = 2000 tl
hadi 10k getirisi olsun 3500 tl

65-70k lık bir alışverişte 3000-3500 tl için
türkiye garantisinden mahrum olmaya değer mi
bilemedim

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0

Yazdığın Corsair power ATX 2.0 standardında. Nvidia 4000 5000 serilerinde e.kartı güç girişini değiştirdi.16 pinli ,12VHPWR konnektörüne çevirdi.Powerlerde atx 3.0 standardı olarak üretildi.Eski ATX 2.0 powerleri adaptör ile kullanıyorduk ama bi RTX 5080 gibi yüksek güç çeken kart için bu çok riskli.

Şimdi ise ,bu ATX 3.0 standardında bazı powerlerde de 12VHPWR konnektörü sorun olabildiği için ,12V-2X6 KONNEKTÖRÜNE DÖNDÜLER.Ve bu powerlerede ATX 3.1 Standardı dediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

• Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.