Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. Yavuzkagan42

i5-14600K-4080 SUPER sistemde eksik var mı?

Demek istediğim İntel'de şu an ben yaşıyorsam (12. nesil) 2 yıl sonra 14. nesil yaşayacak ve yükseltme yapabilecekleri bir işlemci olmayacak.Ancak dediğim gibi AMD'de 7000 çıkmadan önce 2000 serisi hala fazla performans kaybı olmadan çalışabiliyor.Yani 5 nesil farkta bile o kadar düşüş...
  2. Yavuzkagan42

45.000TL'ye render bilgisayar önerisi

Hangi programlarda render alacaksınız? Ben 3D ile uğraşıyorum bana sorabilirsiniz gerekli şeyleri.
  3. Yavuzkagan42

Kendi deneyimlerim ve gözlermelerimden bahsediyorum.Bir arkadaşımın PC'sinde 2700x vardı oaray gidince CAD yapmam gerekti.Mis gibi render aldım,hiçbir sorun da yaşamadım.Aynı arkadaşım 3 yıl önce de FX bir işlemci kullanıyordu onda da hiçbir sorun yaşamadım ki o PC'leri de ben topladım.Ancak...
  4. Yavuzkagan42

Intel işlemcilerin performandı daha çabuk düşüyor maalesef.Dediğiniz ekran kartı tarafında doğru olabilir.Ancak ölü bir sokete sıfırdan sistem toplamak son derece saçma bir hareket olur.Ki 13 ve 14. nesilde de ciddi bir performans artışı yok. Sıvı soğutmaya gelirsek,tamamen ROG markası ve ekranı...
  5. Yavuzkagan42

Gigabyte'nin ağır ekran kartlarını almanızı tavsiye etmem.Hem soğutma olarak iyi değil,daha önemlisi PCB tasarım hatasından dolayı kırılıyor. Üstteki gibi geniş ve keskin bir girintiden dolayı kırıklar yaşanıyor ve gigabyte bunu kabul etmiyor. Bütçeniz nedir ekran kartı için? Ayrıca sıvı...
  6. Yavuzkagan42

60K bilgisayar toplama tavsiyeleri

PNY'nin diğer ürünleri iyi ancak ramini özel olarak araştırmadım.bakayım ona da.ramin Expo destekli olması gerek.o da biraz zor bulunuyor. Amazon'a bakıp ordan da toplarım. Çevre bileşenleri konusunda kendiniz yapmanız daha iyi olur.kişisel tercih çünkü.Ancak kulaklık tarafında fujin pro tavsiye...
  7. Yavuzkagan42

30k bütçe ile ekran kartsız Kasa tavsiyesi verirmisiniz ?

https://www.pttavm.com/msi-mb-b650-gaming-plus-wifi-am5-ddr5-6000mhzoc-hdmi-dp-2xm.2-usb3.2-2.5g-lan-wifi-6e-atx-p-622796582?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.85.4...
  8. Yavuzkagan42

30k bütçe ile ekran kartsız Kasa tavsiyesi verirmisiniz ?

36 olur mu?4080'e yetecek ve ileri dönük bir sistem 36k tutuyor.
  9. Yavuzkagan42

50.590TL Bileşenlerin hepsi üst kalite ve anakartı bilerek üst segment seçtim çnükü bu soket uzun ömürlü bir soket ilerde daha bir sürü yeni işlemci çıkacak ilerde yükseltmeniz gerektiğinde anakart değiştirmenize gerek kalmaz. (amazon diye belirtmişsiniz ama tek bir yerden toplamada +5-10k fark...
  10. Yavuzkagan42

Sakın böyle bişey almayın.AM4 artık öldü.LGa1700 öldü.Sadece AM5 devam edecek artık.Ki sizin anakart AM5 ram ddr5 işlemci AM4 orada da bir uyumsuzluk var.Kasaya fazla bütçe ayırmışsınız.Ayrıca ventus serisi ekran kartları sıkıntılı.Samsung 800 serisi sonrası tüm ssd'lerinde kitlenme sorunu...
  11. Yavuzkagan42

Hangi anakartı almalıyım?

Link Removed Bütçenizi biraz aşsa da kesinlikle değeceğini düşünüyorum.AM5 uzun ömürlü bir platform ve ileride yükseltme yapabilmeniz önemli.Ayrıca B serisi olduğu için Oveclock,daha hızlı ram destekliyor.Güç beslemesi ileriki nesillerin ryzen 5 ve düşük güçlü 7'leri için yeterli...
  12. Yavuzkagan42

Bu üç psu arasın da kaldım sizce hangisini almalıyım?

%50'de 10db,%100'de 30db.Aşırı az.Ki asla %100 çalışmayacağına eminim.
  13. Yavuzkagan42

Bu üç psu arasın da kaldım sizce hangisini almalıyım?

Kesinlike system power 10,korumaları mükemmel,llc var.
  14. Yavuzkagan42

Öneri 65K bütçe bilgisayar toplama tavsiyesi?

Bu da güzelmiş,sonunda pompayı radyatörden almışlar.Ancak hiçbir inceleme bulamadım,LT720 ve ya Arctic Liquid 360 || daha iyi olur bence Hocam.
  15. Yavuzkagan42

64.305tl https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13532&srsltid=AfmBOorqD1nEoEHtGTTKWcvfXoPDXL22U0yCSnwNXv-5PqQkr4wl0MvwK_4 sadece ekran kartı değişik. veya daha ucuza isterseniz ya da amd'de kararlıysanız bunu alabilirsiniz (saat 22.00'da indirime girecek ve hızlı tükenecek) Link...
  16. Yavuzkagan42

Öncelikle bu kadar insanı pinglemeniz pek hoş değil.Bu forum zaten soru için,konu açmanız yeterli.Herkes böyle pinglese çok fazla bildirim gelir. AMD tabanlı istediğinizi söylemişsiniz,ancak anakartınız intel,o nedenle intel işlemci tercih etmeniz gerek.Ekran kartı olarak da AMD'nin 7000 serisi...
  17. Yavuzkagan42

ryzen 5 7500f ryzen 5 7600x hangisi tercih edilmeli

Kesinlikle 7500f.hem kendi farkı var ve 7600x çok ısınıyor en az 240mm bir sıvı soğutucu lazım o da fiyatı arttırıyor.Aradaki performans farkı o kadar değmez sadece oyun oynuyorsanız.render alıyorsanız belki (ben olsam 13400f alırdım)
  18. Yavuzkagan42

Yardım Yeni sistem toplamaya çalışıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Godlike'a hiç gerek yok.Ace alsanız en üst yeterli.godlike sırf fantazi.ace ile güç beslemeleri aynı. SSD olarak da çok araştırdım en güvenilir,uzun ömürlü ve performanslı ssd SN850X.MSI'ın ssd ömrü ve verimliliği anlamında sıkıntıları var.
  19. Yavuzkagan42

7500F e uygun fiyatlı soğutucu önerisi

daha üst düzey: DEEPCOOL AG620 BK A RGB İşlemci Soğutucu AG620 - PttAVM.com
  20. Yavuzkagan42

7500F e uygun fiyatlı soğutucu önerisi

https://www.pazarama.com/deepcool-ak400-islemci-sogutucu-ak400-p-6933412727446?magaza=aptekteknoloji&utm_source=price_comp&utm_medium=Akakce_cpc&utm_campaign=Akakce-fiyat-karsilastirma&v=1.52.4

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.