Neler yeni

Hangi 5070ti/5080'i almalıyım?

The Pariah

Yeni Üye
Uzman
Konular
11
ModArt Kredi
0
Bütçe
65000 TL
Herkese selam,

Sistemimi aşağıda paylaşıyorum. Bir süredir upgrade düşünüyordum. Aklımda 5070 Ti ve 9070 XT vardı ancak günün sonunda NVIDIA tarafında kalmaya karar verdim. Bu da aklıma şu soruyu getirdi: Elimdeki 3080 Ti'ı satıp üzerine 30–40 bin TL ekleyebiliyorum. Bu durumda ya 5070 Ti alacağım ya da 5080 alıp birkaç ay sonra taksidi bittikten sonra 4K OLED monitör alarak 4K’ya geçmeyi düşünüyorum.

Bu noktada bütçeme göre hangi 5070 Ti veya 5080 modelinin en mantıklı tercih olacağı sorusu doğuyor. İnternette biraz araştırma yaptım; Zotac’ın 5070 Ti ve 5080 modellerinin iyi olduğunu gördüm. Palit’in giriş seviye 5070 Ti ve 5080 modelleri de fena durmuyor. Ancak bunlar dışında, belirttiğim bütçeyle daha iyi bir model alınabilir mi? Performans olarak aralarındaki fark nasıl olur?

Ek olarak, işlemcimi de düşününce 5070 Ti veya 5080 ile darboğaz yaşar mıyım?
(5070 Ti ile 2K’da büyük ihtimalle yaşamam ama 5080 konusunda emin değilim.)

-
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

-

-

-

Sistemim

Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27" QHD IPS 1ms G-SYNC
Anakart: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2×16 GB CL16 3600 MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2 TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek Zest
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini
Gamepad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15’li
Kamera: Everest SC-HD03

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
rtx 5080 ile 2K da illaki bi miktar darboğaz olacaktır. Ama bi kaç ay sonra kesin 4K ya geçecekseniz o zaman RTX 5080 alınabilir.

Palit in pro-S modeli, S yani slim demek ,yani ince. Haliyle soğutucu bloğuda incelmiş,küçülmüş oluyor Bu da soğutmaya menfi bi etki yaratbilir. Eğer 5070 Ti alacaksanız daha hesaplı PNY tavsiye ederim Sıcaklıklarıda fena sayılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.