Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. WesterN

Yardım 100 150k bandında sistem kurmak isteseniz nasıl bir sistem kurarsınız

Hangi oyunlar oynanacak? Eğer sadece competitive tarzlı oyunlar ise bu kadar üst seviye componentlere gerek yok kanaatindeyim. Ayrıca yazılım içinde bu dediğim geçerlidir.
  2. WesterN

Fırsat Ryzen 5 8400f 3879TL

Oyun için güzel bi' işlemcidir. Ryzen 7 5700 ile aynı performansı veriyor hemen hemen.
  3. WesterN

Fırsat Ryzen 5 5500 2494TL

Her ne kadar AM4 ölü soket olsa da Ryzen'in Zen 3 mimarisi işlemcilerinden minimum Ryzen 5 5600 öneririm. Ryzen 5 5500 ile kayda değer fark var.
  4. WesterN

Bu sistem alınır mı sizce?

Az bütçe arttırarak PSU'yu BitFenix, RAM'leri Kingston, M.2 SSD'yi de Corsair yapılırsa daha iyi olur gibi. Diğer componentler güzel. Anakart, Ekran kartı vs..
  5. WesterN

Günlerdir emin olamıyorum yardımcı olur musunuz ?

Şart değil. Competitive oyunları oynanacaksa eğer 1080p monitör, story bazlı oyunlar oynanacaksa eğer QHD monitör daha iyidir. PSU konusunda ise kaliteli 750 W 80+ bronze sertifikalı PSU yeterli olacaktır.
  6. WesterN

PSU'da premium olarak belli başlı markalar mevcut. Bunlar FSP, High Power, Seasonic vs. diye gider. Ancak bazı fason üretimli PSU'lar oluyor ki bunlarda kaliteli olabiliyor. O yüzden markadan çok modele odaklanmak gerekiyor.
  7. WesterN

6-7 bakır borulu çift fanlı kule tipi 150 Watt'ı frenler. Sağlam kule tipi derken bahsettiğim mevzu buydu. Bilgi paylaştıkça güzeldir. İyi forumlar...
  8. WesterN

Yüzeysel söylemiştim. Sertifikalar arasında astronomik olarak uçurum yok zaten. Yinede hiç yoktan iyidir. PSU'da öncelik her daim iç yapısıdır. Sonra sertifika olayı gelir. 9700X 65 Watt TDP'lik bi' CPU. Commentlere bakıldığında kule tipide iş görüldüğü yönünde. Tabii bütçe mümbit ise sıvı...
  9. WesterN

İlla Gold PSU olacak diye bi' koşul yok elbette. Gold, Bronze'a göre daha az enerji harcama yapar. Bu da daha düşük elektirik faturası demektir. 9700X'e ise, sağlam bi' kule tipide iş görür aslında.
  10. WesterN

Kingston Renegade 2TB M2 SSD Okuma ve yazma değerleri nasıl?

Genel test sonuçlarına bakıldığında herhangi bi' anormallik yok. Alttaki değerler ise random read/write değerleridir. Yani herşey normal.
  11. WesterN

Kulaklık Tavsiyesi/Önerisi

Oyun konusunda aynılar, Wireless versiyonunun Bass'ları biraz daha iyi. Bass'lı ağırlıklı müzikler dinliyorsan iyi olur. Onun dışında pek fark yok gibi.
  12. WesterN

Kulaklık Tavsiyesi/Önerisi

https://www.akakce.com/kulaklik/en-ucuz-hyperx-cloud-iii-7-1-77z46aa-kablosuz-mikrofonlu-kulak-ustu-oyuncu-kulakligi-fiyati,301547768.html
  13. WesterN

Soru ASUS 23,8" VG249QM1A alınır mı?

Az bi' bütçe çıkılabilirse eğer bu model daha iyi olur. https://www.gaming.gen.tr/urun/353529/dell-g2524h-25-inc-280hz-0-5ms-full-hd-adaptive-sync-fast-ips-pivot-gaming-monitor/
  14. WesterN

Bilgisayarım 360 hz i destekler mi

Sorun teşkil etmez. Şuan için 240 Hz'de ideal bi' frekans değeri. Boşa masraf yapmaya gerek yok. Şehir efsanesi bunlar. Sorun olmaz. FPS tarzı oyunları oynuyorsan eğer 24 inç Full HD bi' monitör lazım sana o zaman.
  15. WesterN

20kya ddr4'ten 5 e geçiş tavsiye verin abiler

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7000-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,247437843.html Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b650-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,252044980.html RAM...
  16. WesterN

Anakart bozulma sorunu

PSU sorunluda olabilir. 2 anakart art arda bozulduysa bunun ilk sebebi PSU olabilir.
  17. WesterN

4060ti alınır mı

Dostum kusura bakma ama çok pimpiriklisin. 650 W bu sistem için fazla ise yeterli. İlerde ekran kartını bi' üst modelle değiştireceğim diyorsan o zaman alabilirsin 750 Watt olan PSU'yu.
  18. WesterN

4060ti alınır mı

Kırma değil de daha iyisi var iken neden kötüsünü alasın ki. Amaç burda yardımcı olmak kardeşim.
  19. WesterN

4060ti alınır mı

PSU'yu değiştirirsen daha iyi gibi CX, cızırtı ile ünlü olan bi' seridir. Attığım PSU daha iyi. FSP'de oldukça kaliteli bi' markadır dünya çapında. Kendi PSU'larını üretir.
  20. WesterN

4060ti alınır mı

O zaman sorun yok kardeşim alabilirsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.