Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. Berkin AYRAL

Yardım Sıfır Sistem Topladım Açılmıyor

Katılıyorum bazen insan yeni sistem heyecanı ile falan bir şeyleri gözden kaçırabiliyor. Hele birde çalışmayınca panik olup daha da beter ediyor bu yüzden bu tür işleri sakince yapılması lazım. Öyle sinirle panikle el ayak titreyerek olmaz. :D
  2. Berkin AYRAL

Yardım Sıfır Sistem Topladım Açılmıyor

Genelde kısa devre gibi etkenler olduğunda anakart kendini korumaya alıp açmıyor. Anakartı kasadan yükselten vida somunlarını taktınız mı? Bana sorarsanız anakarttan ekran kartı, SSD, RAM gibi bileşenleri sökün. Sadece anakartın tetik alması için gerekenleri bırakın üstünde birde öyle deneyin...
  3. Berkin AYRAL

Rehber Solaris VirtualBox kurulumu

Merhabalar. Bu gün bir zamanlar SUN Microsystems'in ortaya çıkarttığı, sonrasında Oracle'ın çatısı altında olan UNIX işletim sistemi olan Solaris'i VirtualBox'a kuracağız. Not: Kurulumda en son VirtualBox sürümü olan 6.1 ve Solaris 11.4 kullanılmıştır. İlk önce belirteyim ki Solaris işletim...
  4. Berkin AYRAL

Soru Sistem Montajı Sorularım...

@LONGINUS, Aslında ben olsam, iki USB kablosunuda keserim rengini rengine paralel bağlayıp (lehimleyip) tek porta takıp çalıştırırım. (Daha önce bu şekilde bir modlama yapmıştım olmuştu. USB çoklayıcı ile aynı mantık.) :) Ancak garantili yeni bileşenler olduğu için kesin bir modlama yapmayı...
  5. Berkin AYRAL

Rehber Toshiba Satellite L300 aniden kapanıyor [NEC/TOKİN değişimi] Kronik arıza

Herkese merhaba. Bugün sizlere aniden kapanma ve bazen mavi ekran sorunu olarak bana gelen Toshiba L300 model laptopun arızasını nasıl giderdiğimi göstermek istiyorum. Sorun bu serilerde kroniktir. İşlemci beslemesini sağlayan Nec/Tokin kondansatörü arıza yapması sonucu işlemci yüke girdiği...
  6. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10'da CPU ve GPU'ya nasıl bakılır?

Selam. Bugün yapacağım rehberde Windows 10 bilgisayarlarda ekran kartı ve işlemcinize nasıl bakabilceğini göstereceğim. Ben CPU-Z ve GPU-Z programlarını kullandım birçok insan bu programları kullanır. Kurulum ile başlayacağız. Adım 1: CPU-Z kurulumu. İnternete CPU-Z yazıp CPU-Z | Softwares |...
  7. Berkin AYRAL

Çözüldü Hangi monitörü almalıyım?

Hayırlı olsun. :)
  8. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10 "Ultimate Performance" Güç Modunu Etkinleştirme

Vietnamlı bir arkadaş Windows 10'un 1803 sürümünde böyle bir güç planı eklendiğini ve gizlendiğini söylemiş. Doğruluğunu denemek istedim ve gerçekten güç planlarına böyle bir plan eklemek mümkün. Hangi Windows sürümlerini desteklediği hakkında bir fikrim yok ama 1803 ve sonrasında çıkacak tüm...
  9. Berkin AYRAL

Rehber 4 madde ile Windows 7 neden kullanılmamalı?

İstediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz, sıkıntı yok. Konuya dönelim. Güvenlik zaafiyetleri: Windows 7 desteği tam 1 yıl önce son buldu (14 Ocak 2021.). Ve bu yüzden Windows 7 güvenlik açıkları dolu bir OS. Anti-Virüs kullansanız da bu büyük bir açık, Windows 7 üstünü kullanın...
  10. Berkin AYRAL

Rehber Samsung cihazlara Custom ROM kurma

Bu seferki rehberimde telefona Custom ROM kurmak üzerine olacak. Gerekli malzemeler: Telefon Bilgisayar Hafıza kartı ( en az 2 GB tavsiye ederim) Data kablosu. Ben bu rehberi Samsung Grand Prime ile yapacağım. Gerekli uygulamalar: https://samsungodin.com/download/Odin3_v3.13.1.zip TeamWin -...
  11. Berkin AYRAL

Rehber TestMem5 Kurulumu

Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
  12. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10 versiyonuna nasıl bakılır?

Selam bugün Windows 10 işletim sistemlerinde nasıl hangi sürümde olduğunu göstereceğim. Çok kısa ve kolay bir rehber merak etmeyin sisteme hiçbir zararı yok sistemde hiçbir değişiklik vs. yapmayacağız. Windows arama yerine winver yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Gördüğünüz gibi ben...
  13. Berkin AYRAL

Rehber CRU ile Adaptive-Sync Aralığı Değiştirme Rehberi

Selamlar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi CRU yazılımı ile Adaptive sync (G-sync compatible ya da Freesync) Hz aralığını değiştirebiliyorsunuz. Bunu nasıl yapacağınızı açıklamadan önce neden böyle bir şey yapmak isteyebilirsiniz onu açıklamak isterim. Tüm risk ve sorumluluk size aittir. Bu...
  14. Berkin AYRAL

Rehber Disk bölümleme kısmında ne yapmalıyım?

GNU/Linux kurulumu yaparken disk bölümleme kısmı kurulumun en önemli aşamalarından biridir ve düşünüldüğü kadar zor bir işlem değildir. Ben de bu konuda dual-boot ve direk sadece Linux kurmak isteyenlerin disk bölümleme kısmında neler yapmaları gerektiğini anlatacağım. Ben bu rehber için Ubuntu...
  15. Berkin AYRAL

Rehber Laptop soğutma

3 ay önce laptop kullanmaya başladım, dizüstü kullanırken bacağıma ısı gelmesi, pek rahat edememem ve evimizde müsait bir masa olmaması sonucu anlatacağım gibi bir masa yapmak geldi aklıma. Fazla ısınmadığı için bir soğutucu alma gereği duymadım, eve biraz göz atınca kesmeye müsait tahtalar...
  16. Berkin AYRAL

Rehber "Kapat" ya da "yeniden başlat" kısayolu oluşturmak

Selam arkadaşlar. İyi günler diliyorum sizlere. Bugün sizlerle en kısa yoldan "kapat" ve "yeniden başlat" kısayolu yapacağız. Öncelikle masaüstünde sağ tıka basalım ve Yeni'den kısayolu seçelim. (verdiğim kodlar bilgisayarı anında kapatıp/yeniden başlatmaktadır.) Kapat; Gelen ekranda...
  17. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10'un hangi tür lisansla etkinleştirildiği gözükmüyor

Windows 10'da etkinleştirme ayarlarına giriyoruz fakat Windows'un hangi tür lisansla etkinleştirildiği gözükmüyor. CMD üzerinden gene lisans türünüzü öğrenebilirsiniz ancak ayarlardan öğrenmek isteyenler ve göremeyenler için söyleyeceğim. Windows 10 hangi tür lisansla etkinleştirildiği...
  18. Berkin AYRAL

Rehber AMD FPS ve renk ayarları nasıl ayarlanır?

Bugün AMD ekran kartı kullananlar için FPS ayarları ve daha canlı ve güzel renk ayarları vereceğiz. Bu renk ayarları sayesinde renkleri daha canlı göreceğiz. Oyunlarda karanlık yerlerdeki adamları daha iyi göreceğiz ve skor olarak öne geçeceğiz 👌AMD Radeon Software a giriyoruz oyun yazısına...
  19. Berkin AYRAL

Rehber Eski Windows bilgisayarlar nasıl hızlandırılır?

Evet arkadaşlar bugün sizlere bir rehber sunacağım ve bu benim ilk rehberim. Rehberimizin konusu Eski veya iyi olmayan Windows bilgisayarlar nasıl hızlandırılır? İsterseniz başlayalım. İlk önce Windows'umuzun daha iyi ve stabil çalışması için hasarlı veya bozuk sistem dosyası varsa onaracağız...
  20. Berkin AYRAL

Rehber Windows XP Windows Update nasıl 2023'te tekrar kullanılır

Acemice olabilir. İngilizcesi olanlar daha iyi bir anlatımla yapabilir. Java zorunludur. Proxy setuplama: Proxy Kurulumu XP'de nasıl 2023'te Windows Update kullanılır: Windows XP Proxy dosyasını buradan indirebilirsiniz: Proxy İndirme Linki Java için Security dosyası: java.security dosya...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.