Neler yeni

Rehber HTTPS, TLS ve SSL Nedir? Ne İşe Yararlar?

™ROOT

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Katılım
26 Eki 2022
Konular
300
Mesajlar
1,563
Çözümler
1
Puanları
11,883
ModArt Kredi
0

SSL sertifikası nedir?​

Secure Sockets Layer (SSL), internet üzerinden hassas bilgi göndermek ve almak için modern bir şifreleme yöntemi kullanan güvenlik protokolüdür. Bir kullanıcının tarayıcısı ile kullanıcının istediği web sitesinin sunucusu arasında güvenli bir kanal oluşturarak çalışır. Bu kanaldan geçen herhangi bilgi, bir uçta şifrelenir ve diğer uçtan alındığında şifre çözülür. Böylece, birisi bu bilgileri eline geçirse bile, bilginin şifreli olmasından ötürü hiçbir fayda sağlayamayacaktır.
Web siteleri, bir SSL sertifikası alarak SSL’i etkinleştirebilir. Web tarayıcıları bu sertifikayı algılayabilir ve bu da bu belirli bağlantıların şifrelenmesi gerektiğini anlamalarını sağlar. Kullanıcılar, web sitesi URL’sinin önündeki küçük bir kilit işaretini tespit ederek, SSL kullanan bir siteyi ziyaret edip etmediğini kolaylıkla fark edebilir. SSL kullanan web siteleri, http yerine https protokolünü kullanmalarından da tanımlanabilir.

Bu rehber, SSL’i kullanma yönünde fikir vermek için hazırlanmıştır. Okuyucular, rehberi okuduktan sonra, SSL’in yalnızca kritik verileri şifrelemek için kullanılmadığını, aynı zamanda işletmeleri rekabetçileri arasında nasıl öne çıkartabileceğini de öğrenmiş olacaktır.

SSL Sertifikasının Faydaları​

Daha önce belirtildiği gibi, SSL kullanmanın hem ziyaretçi hem de web sitesi sahibi için büyük yararı vardır. Kullanıcılar, son birkaç yıldır internet güvenliğinin öneminin daha fazla farkına vardı ve bu da
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
’in modern bir web sitesi için oldukça avantajlı olduğunun kanıtlanabileceği anlamına geliyor.

1. SSL sertifikası ile siteniz daha profesyonel görünür​

Ufak bir oyun oynayarak başlayalım. Web adresinin yanında minik bit kilit simgesi olmayan popüler herhangi bir web sitesinin adını verebilir misiniz? Eğer bir cevap bulamıyorsanız, daha fazla terlemeyin – bunun için çok iyi bir neden var.
İşletmeler dijital gizlilik bilinci hakkında artan kullanıcı trendini kabul ediyorlar. Dolayısıyla doğal olarak, müşterilerinin korunmakta olduğunu bilmelerini isterler. SSL, platformunuzun ne kadar güvende olduğunu onaylamanın sağlam bir yoludur ve onu kullanan herhangi bir siteye profesyonellik dokunuşu katar.
Özellikle, kredi kartı ayrıntıları gibi son derece hassas bilgilerin kullanıldığı e-ticaret web siteleri için SSL sertifikasının kullanıcıya sağladığı güvenlik çok önemlidir. PCI (Payment Card Industry – Ödeme Kartı Endüstrisi) standartları, SSL yoluyla yapılan çevrimiçi ödemelerin en azından 128-bit şifrelemeye sahip olmasını gerektirir. Bu, çevrimiçi işlemlerinizi mümkün olduğunca güvenli hale getirir – işletmenizin markası için mükemmel bir reklamdır.

2. Veriyi şifreler​

SSL’yi kullanmanın başlıca nedeni sağlam güvenlik teklifidir. SSL, kullanıcının tarayıcısı ile SSL özellikli bir web sitesi arasında değiş tokuş edilen her veri paketinin en son teknoloji şifreleme teknikleriyle korunmasını sağlar. Bu, istenmeyen bir tarafın bu veriyi ele geçirmesi durumunda yararlı bilgiler sözü edilen şifreleme yoluyla okunamaz hale getirildiği anlamına gelir.

3. Google SSL kullanan siteleri daha çok sever​

Bazı şirketler SEO’ya (Arama Motoru Optimizasyonu), yalnızca SSL’i etkinleştirmenin sitelerine Google Arama’da bir sıralama yükseltmesi kazandırdığını fark etmeden tonlarca kaynak harcamaktadır. Google’ın ünlü PageRank algoritmasında bir sıralama faktörü olarak SSL’i katmasından beri iki yıldan fazla zaman geçti. Bu durumda, diğer her şey eşit olduğunda, SSL’e sahip bir web sitesi Google Arama’sında SSL’i bulunmayan web sitesinden daha yüksek sıralanacaktır. MOZ‘a göre, Google sonuçlarının yarısı HTTPS’ye sahiptir ve bu sayı artmaya devam edecek.
Kendi söylemiyle Google, site sıralamasında içerik kalitesi ve diğer faktörlere daha fazla önem vermektedir. Ancak SSL sertifikası, mevcut SEO çalışmalarınızı tamamlamanın harika bir yolu olabilir.
Güvenli ve profesyonel bir web uygulaması izlenimi vermek için SSL’i kullanmaya karar verdiğinizi ve web siteniz için mümkün olan en kısa sürede bir SSL sertifikası almaya çalışacağınızı umarız.
Küçük bir ek olsa da SSL sertifikası, kullanıcı memnuniyetini artırmada, SEO ve marka imajını geliştirmede önemli bir rol oynuyor. Neyse ki, Hostinger, İşletme planı kullanıcılarımız için ücretsiz SSL sunmaya hazır. Hostinger ayrıca, SSL kurulumunu mümkün olduğunca kolaylaştırmayı kafaya koymuştur. Bu nedenle Hostinger’da SSL ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın.

SSL/TLS Nedir ve Nasıl Çalışırlar?​

Peki SSL sertifikası nedir ve nasıl çalışır? Bir şirketin kimlik bilgilerini kriptografik bir anahtar ile dijital şekilde bağlayarak çalışırlar. Bu sayede veri transferlerini üçüncü partiler tarafından deşifre edilemeyecek şekilde veri şifreleyebilirler.
SSL Sertifikası


SSL/TLS Niçin ve Ne Zaman ZORUNLUDUR?​

SSL/TLS, kullanıcı isimleri ve şifreler ya da ödeme bilgileri gibi hassas bilgilerin transfer edileceği durumlarda kesinlikle gereklidir.
SSL/TLS teknolojisindeki amaç sadece bir kişinin — yükleyicinin hedeflediği kişi veya organizasyon — transfer edilen veriye eriştiğine emin olmaktır. Bu özellikle de verinin varış noktasına gidene dek transfer edildiği cihaz ve sunucuların sayısını hesaba kattığınızda ayrı bir önem kazanıyor.
SSL/tls sertifikası nelere karşı korur, ssl nedir

Web siteniz için SSL/TLS zorunlu olacağı üç başlıca durum aşağıdadır:
  • Kimlik doğrultmaya ihtiyaç duyduğunuzda: Herhangi bir sunucu sizin sunucunuz gibi davranarak, insanların bu esnada transfer ettiği bilgiye erişebilir. SSL/TLS sayesinde sunucunuzun kimliğini doğrulayabilir ve böylece insanlar sizin söylediğiniz kişi olduğunuzu bilebilir.
  • Güven sağlamak: Eğer bir eTicaret sitesi sahibiyseniz veya insanlardan onlar için önemli olan bilgilerini istiyorsanız belirli bir seviye güven inşa etmelisiniz. Bir SSL sertifikası kullanarak insanlara görsel bir şekilde size güvenebileceklerini gösterebilirsiniz. Bu, sizin kendiniz hakkında söyleyeceğiniz her şeyden daha etkilidir.
  • Piyasa standartlarına uyum sağlamanız gerekiyorsa: Finans sektörü gibi bazı sektörlerde, belirli seviye güvenliğe sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca eğer web sitenizde kredi kartı bilgisi kabul etmek istiyorsanız, Payment Card Industry (PCI) standartlarını uygulamanız gerekiyor. Bu gerekliliklerden biriside SSL/TLS sertifikasıdır.
SSL sertifikasının neredeyse bütün cihazlarda kullanılabildiğini unutmayın, bunun anlamı günümüzün çoklu-cihaz dünyasında oldukça çok yönlü bir güvenli önlemidir. SSL sertifikası faydaları kurulum için gerekli yatırımı ve zamanı kesinlikle hak ediyor, kaybedecek neyiniz var?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.