Neler yeni

Rehber CSRF Güvenlik Açığı Nedir ? Ve Türleri

™ROOT

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Katılım
26 Eki 2022
Konular
300
Mesajlar
1,563
Çözümler
1
Puanları
11,883
ModArt Kredi
0
CSRF (Siteler Arası İstek Sahtekarlığı), bir saldırganın kurbanın tarayıcısını kandırarak kendisi adına bir web sitesine yetkisiz istekler yapmasına olanak tanıyan bir tür web uygulaması güvenlik açığıdır. Bu istekler kötü amaçlı olabilir ve hassas bilgilerin çalınmasına, bir kullanıcının hesabında yetkisiz değişikliklere veya diğer kötü niyetli eylemlere neden olabilir.

TÜRLERİ;

Savunmasız CSRF güvenlik açığı
: Bu tür güvenlik açığı, bir web uygulamasında CSRF saldırılarını önlemek için herhangi bir koruma önlemi bulunmadığında ortaya çıkar. Saldırgan, savunmasız web uygulamasına yetkisiz isteklerde bulunacak kötü amaçlı bir web sitesi veya bağlantı oluşturarak bu güvenlik açığından kolayca yararlanabilir.

Doğrulamasının istek yöntemine bağlı olduğu CSRF: Bu tür bir güvenlik açığında, web uygulaması, bir isteğin meşru olup olmadığını belirlemek için istek yöntemine (ör. GET, POST, vb.) bağlıdır. Ancak saldırganlar, uygulamanın beklediğinden farklı bir yöntemle istekte bulunarak bu korumayı kolaylıkla aşabilirler.

Doğrulamasının belirtecin mevcut olmasına bağlı olduğu CSRF: Bu tür bir güvenlik açığında, web uygulaması meşru olup olmadığını belirlemek için bir istekte bulunan bir simgeye bağlıdır. Ancak saldırganlar, belirteci içermeyen kötü amaçlı bir istek oluşturarak bu korumayı kolayca atlayabilir.

Simgenin kullanıcı oturumuna bağlı olmadığı CSRF: Bu tür güvenlik açığında, web uygulaması CSRF saldırılarına karşı koruma sağlamak için bir belirteç kullanır, ancak belirteç kullanıcının oturumuna bağlı değildir. Bu, bir saldırganın önceki bir istekteki belirteci yeniden kullanmasına ve kurban adına yetkisiz isteklerde bulunmasına olanak tanır.

Simgenin oturum dışı tanımlama bilgisine bağlı olduğu CSRF: Bu tür bir güvenlik açığında, web uygulaması, oturum dışı bir tanımlama bilgisine bağlı bir belirteç kullanır ve bu da bir saldırganın belirteci ele geçirmesini ve yetkisiz istekler yapmak için kullanmasını mümkün kılar. kurban adına.

Tanımlama bilgisinde belirtecin çoğaltıldığı CSRF: Bu tür bir güvenlik açığında, web uygulaması birden çok tanımlama bilgisinde çoğaltılan bir belirteç kullanır ve bu, bir saldırganın belirteci bir tanımlama bilgisinden almasına ve onun adına yetkisiz isteklerde bulunmak için kullanmasına olanak tanır. kurban.

Yöntem geçersiz kılma yoluyla SameSite Lax atlama: Bu tür bir güvenlik açığı, bir web uygulaması CSRF saldırılarına karşı koruma sağlamak için SameSite Lax özniteliğini kullandığında ortaya çıkar, ancak bir saldırgan bir yöntem geçersiz kılma kullanarak (ör. POST yöntemi yerine GET yöntemini kullanarak) bu korumayı atlayabilir. ).

İstemci tarafı yönlendirme yoluyla SameSite Strict bypass: Bu tür bir güvenlik açığı, bir web uygulaması CSRF saldırılarına karşı koruma sağlamak için SameSite Strict özniteliğini kullandığında ortaya çıkar, ancak bir saldırgan istemci tarafı yönlendirme kullanarak (örn. kötü amaçlı bir web sitesine kullanıcı).

Kardeş etki alanı üzerinden SameSite Strict bypass: Bu tür bir güvenlik açığı, bir web uygulaması CSRF saldırılarına karşı koruma sağlamak için SameSite Strict özniteliğini kullandığında ortaya çıkar, ancak bir saldırgan kardeş etki alanı (ör. aynı ana etki alanının alt etki alanı) kullanarak bu korumayı atlayabilir.

Çerez yenileme yoluyla SameSite Lax atlama: Bu tür bir güvenlik açığı, bir web uygulaması CSRF saldırılarına karşı koruma sağlamak için SameSite Lax özniteliğini kullandığında ortaya çıkar, ancak bir saldırgan çerezi yenileyerek bu korumayı atlayabilir.

Yönlendiren doğrulamasının başlığın mevcut olmasına bağlı olduğu CSRF: Bu tür bir güvenlik açığında, web uygulaması istekleri doğrulamak ve meşru olup olmadıklarını belirlemek için Yönlendiren başlığını kullanır. Ancak saldırganlar, Referer başlığını içermeyen kötü amaçlı bir istek oluşturarak bu korumayı kolayca atlayabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.