Neler yeni

İşlemcim aşırı fazla ısınıyor

UnbelZ

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0
Merhabalar 2 gün önce aldığım sistemde R7 7700x, Cooler Master Masterliquid 360L Core ARGB sıvı soğutma var. Aldığım yer montajı yaparken sıvı soğutmanın fanlarını kasa fanlarının girişine, pompanın kablosunu sıvı soğutmanın fanların girişine takmış. Sıcaklık değerlerim ise occt ve cpuz benchlerinde 95 derece sabit. Montaj yaparken ambalaj sökülmüş, termal macundan emin değilim. Sizce bu kablolamayla ilgili bir problem olabilirmi ?

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Anakartnız nedir Üzerinde aio pump veya water pump yazan bi soket yokmu Önce bi ona bakın.
Zaten 95 drece biraz fazla.

UnbelZ

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0
Anakartnız nedir Üzerinde aio pump veya water pump yazan bi soket yokmu Önce bi ona bakın.
Zaten 95 drece biraz fazla.
Takan kişi anakart üzerindeki cpu fan1'e pompa kablosunu takmış, sys fan1'ede sıvı soğutmanın fan kablosunu takmış

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Aio fan yokmu yani. Siz şu ankrtı bi söyleyin bana önce. Bakacağım, Yoksa da, zaten yine ters takmış.sys fan çıkışları er zaman cpu fan soketinden fazla , amper yani watt verirler.

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
O anakrttada pump fanı olmazsa,hiç bi anakrtta olmaz Bakınız aşağıya fan ve pump soketinin tablosunu bırakıyorum.Üstte pump yazan yer ,pompaya takılr. Ayrıca tabloda her soketin watt değerleri de var,Dediğm giibi en yüksek gücü 36 watt ile pump soketi patlatır.Ve pompaya takılır.24 watt ,ile en son sys ,yani kasa fan soketleri gelir Arada ise cpu fan soketi. 24watt.

Önce bunları düzeltin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    66 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Colorist

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
18
ModArt Kredi
0
O anakrttada pump fanı olmazsa,hiç bi anakrtta olmaz Bakınız aşağıya fan ve pump soketinin tablosunu bırakıyorum.Üstte pump yazan yer ,pompaya takılr. Ayrıca tabloda her soketin watt değerleri de var,Dediğm giibi en yüksek gücü 36 watt ile pump soketi patlatır.Ve pompaya takılır.24 watt ,ile en son sys ,yani kasa fan soketleri gelir Arada ise cpu fan soketi. 24watt.

Önce bunları düzeltin.
Dostum çok güzel rehber olmuş. Teşekkürler

Bu imaj senin anakartındaki takma yerlerini gösteriyor buna göre düzenleyebilirsin

1730318643033.png

UnbelZ

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
3
ModArt Kredi
0

Bu imaj senin anakartındaki takma yerlerini gösteriyor buna göre düzenleyebilirsin

Ekli dosyayı görüntüle 10338

Önce bunları düzeltin.
ikinizede çok teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 10338

Önce bunları düzeltin.
şimdi pump kablosunu gösterilen yere takarsam bu sıcaklıklar düzelirmi ?

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Sadece o değil, sıvı soğutucu fanlarının soketini de cpu fan soketine takın Doğrusu olacak Sıcaklklara ondan sonra tekrar bakacağız Önce bi bunu düzeltelim.
Bi de e.kartınız nedir.

kuru cacık

Pro Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
7800XT için 7700X fazla bile almışsınız Neden söylüyorum. Macunu ve işlem ci pompa montajınıda gerekirse kontrol ederiz. En kötü ihtimal ile ryzen 7700 yapıveririz. 7800XT kartta ,zerre farketmez Ama işlemcin buzdolabına döner.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.