Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. AlicanBen

RTX 4080 Super için GPU Water Block arıyorum.

hocam ekwb artık güvenilir bir firma olmaktan çok uzak maalesef firmanın ödemelerini bile yapamadığı iddalari var ve firmanın yöneticisi de bu iddaları doğrular gibi bir açıklama yapmıştı. ekwbden yeni bir parça sipariş vermekten kaçınmanız faydanıza olabilir. 30 euroya inmeden önce sıvı...
  2. AlicanBen

Soru Sizce Hangi Parçanın Güncellenmesi Gerekir?

ekran kartın güncel bahsettiğin özellikleri için yeterli, ssd ile kasayı en sona da bırakabilirsin fakat asıl problem şu ki işlemci güncellemeye kalktığında hem işlemci hem anakart hemde ram değiştirmek durumunda kalacaksın
  3. AlicanBen

İnceleme ASUS Rog Swift PG32UCDM 4K 240Hz QD-OLED Monitör İncelemesi

yaklaşık 6 aydır kullanıyorum hiç mor renge döndüğünü görmedim. stüdyo ışıkları kullanıyorsan direkt ekrana vurarak onu bilemem ama hiç bir panel de sana istediğin mükemmelliği vermeyecektir şuana kadarki en iyi panellerden biri bu
  4. AlicanBen

Yardım Asus RT-AXE7800 router muadili

Merhaba dostlar 2 yıl önce gaming.gen.tr den almış olduğum RT-AXE7800 router arıza yaptığı için servis değişim kararı verdi. Stoklarında bulunmadığı için muadil olarak bu routerı önerdiler. İncelediğimde önerdikleri router muadil olabilecek bir ürün olmadığı için olmadığını belirttim. Geri...
  5. AlicanBen

Bilgisayar mühendisliği için hesap makinesi gerekli mi?

güle güle kullan en iyisini yapmışsın
  6. AlicanBen

Yardım 2K oled VS 4K oled

24 inç ve 27 inc modları da bulunuyor resimdeki gibi ekranı daraltarak 27 veya 24 inç olarak kullanabiliyorsun
  7. AlicanBen

Yardım 2K oled VS 4K oled

hocam ilk seçeneğe alternatif olarak pg32ucdp dual mod monitör 4k 240 hz ve 480hz 1080p yi donanımsal olarak destekliyor fiyatı da pg32ucdm ile aynı diye biliyorum 4k dan vazgeçmek istemezseniz bunu da tercih edebilirsiniz
  8. AlicanBen

Bilgisayar mühendisliği için hesap makinesi gerekli mi?

Eğer hocalar kesin sonuç beklemiyorsa hiç almana gerek yok yaklaşık olarak sonucu bul yeterli olur. Ama bazı hocalar kesin sonuç bekliyor o durumlarda hesap makinesine ihtiyacın olacaktır. İleriki sınıflarda belki ihtiyacın olabilir ona göre de bir araştır. Alacaksan da çok pahalı birşey almana...
  9. AlicanBen

ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER Uyumlu Sıvı Soğutma Bloğu

Hocam 2 farklı markada uyumlu waterblock var ama türkiyede bulman çok zor yurtdışından getirtmen gerek oda kendin getirirsen itihalata gireceği için birçok prosedürden geçecek uygunluğu filan alınacak gümrükten geçme ihtimali çok düşük. Firmalar aracılığıyla getirmen gerek ürünleri incelemek...
  10. AlicanBen

İnventus.com.tr Güvenilir mi.

yaklaşık 1.5 yıl önce fsp marka güç kaynağı aldım. güç kaynağını test ederken güç kaynağında sorun olduğunu farkedip aradım. Kargolayın test edelim yenisini gönderelim dediler. Hiç servisle uğraştırmadılar. Kargo ellerine ulaştıktan 1 gün sonra yenisini kargoladılar. Yani güvenilirdir hocam.
  11. AlicanBen

Yeni Klavye Önerisi

MX mechanical düşüm klavyeler arasındaydı fakat switchlerinin lehimli olması, medya butonlarının ayrı olmaması sebebiyle elemiştim. her iki klavyeyi de inceledim ses olarak azoth daha iyi geldiği için tercihimi azoth tan yana kullandım hepinize teşekkür ederim
  12. AlicanBen

Yeni Klavye Önerisi

Dostlar herhangi bir önerisi olan yok mu
  13. AlicanBen

Yeni Klavye Önerisi

Dostlar Merhaba, yaklaşık 3 yıldır kullanmakta olduğum apex pro klavyemi kablo karmaşasından kurtulmak için kablosuz klavye ile değiştirmek istiyorum. Klavyenin custom olup olmaması, boyutu farketmez. İşim sebebiyle uzun saatler klavyenin başında kod yazdığım için konforlu, alışkanlıklar...
  14. AlicanBen

Asus Rog Hyperion kasa Kontrolcüsü Anakarta nasıl bağlanır?

ne demek faydası olduysa ne mutlu bana :):) hayırlı olsun bu arada kasanın beyazı da güzelmiş bende siyahı var😁😁
  15. AlicanBen

Soru Sıvı Metal Macun mu yoksa termal macun mu kullanmalıyım?

hocam ekran kartının çekirdeğinin üzerine sürecektim ki etrafındaki komponentleri de iletken olmayan bir şeyle kaplayacaktım ama sonuc olarak yine termal macuna döndüm :) :)
  16. AlicanBen

hocam işlemci üzerine uygulamayacağım am5 7900 işlemci için aşırı dikkat gerektiriyor delid işlemi gpu üzerinde düşünüyordum zaten özel sıvı sogutma yaptıgımdan dolayı direkt gpu nun üzerinde kullanabilirim diye bu linkteki gibi koruyucu bir malzeme ile etrafındaki akabileceği komponentleri...
  17. AlicanBen

dostlar önerileriniz için teşekkür ederim. Termal macun olarak yaklaşık 2 yıldır Pullsar Pullwark Regular 20w/m-K termal macunu kullanıyorum suanki bilgisayarım da da 1 yıldır bu sürülü beklentimin üzerinde bir performans gösteriyor. ekran kartı boşta vrm ler 37 cıvari gpu ise 32 33 civarı yük...
  18. AlicanBen

Merhaba dostlar, geçen sene özel sıvı soğutmalı bir sistem toplamıştım. Şimdi bu sistemin bakım zamanı geldi. Macun ve termal pedleri de değiştireceğim için acaba gpu'da sıvı metal mi kullansam diye kararsızım. Sizce kullanmalı mıyım önerileriniz nedir?
  19. AlicanBen

60k sistem degerlendirme

Hocam parçalar konusunda bir uyumsuzluk göremedim soğutucu konusunda daha sessiz olsun diyorsanız 360 mm ye geçebilirsiniz yoksa yetecektir 280 de 750 w psu gtx970 için yeterli ama 4080 için yetersiz kalma ihtimali var 850 w daha rahat ettirir
  20. AlicanBen

Lian Li Unifan vs Corsair Icue Link QX

Hocam bahsettiğiniz yeni çıkan fanlar ekranlı olanlar sanırım, benim sistemde kasanın içerisine hava akışını sağlayan fanların önünde radyatör bulunuyor, o yüzden pull push formda kullanıyorum fakat yapacağım değişiklikle beraber pull push olarak kullanamayacağım o sebeple yeterli gelecek mi...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.